Rohkema info nägemiseks:

EESTI HAMBAARSTIDE LIIT MTÜ

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 822; jälgijaid - 35. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta EESTI HAMBAARSTIDE LIIT kohta arvamuslugu!"

EESTI HAMBAARSTIDE LIIT MTÜ hetkeolukord

Juba 822 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 35 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

ÜLEVAADE EESMÄRKIDEST JA TEGEVUSEST 2022. aasta üks olulisemaid sündmuseid leidis aset 26. augustil, mil Eesti Hambaarstide Liidu (EHL) üldkoosolek valis organisatsioonile uue volikogu perioodiks 2022-2025. Novembri alguses, volikogu esimesel korralisel koosolekul, valiti aga eelnimetatud perioodiks ka uus juhatus ning

EHLi president. Juhatuse koosseisu kuuluvad: Katrin Metstak (president), Kristjan Gutmann,

Anastassia Kuldmaa, Ave Põld, Mare Saag, Marjo Sinijärv, Krista Vapper, Karmo Vunk, Piret Väli.

2021. aasta lõpus asutati Eesti hambaarstiteaduse stipendiumi fond, mille eesmärk on toetada edukaid Tartu Ülikooli hambaarstiteaduse eriala üliõpilasi, residente, doktorante ja õppejõude.

Idee sai alguse olukorrast, kus kõrgharidusse jätkub aina vähem raha, mistõttu eriala arengu kestlikkuse tagamiseks tuleb leida teisi vahendeid. Kuna alustamiseks vajalikku 50 000 eurost algkapitali ei õnnestunud kokku koguda, tegi liit 5500 euro suuruse sihtannetuse, mille eest maksti 2022. aasta detsembris välja kaks 2500 eurost stipendiumi – Natalija Golubenkole ja Andres

Kösterile.

Septembris saabus kinnitus ning aasta lõpus allkirjastati leping, millega EHL saab olema üks 12st projektipartnerist EL Horizon 2020 meetmest rahastatavas projektis PRUDENT. Projekt uurib erinevate riikide hambaravi rahastusmudeleid ning partnerite koostöö tulemusena esitletakse 2027. aastal erinevaid viise, kuidas rahastada hambaravi nii, et teenus oleks kättesaadav võimalikult paljudele inimestele. Lisaks uuritakse tööjõu vajadust ning planeerimist hambaravikliinikutes, eesmärgiga pakkuda välja optimaalne koosseis.

2023. aastal jätkab EHL oma põhitegevust. Liidu volinikest ja liikmetest moodustatakse töörühmad erinevate hambaarstide igapäevatööd puudutavate küsimuste lahendamiseks ja hambaravivaldkonna arendamiseks.

1. Koostöö, sündmused, tegevused 2022. aastal jätkus koostöö riigiasutuste, erinevate erialaorganisatsioonide ning kõrgkoolidega –

Eesti Haigekassa, Terviseamet, Sotsiaalministeerium, Riigikogu Sotsiaalkomisjon,

Keskkonnaamet, Eesti Hambaarstiteaduse Üliõpilaste Liit (EHÜL), Arstide Liit, Eesti Ortodontide

Selts, Tallinna Tervishoiu Kõrgkool, Tartu Ülikool.

Töörühmadest oli 2022. aastal aktiivseim kvaliteedi töörühm, mille töö tulemusel ja Kristjan

Gutmanni juhtimisel valmis kvaliteedijuhis hambaravidele; Regina Kuningas-Oti juhitava pädevuskomisjoni otsusega väljastati 92 pädevustunnistust. Uuel volikogu koosseisul seisab 2023. aastal ees EHL strateegia vastuvõtmine ning töörühmade moodustamine, teemad kaardistati esimesel koosolekul.

EHL liikmete koolitamiseks ning pädevuse tõstmiseks korraldati 2022. aastal kaks EHL loengupäeva – 11. märtsil Tartus, osales 219 inimest ning 2. detsembril Tallinnas (osalejaid 235).

Eesti Hambaarstide Päevad (EHP) toimusid Tartus 26.-27. augustini, kus oli kokku 951 osalejat.

25. augustil toimunud kaheksast eelkursusest võttis osa 157 inimest.

3. juunil tähistati EHLi 100. juubelit. Päeval toimus aktus Tartu Ülikooli aulas ning õhtul vastuvõtt

Eesti Rahva Muuseumis.

Koostöös IF Kindlustusega on liidu liikmetele tagatud erialane vastutuskindlustus.

Ajakirja HAMBAARST, mis saadetakse kõikidele EHLi liikmetele, anti 2022. aastal välja 8 numbrit.

Aktiivset üleriigilist tegevust laste suutervise edendamisel jätkas Suukool ehk Eesti Haigekassa poolt rahastatud projekt "Laste hammaste tervis", mille eelarve oli 2022. aastal kokku 290 000 eurot.

Üle 19aastaste inimeste suutervist kaardistava uurimisprojekti “Täiskasvanute uuring 2019-2021” tegevused lõppesid ning 2022. aasta kevadel esitleti esimesi tulemusi. Projekti eelarve oli 2022.

aastal 37 015 eurot.

2022. a toimus 10 juhatuse koosolekut ning kaks volikogu koosolekut Tartus ja Tallinnas.

EESTI HAMBAARSTIDE LIIT MTÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.