Rohkema info nägemiseks:

MÄO INVEST AS

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 2173; jälgijaid - 40. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta MÄO INVEST AS kohta arvamuslugu!"

MÄO INVEST AS hetkeolukord

Juba 2173 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 40 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,8 punktiga ja kommenteeritud 29 korda.

Tegevusaruanne 2022

AS Mäo Invest tegevusvaldkondadeks on oma varade valdamine, haldamine, rentimine ja investeerimistegevus. Ettevõttel on Mäo tööstuskülas 16 püsivat rentnikku, kellele renditakse nii tootmis- kui bürooruume. Lisaks tagab ettevõte rentnikele nende tegevuseks vajalikud abiteenused sh elekter, vesi, kanalisatsioon ning mehitatud valve tööstusküla territooriumil. Ettevõte omab osalust AS-s Sanatoorium Tervis ja AS-s Finora

Capital. Aktsiaseltsi aktsiakapital on 167 378 eurot, mis jaguneb 167 378 nimeliseks aktsiaks, millest 58,9% kuulub juriidilistele ja 41,1% eraisikutele.

AS Mäo Invest kontserni kuuluvad tütarettevõtted AS Viking Window ja OÜ Mäo Grill, kus ettevõte omab 100% osalust. Konsolideerimisgrupi koosseisus ei toimunud majandusaastal muutusi ja eeldatavalt ei toimu neid ka lähitulevikus.

AS Viking Window tegevusalaks on täispuidust ning puitalumiiniumist akende, välis-, lükand- ja rõduuste tootmine ja müük. OÜ Mäo Grill tegevusalaks on toitlustamine ja konverentsiruumide rentimine. Kõik kontserni ettevõtted on kliendikesksed, avatud suhtlemisega, koostöövalmis, töötajaid väärtustavad ja pidevalt arenevad. Ettevõtete kestlikku arengut aitab tagada mitmekesine ja laialdase kogemuste pagasiga töötajaskond.

Vaatamata endiselt keerulisele olukorrale on 2023. aasta eesmärkideks jätkusuutliku ning kasumliku majandustegevuse tagamine, toodete ja teenuste kvaliteedi parendamine, tootmisvõimsuste tõstmine läbi uute investeeringute hoonetesse, seadmetesse, juhtimissüsteemide ja protsesside arendus ning oma töötajate väärtustamine.

Aruandeaastal investeeris kontsern oma hoonete ehitamisse ja rekonstrueerimisse ning tehnoloogia täiustamisesse 1 470 000 eurot. Järgneval majandusaastal kavandatakse investeeringuid summas 2 300 000 eurot. Järgneva majandusaasta müügituluks kavandatakse 19 900 000 eurot, sellest eksporti 10 000 000 eurot.

Kontserni tegevusega kaasnevad mitmed finantsriskid: tururisk, krediidirisk ja likviidsusrisk. Krediidiriskide maandamiseks jälgivad kontserni ettevõtted igapäevaselt tähelepanelikult klientide maksekäitumist, teevad klientide taustauuringuid ja vajadusel nõuavad klientidelt ettemakset.

Kontserni juhtkond jälgib pidevalt ettevõtte likviidsust ja selles toimuvaid muutusi, on avatud dialoogis pankade ja teiste finantseerijatega, et tagada vajadusel laenuvahendite kättesaadavus. Prognoosib ja jälgib kontserni rahavoogusid. Likviidsusriski juhtimiseks kasutatakse kombinatsiooni järgmistest lahendustest: vaba raha arvelduskontodel, tähtajalised deposiidid, arvelduskrediit ja muud pankade pakutavad käibekapitali juhtimise lahendused. Kontserni intressimäära risk tuleneb muutuva intressimääraga pikaajalistest võlakohustistest. See võib kasvatada kontserni intressikulusid. Juhtkond jälgib pidevalt majanduskeskkonna sh intressimääradega seonduvaid arenguid ning vajadusel rakendab vajalikke meetmeid riskide maandamiseks.

AS Mäo Invest kontserni dividendipoliitika on seadnud eesmärgiks omanike ootuste ja dividendilubaduse täitmise sõltuvalt turutingimustest, ettevõtte kasvust ja arenguplaanidest, arvestades vajadust säilitada mõistlik likviidsus.

2022. majandusaasta oli kontsernile väga edukas, oli palju tööd ja saavutati väga hea majandustulemus. Järgnevatel aastatel majanduslik olukord nii soodne ei pruugi olla: ikka veel kestev sõda ja sellest tulenev klientide ebakindlus, müügimahtude vähenemine ja tihenev konkurents.

See esitab kontsernile palju väljakutseid: olla avatud, nutikad, ja usaldusväärsed. Otsida pidevalt uusi kliente ja turgusid. Arendada ja moderniseerida oma toote- ja teenusegruppe.

Peamised finantssuhtarvud kontserni majandusaasta ja sellele eelnenud majandusaasta kohta: 2022 2021

Puhaskasumi marginaal (%) - puhaskasum/müügitulu*100 12,6 6,4

Varade tootlus ROA (%) - puhaskasum/varad*100 14,2 6,1

Omakapitali tootlus ROE (%) - puhaskasum/omakapital*100 19,3 8,4

Võlakordaja - kohustised/varade maht 0,3 0,3

MÄO INVEST AS kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.