TEMIIR AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 4758 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 39 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja kommen

TEMIIR AS hetkeolukord

Juba 4758 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 39 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja kommenteeritud 4 korda.

Tegevusaruanne 2023

AS TEMIIR oli asutatud 1993 aastal. Äriühingu põhitegevuseks on ehitustööde teostamine alltöövõtu meetodil ja ehitusmehhanismide rent.

Ettevõtte jätkab selle tegevusvaldkonnaga ka tulevasel aastal.

Ülevaade olulistest sündmustest majandusaastal

Aruandeaastal AS TEMIIR teostas töid ehitusobjektidel Tallinnas ning Eesti Vabariigi teistes maakondades. Põhitöödeks olid: mullatööd hoonete ja rajatiste ehitamisel, vaiatööd, larsen-sulundvaiatööd, ehitusmehhanismide rent, raskekaaluliste veoste teostamine ja lammutustööd. Suurem osa töödest teostati oma ressursidega. Kõikide tööde teostamiseks on ettevõttel olemas erinevad ehitusmehhanismid, transport ning kvalifitseeritud tööjõud. AS Temiir teostab ka keerukaid ning suuremahulisi töid. Põhilised püsikliendigrupid on Eesti siseturul traditsiooniliselt olnud suured ehitusfirmad ja arenevad eraõiguslikud suurettevõtted. AS Temiir jälgib Eesti Vabariigis kehtivaid õigusakte ning muid õiguslikke norme.

2023 aastal said valmis järgmised objektid: Astangu tn. 50b, Sadama tn. 4, Ahtri tn. 6, Vesipappi tn.6-8, Tatari tn. 6a ,

Majanduskeskkond

Peamiselt tegutsevad Eesti ehitusettevõtjad koduturul. Seetõttu mõjutab ehitussektori käekäiku riigi üldine majandusareng. Kui majandusel läheb hästi, on ka ehitusmahud suured, majanduse madalseisu ajal ehitatakse vähem, sest tellijatel napib võimalusi. Statistikaameti esialgsetel andmetel ehitasid ehitusettevõtted 2023. aastal Eestis ja välisriikides püsivhindades kokku 6% vähem kui aasta varem. Ainult kohalikku ehitusturgu arvestades vähenes ehitusmaht 7%. Ehitusturgu mõjutab jätkuvalt nii ehitushindade kasv, intressimäärade tõus kui ka tarbija kindlustunde vähenemine. Kohalikku ehitusturgu mõjutas enim hoonete ehitusmahtude vähenemine ja seda peamiselt hoonete remondi- ja rekonstrueerimistööde vähenemise tõttu. Rajatiste puhul vähenes nii uusehituse kui ka remondi- ja rekonstrueerimistööde maht. Eestis on terve majanduse taastumine on läinud oodatust palju vaevalisemalt. Euroopa languse taustal on Eesti kindlustunne jätkuvalt virelemas ning positiivset on praeguses hetkes vähe. Seepärast tehakse ka praegu vähem plaane tulevasteks ehitusprojektideks ning kiiret taastumist oodata ei ole.

Tulud, kulud ja kasum

Aruandeaastal AS TEMIIR müügitulu moodustas 5 956 tuh.eurot, mis on 8% vähem, kui eelmisel aastal, müügitulust moodustas 100% müük

Eestis. Müügitulu langus oli seotud ehitusmahtude vähenemisega Eestis. Peamised ettevõtte kulud koosnevad tooraine ja materjalidest, rendi ja tööjõukuludest, mis moodustavad 74% müügitulust. 2023.aasta kasum moodustas 387 tuh.eurot, mis on 15% vähem kui eelmisel aastal. 2023 aasta eesmäärgiks oli kulude paindlik kokkuhoid majandusliku kasvu pidurdumise ja languse tingimustes, mis tähendas kulude analüüs ja kokku hoiuvõimaluste otsimine.

Ettevõtte tegevusalal ei ole hooajalisusel praktilist mõju. Ehitustööd teostatakse vastavalt sõlmitud lepingutele ja pärast teatud projekti rakendamist otsitakse uusi turge ja kliente.

Ettevõtte aktsionäridel ei ole ametlikku dividendipoliitikat. Dividendide jaotamist otsustatakse siis kui ettevõte on saavutanud tugeva finantspositsiooni, arvestades samaaegselt aktsionäri kasvuambitsioone ja kasumieraldise tegemise soovi. 2023. aastal dividendid ei ole makstud.

Investeeringud majandusaastal 2023 aastal AS TEMIIR soetas põhivarana ehitustehnikat, kontoritehnikat ja muid seadmeid (filtrid, konditsioonerid, vibratsioonilaaduurid jms.) üldsummas 297 tuh.eurot. 2023 aastal kulutati oma kinnisvara 3 korruse rekonstrueerimisele ja siseviimistlustöödele 16 tuh.eurot.

Personaal

Temiir AS-i personalipoliitika eesmärk on väärtustada, arendada ja hoida ettevõtte töötajaid ühtsete põhimõtete järgi, mis hõlmab personalijuhtimist ja planeerimist, läbimõeldud värbamis- ja valikuprotsessi ning sellele järgnevat eesmärgipärast ja motiveerivat arengut ning seda toetava töökeskkonna loomist. Lähtutakse põhimõttest, et edu aluseks on lojaalsed, pühendunud, eetilised ja tulemustele orienteeritud töötajad.

2023 aasta ettevõtte keskmine töötajate arv oli 86 töötajat. Töötajatele maksti 12 kuuga töötasu, preemiate ja hüvitistena kokku 1 815 tuh.eurot.

2023.aastal moodustasid ettevõtte tööjõukulud 2 425 tuh.eurot, võrreldes 2022 aastaga tööjõukulud suurenesid 0.9% võrra. Aruandeaastal juhatuse ja nõukogu liikmetele tasusid ei arvestatud.

Finantsriskid

Riskijuhtimise eesmärgiks on optimaalse tasakaalu leidmine võimaliku kahju või saamata jäänud kasumi ja riskide vähendamiseks kuluva ressursi vahel. Üldise põhimõttena eelistatakse reeglina riski ennetamist riskisündmusele tagantjärgi reageerimisele.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.