Rohkema info nägemiseks:

RAHVARÕIVAS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 258; jälgijaid - 6. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta RAHVARÕIVAS MTÜ kohta arvamuslugu!"

RAHVARÕIVAS MTÜ hetkeolukord

Juba 258 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 6 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

Rahvarõiva Nõuandekodade võrgustiku arendamine.

Loodi Viljandimaa rahvarõiva nõuandekoda. Nõuandekoda töötab koostöös Viljandi Muuseumiga, kellega MTÜ Rahvarõivas sõlmis ka koostöölepingu.

Loodud on ka MTÜ Pilistvere Rahvarõiva Nõuandekoda, mis samuti töötab koostöös Viljandi Muuseumi ja Viljandimaa rahvarõiva nõuandekojaga.

Koos käsitööliiduga toimub koostöö Eesti Folkloorinõukogu ja Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutusega. Nõuandekodade võrgustik oli kaasatud

Baltica eelpidude hindamise komisjonidesse ning Laulu- ja Tantsupeo ettevalmistamisel ja peo ajal nõustajatena rahvarõivaküsimustes. Väljas oli meie rahvarõiva nõuandekodade telk.

Nõuandekodadega koostöös viiakse läbi paikkondlikke rahvarõivaste tuulutamisiJäneda nõuandekoda kutsus rahvarõivaste tuulutamisele

Presidendi matka raames.

Rahvarõivaste tuulutamine koostöös Baltica korraldustoimkonnaga ja Eesti Folkloorinõukoguga Tallinnas, Tornide väljakul 4. juunil;

Tuulutamine Chicagos. Festivali “Kaaruspaelast labajalavalsini” korraldamine koostöös MTÜ-ga Eesti Kultuuriselts Chicagos, Eesti Abistmise

Komiteega ja Eesti Rahvuskomiteega Ühendriikides ja 16.-18. juunil.

Toetasime nõuandekodasid rahvarõivakoolituste jt tegevuste korraldamisel:

Loodi nõuandekodade kohtumispaik-keskus Tallinnas, Pikk tn. 22.

Nõuandekodade infoboks mardilaadal 9.-11. novembril 2023.

Täiendati veebiportaali Eesti Rahvarõivas.

Jätkus tekstilise informatsiooni ja fotode inventeerimine ning uute tekstide koostamine ja sisestamine. Arendati taasloodud esemete veebilehele lisamise moodulit.

2024 ja 2025 on ERKL-i aasta teemaks rahvarõivad, koos Saara Kirjastusega loodi aastateema sümboolika, veebilehele aastateema sündmuste kalender, veebilehele mobiilivaade.

Korraldati koolitustel valmivate komplektide fotografeerimine.

(cid:127) juunis 2023: Chicago rahvarõivakooli lõputööde pildistamine; (cid:127) korraldati pildistamine Jaskamõisas, rahvarõivaste tuulutamisel.

Koostöö rahvarõivakoolidega, nõuandekodadega ning kutsekoolide õpetajatega uute meistrite kutsumisel kutsetunnistust taotlema. Võimalust tutvustati rahvarõivakoolidele. Detsembris toimus eksam 7. taseme tekstiilkäsitöö kutsetunnistuse taotlejatele.

Rahvarõivaalase täiendkoolituse jätkamine:

Tallinna rahvarõivakool, koolituskeskuses, Raekoja plats 18;

Jõgevamaa rahvarõivakool Vooremaa rahvarõivanõuandekojas;

Pärnumaa rahvarõivakool Tõstamaa Käsitöökeskuses;

Chicago väliseestlastele veebi vahendusel;XIX Rahvarõiva õppepäevad Tõstamaal 7.-9. juuli 2023.

Põhja-Ameerikas, aga ka uudiskirjas Global Estonians,väljaannetes Lõpetasid juunis. Chicago koolitus leidis kajastamist mitmetes väliseestlaste oostöös MTÜ-ga Eesti Kultuuriselts Chicagos. K

Kultuuriministeeriumi infokirjas ja Studia Vernaculas.

Näitused jt. projektid.

Kaarmanni Käsitööpoe aknanäituse kujundamine koostöös Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liiduga veebruaris. Purskkaevu Manneken Pis poisile uute rahvarõivaste valmistamise projekt jõudis lõpule üleandmise tseremooniaga Brüsselis 24. veebruaril.

Mais tutvustati rahvarõivateemat telesaates Terevisioon.

RAHVARÕIVAS MTÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.