SCHENKER AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 10 734 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 295 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga ja kom

SCHENKER AS hetkeolukord

Juba 10 734 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 295 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga ja kommenteeritud 38 korda.

Tegevusaruanne 2023

AS Schenker (edaspidi: Schenker) kuulub kontserni Deutsche Bahn AG, mis on Saksamaa Liitvabariigi omanduses olev ülemaailmne transpordi, raudteevedude ja logistika ettevõtete grupp.

DB Schenker kontsernina on maailma juhtivaid logistikateenuste osutajaid, toetades tööstust ja ülemaailmset kaubavahetust maantee-, lennu- ja meretranspordi ning lepingulise logistika ja tarneahela haldamisega. Integreeritud logistika paikneb maailma kõige olulisemates ristumiskohtades, kus kaubavoog loob vedajate vahel tõhusa ühenduse. Meie lisandväärtusega teenused tagavad kaubavoogude sujuva liikumise ning eduks vajaliku lühema ja optimeeritud tarneahela. Meie kontsern on juhtpositsioonil autotööstuse, tehnoloogia, tarbekaupade ja messide logistikas, samuti eritranspordi ja erisündmuste logistikas.

Schenkeri aktsiate ainuomanik on Schenker AG. Eestis tegutseb Schenker aastast 1991.

Schenkeris toimib standardite ISO 9001:2015 ja ISO 14001:2015 nõuetele vastav integreeritud juhtimissüsteem. ISO standard katab rahvusvahelist ja Eesti sisest maantee-, lennu- ja konteinervedude korraldamist ning laologistika teenuste osutamist.

Majandusaasta olulisemad sündmused ja väljavaated tulevikuks 2023. aasta oma muutlike majandusoludega oli väljakutsete rohke. Hinnatõusu tempo mõnevõrra pidurdus. Aasta teises pooles maismaatranspordi mahud mõnevõrra vähenesid. Kasumlikkuse hoidmiseks oli fookuses protsesside efektiivistamine ja automatiseerimine.

Schenkeri müügitulu vähenes 19,7% võrreldes 2022 aastaga, seda peamiselt maismaa- ja meretranspordis. Meretranspordi üldine hinnatase turul langes, mis avaldas mõju ka müügitulule. Maismaatranspordi müügitulu mõjutas mõnevõrra mahtude vähenemine ning kütusehinna langus, mis langetas veohindasid.

Schenkeri kohustised ja nõuded on olulises osas eurodes. Sellest tulenevalt võib hinnata valuutaturgudest tingitud finantsriski madalaks.

Krediidiriskide maandamiseks on rakendatud regulaarsed protseduurid. Klientide krediidilimiitide ja maksetähtaegadest kinnipidamise jälgimine on efektiivne, tagades likviidsusriski tõhusa juhtimise.

2022. aasta veebruaris alanud Venemaa-Ukraina sõja mõju ettevõttele ei ole otsene, puudub aktiivne äritegevus selle piirkonna ja turgudega.

Tarneahelate otsene mõju on piiratud või pole seda võimalik kirjeldada.

Schenkeri äritegevuse hooajalisus on seotud peamiste klientide äritegevuse hooajalisusega ning nende aastasiseste müügimahtude kõikumistega.

Üldisest majandusolukorra halvenemisest ja sisendkulude kasvust hoolimata suutis Schenker oma turuosa säilitada ja seatud aastaeesmärgid täita. Lõppenud majandusaastat saab lugeda igati edukaks.

2023 aastal alustasime uue investeeringuprojektiga. Plaan on ehitada uus transporditerminal ning selle tarbeks soetasime krundi Kiili vallas.

Schenkeri eesmärkideks uuel majandusaastal on kaubamahtude kasvatamine ja turuosa suurendamine läbi laiema kliendibaasi. Soovime jätkuvalt pakkuda oma klientidele kvaliteetset teenust ning olla usaldusväärne logistikapartner. Jätkame investeerimist töötajate koolitamisse, protsesside automatiseerimisse ja teenuste arendusse.

Uuenduslike logistikalahenduste eestvedajana on Schenkeri eesmärk saada juhtivaks roheliste logistikateenuste osutajaks. Olles veendunud, et edukus ei piirdu ainult majandustulemustega – siia kuulub ka sotsiaalne, keskkonnaalane ja majanduslik mõju. Seetõttu on Schenkeri eesmärgiks saavutada tasakaal majanduslike, sotsiaalsete ja keskkonnaalaste põhiväärtuste vahel. Keskkonnaalastes tegevustes lähtub

Schenker kontserni poolt seatud eesmärkidest.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.