Rohkema info nägemiseks:

GREN VIRU AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 1662; jälgijaid - 236. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta GREN VIRU AS kohta arvamuslugu!"

GREN VIRU AS hetkeolukord

Juba 1662 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 236 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,8 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Gren Viru AS (endine VKG Soojus AS) kuulub 2022. aasta novembri keskpaigast Greni energiaettevõtete kontserni.

VKG Soojus AS oli 2011. aastast alates Viru Keemia Grupp AS tütarettevõte.

2022. aasta suvel otsustas Viru Keemia Grupp juriidilise restruktureerimise käigus eraldada

VKG Soojuse kontserni põhitegevusest iseseisvaks ärisuunaks, kuna reguleeritud äri erines oluliselt kontserni põhitegevusest. Ettevõtte edasiarendamiseks ja väärtuse kasvamiseks vajas VKG Soojus oma vajadustele vastavat äristrateegiat. Peale ettevõtte strateegilist kaardistamist otsustas Viru Keemia Grupp alustada VKG Soojuse müügiprotsessi, mis kestis kuni 2022. aasta novembrini, kus Viru Keemia Grupp aktsionärid otsustasid sõlmida VKG

Soojuse ostu-müügi tehingu Gren energiakontserniga.

Gren on energiaettevõte, kelle peamised tegevused on energiatootmine biokütustel ja jäätmetel põhinevates koostootmisjaamades ning kaugkütte ja -jahutuse ning tööstuslike lahenduste pakkumine. Gren on üle 20 aasta arendanud kaugkütteteenuseid klientidele

Pärnus ja Tartus. Ettevõtte tegutseb Balti riikides, aga ka Soomes ja Rootsis.

2022. aasta detsembrist on ettevõte uueks nimeks Gren Viru AS.

Omanikuvahetus ja muudatused ettevõtte nimes ei toonud kaasa muudatusi ettevõtte põhitegevusalades. Gren Viru tegeleb jätkuvalt soojusenergia edastamise ja müügiga Kohtla-

Järve linna Ahtme, Järve ja Sompa linnaosa, Jõhvi linna ja valla ning Tammiku asula ja Jõhvi küla ühendatud võrgupiirkonnas. Soojusvõrgu kaudu klientideni jõudev soojusenergia saadakse peamiselt VKG tööstusprotsesside heitsoojusena.

Gren Viru kaugküttevõrgule on väljastatud tõhusa kaugkütte märgis. Alates 1. jaanuarist 2019 kehtivad hoonetes kasutatavatele energiakandjatele uued kaalumistegurid, kus tõhusa kaugkütte kaalumisteguriks on 0,65. Täna tõhusale kaugküttele on hoonetel võimalik paremini täita energiatõhususe nõudeid ja saavutada parem energiaklass.

2022. aasta lõpu seisuga oli kaugkütet tarbivate objektide arv 1688. Meie klientideks on korterelamud, eramud, ärid, tööstused, riiklikud ja kohaliku omavalitsuse asutused nagu koolid, lasteaiad, spordirajatised, hoolekandeasutused ja paljud teised.

Ettevõte opereerib oma tegevuses soojustrasse kogupikkusega 164 km. Sellest eelisoleeritud torustiku pikkus 2022. aasta lõpu seisuga oli 98 km ehk 60%.

Ettevõtte omandis on tipu-ja reservkatlamaja võimsusega 101 MW, mis asub Ahtmes ja tagab tipukoormused talvisel ajal ning on baaskoormuse reserviks. Suviste trassikatkestuste ajal käitab ettevõte vajadusel ka Jõhvis paiknevat Viru Vangla katlamaja.

2022. aasta tulemused

Gren Viru 2022. aasta tulemused olid head, ettevõtte majandusseis ja seadmete tehniline baas oli tugev ning ettevõte tegutseb jätkusuutlikult. Vaatamata energiakandjate hindade suurele volatiilsusele oleme suutnud tagada oma klientidele konkurentsivõimelise kaugkütte hinna.

2022.aasta müügitulu oli 14 817 tuh eurot.

Ettevõte 2022. aasta brutokasum oli 2 572 tuh eur, mis on samas suurusjärgus 2021.a.

brutokasumiga. Aasta ärikasumiks oli 1 728 tuh eur.

GREN VIRU AS kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.