Rohkema info nägemiseks:

EESTI VIIPEKEELE SELTS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 144; jälgijaid - 0. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta EESTI VIIPEKEELE SELTS kohta arvamuslugu!"

EESTI VIIPEKEELE SELTS MTÜ hetkeolukord

Juba 144 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

Eesti Viipekeele Seltsi tegevusaruanne 2023

Eesti Viipekeele Selts (EVS) pandi juriidiliselt mittetulundusühingute nimekirja 4. detsembril, 2020. aastal, asutamiskoosolek toimus 29. novembril. Eesti Viipekeele Seltsi põhikirja järgi on tegevuste eesmärkideks populariseerida eesti viipekeelt ja panustada eesti viipekeele arengusse.

Organisatsiooni põhivärvid on türkiissinine, tumesinine, lilla ja valge. Sellel on ka stiiliraamat, kus on reguleeritud, kuidas kasutada

Eesti Viipekeele Seltsi logo ja kujundust. Eesti Viipekeele Seltsi slogan on "Keel ühendab kõiki". Bränd "Vaata!Festival" kuulub Eesti

Viipekeele Seltsile.

2023. aastal võttis selts oma tegevuste eesmärkide täitmiseks fookusesse eesti viipekeele kasutajate teadlikkuse tõstmise. Eesti

Viipekeele Seltsi juhatuse volitus lõppes 16. novembril ja valiti uued inimesed Eesti Viipekeele Seltsi juhatusesse. Alates 17.

novembrist tegutsevad uued juhatuse liikmed - Maret Õun, Anna Bockhovaia ja Jari Pärgma. Detsembris otsustati tegevussuundi:

Maret Õun vastutab kultuurivaldkonna eest, Anna Bockhovaia vastutab selle eest, kuidas tagada eesti viipekeele järelevalvemehhanism ja selle süsteemi väljanägemine ning Jari Pärgma vastutab turundus - ja kommunikatsioonivaldkonna eest, sh on kontaktisik koordinaatorile.

Eesti Viipekeele Seltsi tegevust koordineeris varasemalt Jari Pärgma, kes avaldas juhatusele soovi lõpetada projektijuhi leping. Eesti

Viipekeele Seltsi juhatus korraldas suvel töökuulutuse koordinaatori töökohale, vaid üks inimene kandideeris. Maret Õun ja Jari

Pärgma vaatasid kandidaadi viipekeelse motivatsioonkirja läbi ning tõdesid, et kandidaadil on motivatsiooni pakutud töökohal ja tal on olemas vajalikud baasteadmised toimetulemiseks koordinaatori ametis.

Eesti Viipekeele Seltsi juhatus andis Jari Pärgmale volituse olla kontaktisik suhtluses töötajatega ning Jari Pärgma on kohustustatud tagama toimivat ja sujuvat üleminekut tööprotsessis.

2023. aastal seadis juhatus eesmärgiks korraldada 30 erinevat tegevust, neist suudeti täita 25 tegevust. Eesti Viipekeele Seltsi tegevuskava leiab siit, läbiviimata tegevused olid järgmised: eesti viipekeele teemaline koolitussari, rahvusvahelise viipekeelte päeva puhul “ema” videopostitus, EV sünnipäeva tähistamine, eesti viipekeele aruteluring, 14. märtsil emakeele päeva ürituse korraldamine.

See tähendab, et Eesti Viipekeele Selts suutis oma plaani 95% ulatuses täita.

Eesti Viipekeele Seltsi uus koordinaator asus tööle alates 1. septembrist, peamiseks ülesandeks oli välja kujundada sobivad tingimused töötamiseks. Detsembris kinnitati juhatuse koosolekul koordinaatori ametijuhend, mille leiab siit.

Koordinaatori Marja-Liisa tööle asumisega vahetusid ka meediatiimi liikmed. Endiste liikmetega lõpetati koostöö ja koordinaatorile anti võimalus moodustada endale sobiv meeskond. Merlin Püss vastutab sisuloome eest, Liga Õun vastutab postituste eest ja meediatiimi juhiks on Marja-Liisa Müllermann. Eesti Viipekeele Seltsi raamatupidaja ja tehniline isik ei ole muutunud alates 2021.

aastast, need on Kairit Olenko ja Daniel Vasser.

Eesti Viipekeele Selts tegid Tallinna Ülikooliga koostööd eesti viipekeele uurimisrühma loomiseks. Novembriks oli selgunud, kes on eesti viipekeele uurimisrühma juht - Christian Rathmann, kes on professor Berliini Ülikoolis. Tallinna Ülikool tegi Eesti Viipekeele

Seltsiga koostööd otsimaks uusi nooremteadureid, kes astuvad eesti viipekeele uurimisrühma liikmeteks ning selleks korraldati töökuulutus.

Vaata!Festivali meeskonna liikmed olid Gretel Murd, Gerli Kõiv, Hele-Riin Karja, Madis Kams, Argo Purv, Roza Petrova ja Marja-Liisa

Müllermann. Ürituse eelarveks oli 8689,02 eurot.

Eesti Viipekeele Seltsi tegevuseks saadi Eesti Keele Instituudilt tegevustoetust 15 tuhat eurot. Vaata!Festivali ürituseks saadi 2000 eurot Tallinna Linnavalitsuselt, lisaks sellele osalejate piletitulu (3616,58€). Eesti Viipekeele Selts oli ERR-le oluline partner Eesti Laulu ja Eurovisiooni projekti läbiviimiseks. 2023. aastal korraldati esmakordselt Eesti Laulu finaali viipekeelne ülekanne ETV2 kanalis.

EESTI VIIPEKEELE SELTS MTÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.