Rohkema info nägemiseks:

PÜHA MIIKAELI KOLLEEGIUM SA

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 473; jälgijaid - 2. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta PÜHA MIIKAELI KOLLEEGIUM kohta arvamuslugu!"

PÜHA MIIKAELI KOLLEEGIUM SA hetkeolukord

Juba 473 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

SA Püha Miikaeli Kolleegiumi eesmärgiks on rajada haridus-, kultuusi- ja sotsiaaltegevust integreeriv, kristlikule väärtussüsteemile tuginev keskus.

SA Püha Miikaeli Kolleegiumi all tegutseb eralasteaed AIAKE, samuti on avatud üks lapsehoiu rühm. Sihtasutuse lasteaias ja lastehoius käis 2022 a jaanuaris 65 last. ja sügisel jätkas samuti 65 last. 2022 a sügisel alustas lasteaia vanemas 6-7 a rühmas õppetööd 25 last, nooremas 4-6 a rühmas 23 last ja Mudila lastehoiu 3-4 a rühmas 17 last.

2022 a tegevuskava planeerides oli veel vaja arvestada Covid-viiruse levikuga, kuid aasta kujunes märkimisväärselt piirangutevabamaks kui eelmised aastad. Jätkuvalt olid kasutuses käte desinfitseerimisjaamad koridorides, bakteritsiidsed UVC lambid, millega regulaarselt rühmatubasid desinfitseeriti õhtusel ajal kui lapsi ruumides ei viibinud ning õhupuhastajad, mis olid kasutuses laste magamisruumides. Igast halvast asjast saab midagi kasulikku õppida - näiteks on lastel harjumuseks kujunenud teadlik kätepesu, vanemad oskavad hoida distantsi, rühmaruumidesse ilma põhjuseta ei siseneta, ka kergemate haigustunnustega lapsed hoitakse kodus.

Kuna piiranguid ei olnud, siis kevadised väljasõidud ja matkad toimusid. Vanema rühma lapsed osalesid partnerorganisatsioonide Vanalinna hariduskolleegiumi (VHK) ja Püha Miikaeli Kooli (PMK) kevadkontserdil, kogu lasteaia pere osales VHK heategevuslikul Nigulalaadal, korraldades seal kontserdi ja laada lastehoiu tegevusi.

Lasteaia-siseselt saime korraldada ühiseid mihklipäeva, mardipäeva, kadripäeva ja Lucia-päeva üritusi, lapsed liikusid rühmast-rühma lauldes ja ühiseid laulumänge mängides. See oli ka üks 2022 õppeaasta prioriteete, et õpetajad saaks rakendada koolituselt „Rahvakalendri tähtpäevade läbiviimine lasteaias” omandatud teadmisi. Koostöös Lastekirjanduse Keskusega toimus koduteemaliste luuletuste lugemine, luulekavad tehti nii emadepäevaks kui ka isadepäevaks! Hoogsalt käivitusid taas õppekäigud - käidi Vabaõhumuuseumis, Toompea lossis, Loomaaias, Kadrioru lossis. Külastati Tervishoiumuuseumi, Linnamuuseumi, Loodusmuuseumi. Kevadel toimus kogu lasteaia spordipäev koostöös PMK võimlemisõpetajatega. Neli abiturienti VHK 12. klassist viisid Vanema rühma lastega läbi oma lõputöö praktilise osa - Õuemängud lasteaias.

Lasteaialapsed osalesid huviõppe tundides Malemajas, VHK Muusikakoolis, VHK Kunstimajas puutöö- ja keraamika töökodades.

VHK huvihariduse keskus, Okasroosikese lossiks kutsutud õppehoone, on olulise tähtsusega paik lasteaia laste õppetegevuste läbiviimiseks, seal ruumides toimusid muusikatunnid, võimlemistunnid (akrobaatiline liikumine teatriõppe saalis), enamik tähtpäevade üritusi. Tänu SA PMK riigieelarvest eraldatud toetusele said osad õppeklassid ja tualettruumid remonditud nii Okasroosikese lossis kui ka Aiakese ruumides.

Miikaeli Ühenduse Eelkooli õppekava on Aiakese Vanema rühma tegevuskava aluseks. Lastega tegelevad pidevalt logopeed ja psühholoog.

Logopeedi tundides käis ka praktikant Tartu Ülikoolist. Lasteaias käis sel aastal 21 mitmekeelsest perest pärit last. Toimus süvendatud eesti keele õpetamine neile mitmekeelsetest peredest pärit lastele, kellel oli soov alustada kooliteed eestikeelses koolis. Vanemas rühmas õppis 2022 a kaheksa last, kellel oli Rajaleidja otsuse alusel koolipikendus.

Aiakese lastele koostati vastavalt vajadusele individuaalseid õppekavasid, vajadusel ka ainete kaupa, vanematele anti jooksvalt kogu õppeaasta jooksul tagasisidet lapse arengust, põhjalikumad arenguvestlused olid 2 korda aastas.

SA PMK lasteaias ja lastehoius käis 2022 aastal ka Ukraina sõjapõgenike lapsi: 16. aprillil liitusid meiega 2 tüdrukut. Õpetaja abi ametikohal hakkas tööle pedagoogilise haridusega ukrainlanna, kes aasta lõpuks läbis eesti keele A1 taseme kursused ning saab nüüd jätkata töötamist juba õpetajana. Kogukonna toetus ukraina peredele oli tähelepanuväärne. Ukraina laste hariduskulusid aitas katta ka Haridus- ja

Teadusministeerium.

SA PMK lasteaia töötajad osalesid 2022 a Vanalinna Hariduskolleegiumi 35. aastapäeva üritustel, loengutel, kontsertidel. Lapsevanemate poolt töötajatele korraldatud tänuürituseks oli teatrikülastus, kus vaadati Linnateatri etendust „Osnap”.

2023 a eesmärgid on jätkuvalt samad, mis varasematel aastatel – igal lapsel on õigus saada õpetust vastavalt oma arengule. Naer ja koosolemine aitavad inimestel pingeid maandada, tugevdavad ühistunnet, et lootusrikkalt edasi minna.

Eve Padar

Juhatuse liige, eralasteaed Aiake juhataja

PÜHA MIIKAELI KOLLEEGIUM SA kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.