Rohkema info nägemiseks:

SCHENKER AS

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 10099; jälgijaid - 295. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta SCHENKER AS kohta arvamuslugu!"

SCHENKER AS hetkeolukord

Juba 10 099 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 295 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga ja kommenteeritud 38 korda.

Tegevusaruanne 2022

AS Schenker (edaspidi: Schenker) kuulub kontserni Deutsche Bahn AG, mis on Saksamaa Liitvabariigi omanduses olev ülemaailmne transpordi, raudteevedude ja logistika ettevõtete grupp.

DB Schenker kontsernina on maailma juhtivaid logistikateenuste osutajaid, toetades tööstust ja ülemaailmset kaubavahetust maantee-, lennu- ja meretranspordi ning lepingulise logistika ja tarneahela haldamisega. Integreeritud logistika paikneb maailma kõige olulisemates ristumiskohtades, kus kaubavoog loob vedajate vahel tõhusa ühenduse. Meie lisandväärtusega teenused tagavad kaubavoogude sujuva liikumise ning eduks vajaliku lühima ja optimeeritud tarneahela. Meie kontsern on juhtpositsioonil autotööstuse, tehnoloogia, tarbekaupade ja messide logistikas, samuti eritranspordi ja erisündmuste logistikas.

Schenkeri aktsiate ainuomanik on Schenker AG. Eestis tegutseb Schenker aastast 1991.

Schenkeris toimib standardite ISO 9001:2015 ja ISO 14001:2015 nõuetele vastav integreeritud juhtimissüsteem. ISO standard katab rahvusvahelist ja Eesti sisest maantee-, lennu- ja konteinervedude korraldamist ning laologistika teenuste osutamist.

Majandusaasta olulisemad sündmused ja väljavaated tulevikuks 2022. aasta oma kiirelt muutuvate majandusoludega oli väljakutsete rohke. Hinnatõusu tempo kiirenes kuust kuusse, mõjutades oluliselt äritegevuse kasumlikkust. Energiakriis ja kaubanduspiirangud viisid aasta teises pooles nii tarbimise kui veomahtude vähenemiseni.

Kasvanud sisendhinnad tuli mitmes etapis väljamüügihindadesse üle kanda, et konkurentsis vastu pidada ja kasumlikkus säilitada.

Schenkeri müügitulu jäi võrreldes aasta varasemaga samale tasemele, seda peamiselt tänu müügihindade kasvule. Kaubasaadetiste arv vähenes mõnevõrra, suuremat kahanemist oli märgata keskmise saadetise kaalu osas.

Schenkeri laenukohustised ja -nõuded on olulises osas eurodes. Sellest tulenevalt võib hinnata valuutaturgudest tingitud finantsriske madalaks.

Krediidiriskide maandamiseks on rakendatud regulaarsed protseduurid. Klientide krediidilimiitide ja maksetähtaegadest kinnipidamise jälgimine on efektiivne, tagades likviidsusriski tõhusa juhtimise.

Uuenduslike logistikalahenduste eestvedajana on Schenkeri eesmärk saada juhtivaks roheliste logistikateenuse osutajaks. Olles veendunud, et edukus ei piirdu ainult majandustulemustega - siia kuulub ka sotsiaalne, keskkonnaalane ja majanduslik mõju. Seetõttu on Schenkeri eesmärk saavutada tasakaal majanduslike, sotsiaalsete ja keskonnaalaste põhiväärtuste vahel. Sotsiaalse mõju seisukohast on seatud sihiks saada üheks hinnatumaks tööandjaks. Sotsiaalne vastutus tähendab enamat kui tegutsemine atraktiivse tööandjana. See on põhjus, miks Schenkeris järgitakse tööhõive ja töötingimuste rahvusvahelisi standardeid, olles ühiskonna tunnustatud liige ja toetades kogukondade sotsiaalseid projekte.

2022. aasta veebruaris alanud Venemaa-Ukraina sõja mõju ettevõttele ei ole otsene, puudub äritegevus selle piirkonna ja turgudega. Kaudne mõju avaldub läbi suurenevate kütusehindade (transpordikulud). Tarneahelate otsene mõju on piiratud või pole seda võimalik kirjeldada

Üldisest majandusolukorra halvenemisest ja sisendkulude kasvust hoolimata suutis Schenker oma turuosa säilitada ja seatud aastaeesmärgid täita. Lõppenud majandusaastat saab lugeda igati edukaks.

2023. aastast on oodata inflatsiooni pidurdumist, mis annab leevendust sisendkulude kasvu osas.

Schenkeri eesmärkideks uuel majandusaastal on kaubamahtude kasvatamine ja turuosa suurendamine läbi laiema kliendibaasi. Et pakkuda oma klientidele jätkuvalt kvaliteetset teenust, investeeritakse pidevalt töötajate koolitamisse ja teenuste jätkusuutlikkuse arendusse.

SCHENKER AS kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.