Rohkema info nägemiseks:

TALLINNA LÄTI RAHVUSKOOL TAURENIS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 113; jälgijaid - 0. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta TALLINNA LÄTI RAHVUSKOOL kohta arvamuslugu!"

TALLINNA LÄTI RAHVUSKOOL TAURENIS MTÜ hetkeolukord

Juba 113 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Mittetulundusühingu peamine tegevus on läti laste nädalavahetusekooli pidamine. Kool tegutseb

Tallinnas juba alates 2008. aastast. Esialgu toimus tegevus vabas vormis. 2013. aastal otsustati kooli tegevus registreerida ja asutati mittetulundusühing Tallinna läti rahvuskool Taurenis. Alates 2013.

aastast on kool registreeritud ka huvikoolina Eesti Hariduse Infosüsteemis õppekavaga "Läti keel ja kultuur". Kooli tegevus on peamiselt suunatud Eestis elavatele lastele, kellel on läti juured. Kooli eesmärk on toetada Eestis elevate lätlaste rahvuskultuuri ja keele säilimist ning samuti toetada teiste rahvaste huvi läti rahvuskultuuri ja keele vastu.

Kuni 2021. aastani toimus kooli õppetegevus keskmiselt kaks korda kuus igal teisel laupäeval alates septembrist kuni mai lõpuni. Alates 2021.a. märtsist oli kooli tegevus tugevalt häiritud covid-19 pandeemia tõttu. Õppetegevus ei saanud toimida tavapärasel moel. Kuigi kooli juhtkond otsis võimalusi jätkata, kooli tegevus siiski ajutiselt katkes ning 2021./2022. õppeaastal õppetegevust ei toimunud. Sellega seoses jäi kasutamata varasemalt ettemaksuna saadud kooli põhitegevuse 2021.a sihtfinantseerimine. Kasutamata osa sai tagastatud 2022.a jaanuaris ning kajastub rahavooaruandes negatiivse saadud sihtfinantseerimisena.

2022.a kevadel kooli jätkamise võimalus oli ebaselge ning seetõttu kool ei osalenud 2022.a vähemusrahvuste koolide põhitegevuste sihtfinantseerimise voorus. Siiski otsustas kooli juhtkond alustada uuesti õppetegevust 2022./2023. õppeaastal ja 2022.a 17. septembril toimus esimene pandeemiajärgne õppekord. Koolil puudus põhitegevuse toetus, sest Eesti Haridus- ja

Teadusministeeriumi korraldatud põhitegevuse toetus toimub ainult üks kord aastas ning see ei ole õppeaasta põhine, vaid kalendriaasta põhine. Tulemusena kooli majanduslik seis oli raske, tuli võimalikult vähendada kulusid. Kool kasutas oma reserve põhitegevuse kulude katmiseks. Raske seis kajastub ka negatiivses 2022.a tulemis ja netovara languses.

Perioodil september kuni detsember 2022.a toimus kokku 6 õppekorda, milles osales keskmiselt 20 last vanuses 2 kuni 15 aastat. Detsembris osalesid kooli õpilased läti jõulutraditsioonide üritusel

Raekoja platsis koos pärimusmuusika ansambliga Rēvele. Kooli tegevus on jätkunud ka 2023.a alguses ning 2022./2023. õppeaasta sai edukalt läbiviidud tavapärase tegevusmahuga. Kool taotles ka 2023.a põhitegevuse toetuse ning 2023.a mail saabus positiivne otsus. See oluliselt leevendab rasket

TALLINNA LÄTI RAHVUSKOOL TAURENIS MTÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.