Rohkema info nägemiseks:

ANTSLA JAHIKESKUS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 426; jälgijaid - 1. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta ANTSLA JAHIKESKUS MTÜ kohta arvamuslugu!"

ANTSLA JAHIKESKUS MTÜ hetkeolukord

Juba 426 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,8 punktiga ja kommenteeritud 4 korda.

Tegevusaruanne 2022

ALGUS

Antsla jahimeeste eestvedamisel moodustati 2015. aasta alguses 21 liikmeline MTÜ Antsla Jahikeskus. MTÜ põhikirjaline eesmärk: piirkonna jahindus on hästi organiseeritud, kogukond on teadlik jahindusega seotud tegevustest ning motiveeritud ühingu tegevustele kaasa aitama.

Eesmärgi saavutamiseks võib ühing lisaks jahindusega seonduvale teha järgmisi tegevusi: edendada kohalikku elu- ja majandustegevust kaasates kohalikke elanikke ja propageerida loodushoidu ja keskkonna säästlikkust. Üldkoosoleku otsusega seati sisse MTÜ sisseastumismaks, mille eest osteti kinnistu.

Lisaks sisseastumismaksule on MTÜ liikmed teinud vabatahtlikke annetusi, et renoveerida kinnistul asuvat hoonet. Samuti tehti omavahenditest suur töö maja ümbruse korrastamisel – rajati parkla, puhastatati tiik, rajati muruala ning istutatati kuuse-ja männihekk. Jahimaja siseruumid said ilusa ja omanäolise kujunduse (erinevad topised, nahad, trofeed) ning jahimehed otsustasid maja ka kogukonnale avada. 11. märtsil 2016 toimus jahimaja avalik avamine, kus tutvustati kogukonnale maja erinevaid võimalusi. Tagasiside on olnud väga positiivne. Samuti oleme sõlminud Hea Tahte Lepingud Antsla Vallavalitsuse, Antsla Gümnaasiumi, Lusti lasteaia, Eesti Politseiga ja Kaitseliidu Võrumaa malevaga, et vajadusel ja võimalusel jagada oma teadmisi, oskusi ja vahendeid. MTÜ tugevuseks peame seda, et kõik MTÜ-ga seotud jahimehed ja üks jahinaine on kohalikud elanikud ja aktiivsed kogukonna liikmed, kes on motiveeritud tegutsema selle nimel, et piirkonnas elu areneks. Samuti oleme harjunud tegutsema ühtse meeskonnana ja ühiste eesmärkide nimel.

TEGEMISED

Heaks märgiks õiges suunas tegutsemisel peame seda, et Antsla vald kutsus meid koostööpartneriks pakkumaks lastele ja noortele regulaarset huviharidust looduse ning jahinduse valdkonnas. Jahiringi viidi läbi 2016.-2019. aastal regulaarsusega üks kord kuus septembrist kuni juunini, kokku toimus 31 kohtumist. Käsitleti väga erinevaid teemasid alates jahinduse traditsioonide tutvustamisest kuni salaküttimise ohtude ning eksootiliste loomanahkade tutvustamiseni. Koos lastega oleme ehitanud loomadele söödasõimesid, teinud ise grillvorsti, läbinud ellujäämisõppe metsas, pidanud erinevaid näidisjahtisid (põdrajaht, koprajaht, linnujaht) ning harjutanud laskmist laserlasketiirus. Samuti on toimunud väljasõite (nt linnuhahid Pärnumaal, Järvere ja Jaanikese lasketiiru külastamine, taksidermisti, hirveaia ja Sagadi metsamuuseumi külastamine). Jahiringist võtsid osa Antsla ja endise Sõmerpalu valla lapsed.Jahiringi tegevused peatusid koroonatingimustes. Hetkel käivad majas ehitustööd, aga loodame omalt poolt uuesti lastele tegevust pakkuda juba lähitulevikus.

Maja on olnud avatud erinevate kogukonnaürituste korraldamiseks. Oma üritusi ja loodustunde on meie majas läbi viinud kõik piirkonna koolid ja lasteaiad. Noored on korraldanud seminare ja pidanud siin noortevolikogu. Oma seminare ja koolituspäevi on meie majas korraldanud nii Antsla

Vallavalitsus kui ka maakondlik arenduskeskus. Meil on külas käinud inimesed erinevatest LEADER-gruppidest ja Maaelu ministeeriumist. Meid on üles leidnud teised kohad kohalikud MTÜ-d, kes on siin samuti saanud oma sündmusi ellu viia. Tulevikus loodame oma majas näha ko rohkem kohalikke ettevõtjaid.

Ise oleme korraldanud erinevaid lihakoolitusi nii kogukonnale, kui kogu piirkonna jahimeestele.

Jahimaja kasutatakse ka isiklike tähtpäevade, nt laste sünnipäevade pidamiseks.

Jahikeskuse liikmed on käinud tutvustamas jahipidamise vajalikkuse, seakatku ja metsloomadega kokkupuutumise teemat noorkotkaste ja kodutütarde laagris osalejatele ning noorteseminaril. Kahel aastal on oma tegemisi ja võimalusi tutvustatud kogukonnaüritusel Meistrite Päev, kus korraldati ka jahikeskuse logokonkurss. Alates 2017. aastast oleme andnud avapaugu Kaika rattamaratonil.

Loomulikult kasutatakse MTÜ Antsla Jahikeskus ruume ka Antsla jahtkonna jahindusega seotud tegevuste läbiviimiseks ning 2020-2021. aastal parendati selle tarbeks ka LEADER projekti toel ruume.

PROJEKTID, ARENDUSED, EHITISED 2016. aastal saime toetust Kohaliku omaalgatuse programmist, mille eest soetasime resiiveri, kõlarid, pabertahvlialuse ja 5 binoklit jahiringi tegevuste ja teiste ürituste paremaks läbiviimiseks.

2017. aastal ehitati MTÜ liikmete poolt grillmaja ja välikäimla, mis laiendab veelgi tegutsemisvõimalusi.

2017. aastal sai PRIA-lt positiivse vastuse projekt „Jahikeskusest kogukonnakeskuseks“, mille raames 2018. aastal renoveeriti jahikeskuse hoone energiasäästlikult. Sama projekti raames soetati projektor ja ekraan, mis on juba kasutuses nii jahiringi kui teiste sündmuste läbiviimisel.

2018. aastal korraldasime Võrumaa Jahimeeste Seltsi ja Eesti Naisküttide seltsi ühiskoostöö Leader projekti „Ulukisaaduste kasutusala laiendamine kogukonnas“ (viite nr 619217863114) raames toimuvad ulukiliha töötlemise ja – toitude valmistamise koolitused.

2018. aasta Kohaliku omalagatuse programmi sügisvoorust saime toetuse projektidele „Uued võimalused jahimajas“ ja „Lihatöötlemise koolitused kogukonnale“. Neist esimese raames on soetatd koolituste läbiviimiseks vajalikke tarvikuid. Koolitused viidi läbi 2019. aastal.

2018. aastal ehitati veetrass kvaliteetse joogivee toomiseks jahimajja. Veetrass anti vastavalt kokkuleppele 2019. aastal tasuta üle AS-le Võru

Vesi.

2020. aastal alustati lihakäitlemisrumi renoveerimist LEADER projekti toel. Projekti elluviimine jätkus 2021. aastal, mil ehitati imbväljak ning soetati erinevaid liha esmakäitlemiseks vajalikke tarvikuid.

ANTSLA JAHIKESKUS MTÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.