Rohkema info nägemiseks:

ILMAPUU WALDORFLASTEAED MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 413; jälgijaid - 5. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta ILMAPUU WALDORFLASTEAED MTÜ kohta arvamuslugu!"

ILMAPUU WALDORFLASTEAED MTÜ hetkeolukord

Juba 413 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 5 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

MTÜ Ilmapuu Waldorflasteaed on vabatahtlikkuse alusel ühinenud isikute iseseisev, kasumit mitte taotlev ja avalikes huvides tegutsev organisatsioon. MTÜ on Ilmapuu Waldorflasteaia pidajaks. Lasteaed tegutseb waldorfpedagoogika põhimõtteid järgides.

Ilmapuu Waldorflasteaias on õppe- ja kasvatustegevuse eesmärgiks arvestada ja toetada lapse harmoonilist arengut, tugevdada lapse elujõudu ja närvikava ning rikastada tema tundemaailma, mis on aluseks tema intellektuaalsele arengule, loomingulistele impulssidele, sotsiaalsele käitumisele ja tervislikele eelsoodumustele.

Lastele loodud kasvukeskkond on rahulik ja turvaline, mille keskel nad saavad, lähtudes enda isikupärast ja arengutasemest, rahulikult - omas tempos tegutseda, mängida ja õppida. Õppe- ja kasvatustegevuse temaatika on seotud lapse elu ja teda ümbritseva keskkonnaga ning õpetajad aitavad lastel neid nähtavaid ja muutuvaid protsesse mõista ja kogeda.

Õppe- ja kasvatustöös olulised on tegevused, mille käigus laps kasutab erinevaid meeli ning tegevused, kus laps saab tegutseda enese initsiatiivist lähtuvalt.

Õppe- ja kasvatustegevuste planeerimine ja korraldus on seotud kindla aasta-, kuu-, nädala- ja päevarütmiga, mis on iseloomulik waldorfpedagoogikale. Kuuteemad on seotud aastaaegade vaheldumisega, rahvakalendri- ja kristlike tähtpäevadega.

Waldorflasteaed alustas oma tegevust juba 1. novembril 2010 ja esimesed paar aastat tegutses lasteaed Meelespea Waldorflasteaia filiaalina.

Mais 2012 loodi MTÜ Ilmapuu Waldorflasteaed ja alates 01.septembrist 2012 alustas Ilmapuu Waldorflasteaed juba iseseisvalt. Lasteaias tegutseb kaks liitrühma, kus on lapsed vanuses 3.–7. eluaastani.

2021/2022 õppeaastal käis lasteaias kahes rühmas kokku 40 last (2020/2021 - 40 last). Põhikohaga kasvatajaid oli 7 (2021/2022 - 7 kasvatajat).

Ilmapuu Waldorflasteaia 2021/2022 õppeaasta tulud kokku olid 191 997 eurot (2020/2021 – 180 927 eurot), millest kohaliku omavalituste sihtotstarbelised toetused moodustasid 56% kogutuludest (2020/2021 - 61%) ja ülejäänud 44% (2020/2021 - 39%) laekus lastevanematelt kohatasudena. Suurimaks kuluartikliks oli palgafond, mis moodustas 85% (2020/2021 - 84%) kogukuludest. 2021/2022 õppeaasta tulemiks oli kahjum 5 801 eurot (2020/2021 kahjum 2 282 eurot).

Õppeaasta eesmärgiks oli PÜHENDUMUS

Selle õppeaastal keskendusime jälle lasteaia ühele põhiväärtusele – pühendumus. Pühendumus on hoolimine oma tegemistest, valikute tegemise oskus arvestades teisi ja ennekõike suhtumisest inimestesse ning loodusesse. Pühendumuse märkamiseks, ära tundmiseks on oluline lapse enda algatatud vaba, ideerohke, piiranguteta mäng, mis on täis liikumist, uue loomist ja kaost ning teistega kõiges arvestamist. Samuti vajab laps vaikust ja igavust, et saaks sündida oma mõte, idee. Seda kõike ka meie lasteaed lapsele võimaldab. Tunneme rõõmu üksteisest, lastest, vanematest, naabritest, tööst mida teeme.

Lasteaed lähtus oma tegevuste planeerimisel eelarvest, juhindudes mõistlikkuse printsiibist ja väärtustades säästvat majandamist. Lasteaias väärtustatakse ja tehakse palju käsitööd, kasutades selleks teise ringi asju, nii õppetegevuste läbiviimisel, kui kasvukeskkonna loomisel – näiteks vanemad vildivad oma lastele jõulukingitusi, õpetajad teevad lastele ise sünnipäevakingitusi, kooliminejad lapsed õmblevad endale pinalid. Õpi- ja töökeskkonna arendamisel on koostööd tehtud waldorfkooli puuseppa-remondimehega ja hakkajate vanematega. Sellel õppeaastal keskenduti ja jätkati õueala edasiarendamisega. Talgupäevadel ehitati mängualale uusi atraktsioone ja liivakast.

Õpetaja koolituse olulisteks teemadeks oli alusharidus waldorfpedagoogikas.

MTÜ Ilmapuu Waldorflasteaed kuulub Eesti Vabade Waldorfkoolide ja –lasteaedade Ühendusse ja Eesti Eralasteaedade Liitu.

ILMAPUU WALDORFLASTEAED MTÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.