VEHO AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 72 338 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 305 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,0 punktiga ja kom

VEHO AS hetkeolukord

Juba 72 338 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 305 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,0 punktiga ja kommenteeritud 226 korda.

Tegevusaruanne 2023

AS- i Veho (edaspidi Veho) emaettevõtteks on Veho Baltics OÜ, mis kuulub Veho Oy Ab (Soome) automüügikontserni. Veho Baltics OÜ tegutseb maaletooja organisatsioonina ning AS Veho on jaemüügiettevõte Eestis.

Veho põhitegevusaladeks on uute ja kasutatud Mercedes-Benz sõiduautode, tarbesõidukite, veokite ning busside müük ja järelteenindus, tegutsedes üle Eesti järgmistes asukohtades: Tallinnas - Järvel ja Ülemistel, Tänassilmas, Maardus, Tartus, Pärnus ja Rakveres.

Veho Grupi strateegiliseks eesmärgiks on keskenduda ühe kaubamärgi: Mercedes-Benz kasumlikule maaletoomisele ja jaemüügile.

2023. aasta majandustulemused

Müügikäive oli 2023. aastal 147,2 milj. eurot (138,1 milj. 2022. a.) ning majandusaasta lõppes 1,4 milj. suuruse kahjumiga (kahjum 1,4 milj.

2022. a.). Brutomarginaal kasvas 0,1 pp võrreldes eelmise aastaga (11,8% 2023. a.; 11,7% 2022. a.) ning aruandeaasta ärikahjumiks oli 1,3 milj. eurot (0,9 milj. eurot ärikahjum 2022. a.).

2023.aastal oli müügimaht varasemast aastast väiksem kõikides ärivaldkondades: aruandeperioodil müüdi 1 219 uut sõidukit (2022 a. 1 246); 935 kasutatud sõidukit (2022 a. 1 048) ning järelteeninduses arveldati 135 658 töötundi (2022.a. 143 678).

Automüügi sektor on oma äritegevuses oluliselt mõjutatud majanduse tsüklilisusest. 2023.aastal jätkuvalt kõrge inflatsioon ning ebakindlus majanduskeskkonnas andsid tunda nii eraklientide tarbijakindluses kui ka ettevõtete investeerimisvalmiduses. Uute sõidukite müügis oli negatiivne mõju kõige leebem, seda osaliselt varasemast tugeva tellimustebaasi tõttu. Aasta teises pooles hakkas uute tellimuste maht nõrgenema. Kasutatud sõidukite turul leidis lisaks nõudluse nõrkusele aset ka jõuline turuhindade alanemine, mis avaldus kõige jõulisemalt elektrisõidukite osas. See omakorda avaldas survet müügimarginaalile. Järelteeninduses mõjutas aruandeaasta tulemust uue majandustarkvara juurutamine sügisel, mis osutus oodatust suuremaks väljakutseks ja vähendas aasta viimaste kuude jooksul teeninduse läbilaskevõimet kõigis esindustes.

2023. aastal töötas ettevõttes keskmiselt 195 töötajat (207 töötajat 2022. a.). Tööjõukulud kokku koos sotsiaalmaksuga olid 9,0 milj. eurot (8,9 milj. eurot 2022. a.).

Ettevõte tegi aruandeperioodil investeeringuid põhivaradesse 0,3 milj. eurot (0,4 milj. eurot 2022. a.). Sõidukite müügiks ja järelteeninduseks vajalikke hooneid renditakse.

Veho Grupi Treasury Policy sätestab Grupi likviidsus-, krediidi-, intressi- ja valuutakursi juhtimise printsiibid. Veho pangakontod kuuluvad Veho

Baltics OÜ poolt hallatavasse Cash Pool´i, kus Vehole on avatud krediidilimiit, mille kasutamise eest maksab Veho intressi. Krediidilimiit vaadatakse üle iga finantsaasta lõpus kui järgmise majandusaasta eelarve on kinnitatud.

Veho Credit Policy on osa Veho riskide juhtimise raamistikust ja sätestab üldised printsiibid, mille alusel krediidiga müüki klientidele võimaldatakse. Krediidiga müüki võimaldatakse positiivse krediidireitinguga klientidele. Maksetähtaja ületanud nõuetega tegelemine toimub järjepidevalt ja potentsiaalsete krediidikahjumite katteks moodustatud reservid vaadatakse üle vähemalt kolm korda aastas.

Veho tegevus toimub peamiselt eurodes, mistõttu 2023. aasta majandustulemused ei ole mõjutatud valuutakursside muutustest.

Eelmainitust tulenevalt on Veho likviidsus-, krediidi-, intressi- ja valuutakursi riskid juhitud ja maandatud tsentraalselt.

Ettevõtte tegevusega kaasnevad keskkonna ja sotsiaalsed mõjud

Keskkonnasäästlikkuse osas pöörab Veho tähelepanu nii müüdavate sõidukite kui jaemüügivõrgu ning järelteeninduse võimalikele keskkonnamõjudele. Veho Grupi eesmärgiks on saavutada süsinikuneutraalsus (carbon neutrality) kõikides tegutsevates riikides 2025. aastaks.

2023. aastal oli Veho Eestis tegutsevate üksuste süsiniku jalajälg (carbon footprint) 972 tCO e (2022. a. 1986 tCO e). Antud näitaja on arvutatud 2 2 ettevõtte kasutuses olevate sõidukite ja nendes kasutatava kütuse ning renditavate ruumide energiasäästlikkust silmas pidades.

Veho eesmärgiks on olla jätkusuutlik ning vastutustundlik tööandja. Ettevõttele on oluline luua töötajatele hea töökeskkond, mis on vaba igasugusest diskrimineerimisest ning kõikidele töötajatele on tagatud võrdsed võimalused. Töötajate rahulolu mõõdetakse iga-aastaselt Great

Place to Work (GPTW) küsitlusega.

Ettevõtte tegevuse jätkuvus

Veho ainuaktsionär Veho Baltics OÜ, võttes arvesse, et Veho omakapital oli 2023. aasta lõpus vähenenud 210 452 euroni ning viimaste majandusaastate tulem on olnud negatiivne, on teinud 2024. aasta juunis täiendava sissemakse vabatahtliku reservkapitali näol kogusummas 4 miljonit eurot kindlustamaks ettevõtte majandustegevuse jätkusuutlikkus ja vastavus seaduses nõutava omakapitali tasemega.

Tegevusplaanid 2024. aastal

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Eesti sõlmis mahuka lepingu militaarsõidukite soetamiseks Eesti ja Läti jõustruktuuridele

Riigi Kaitseinvesteeringute Keskus (RKIK) on sõlminud mahuka lepingu Scania, Veho ja Volvo ettevõtetega militaarsõidukite soetamiseks Eesti ja Läti jõustruktuur
ssb.ee
Riigi Kaitseinvesteeringute Keskus (RKIK) on sõlminud mahuka lepingu Scania, Veho ja Volvo ettevõtetega militaarsõidukite soetamiseks Eesti ja Läti jõustruktuuridele. Raamlepingu kogumaksumus on umbes 693 miljonit eurot. Hanke võitsid kolm ettevõtet - Veho AS tarnib kuni viie tonni kaaluvaid sõidukeid, Volvo Eesti AS ja Scania Eesti AS aga üle viie tonni kaaluvaid sõidukeid. Soetatavad sõidukid jagunevad kahte kategooriasse: logistilised ja taktikalised sõidukid. Esimesed sõidukid jõuavad kasutusse järgmisel aastal ning hanke esimeses etapis on plaanis soetada ligi 400 sõidukit. Lepingu

Fuso Canter - ideaalne transpordipartner

Kas teie äri vajab tõhusat ja mitmekülgset transpordilahendust? Olete õiges kohas. Tutvustame teile Fuso Canterit, teie äri usaldusväärset kaaslast, olgu sellek
ssb.ee
Kas teie äri vajab tõhusat ja mitmekülgset transpordilahendust? Olete õiges kohas. Tutvustame teile Fuso Canterit, teie äri usaldusväärset kaaslast, olgu selleks haljastus, munitsipaalteenused, transport või ehitus. Canteri peamised eelised - suur kandevõime ja väike pöörderaadius - muudavad selle täiuslikuks valikuks kõikidele teie transpordivajadustele. Fuso Canteri pakutavad võimalused on muljetavaldavalt laialdased, alates täismassist 3,5 kuni 8,55 tonnini. Nelikveolised, hübriidversioonid, raamautod, madel- või kallurkastid - Canter on kohandatav vastavalt teie vajadustele. Valida saab

Veho kere- ja värvitööd: kiire, kvaliteetne ja usaldusväärne

Kui õnnetus on juhtunud ja teie sõiduk on vajamas parandust, on oluline teada, kuhu pöörduda, et saada kiiret, usaldusväärset ja professionaalset abi. Veho kere
ssb.ee
Kui õnnetus on juhtunud ja teie sõiduk on vajamas parandust, on oluline teada, kuhu pöörduda, et saada kiiret, usaldusväärset ja professionaalset abi. Veho kere- ja värvitööde osakond, asudes mugavalt Tallinna lähedal Tänassilma tehnopargis, on teie usaldusväärne partner igasuguste keretööde lahendamisel. Meie kogenud meeskond pakub professionaalset abi kõikidele automarkidele, tagades, et teie sõiduk taastatakse originaalkvaliteedis. Liiklusõnnetuse korral on oluline säilitada rahu ja järgida kindlaid samme, et tagada olukorra sujuv ja õiglane lahendamine. Kõigepealt tuleb teavitada

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.