Rohkema info nägemiseks:

ROCCA AL MARE KAUBANDUSKESKUSE AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 2709; jälgijaid - 40. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta ROCCA AL MARE kohta arvamuslugu!"

ROCCA AL MARE KAUBANDUSKESKUSE AS hetkeolukord

Juba 2709 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 40 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,8 punktiga ja kommenteeritud 17 korda.

Tegevusaruanne 2022

Rocca al Mare Kaubanduskeskuse AS on 1995. aastal asutatud Eesti ettevõte, mille põhitegevuseks on kinnisvara arendamine ja haldamine.

Rocca al Mare Kaubanduskeskuse AS 100%-line omanik on Hollandi firma Montalbas B.V., kes omakorda kuulub Soome börsiettevõttele

Citycon OYj.

CITYCON

Citycon OYj on juhtiv Põhjamaade mitme-otstarbeliste keskuste omanik, haldaja ja arendaja, kelle käsutuses on varasid kokku ligikaudu 4,5 miljardi euro ulatuses. Alates 1988. aastast on Citycon OYj noteeritud Helsinki börsil. Cityconi krediidiretingu on kinnitanud Moody's tasemel

Baa3 ja Standard & Poor’s tasemel BBB-.

Citycon OYj strateegiaks on jätkusuutlike ning taastuvenergiat kasutavate multifunktsionaalsete linnakeskkondade loomine, mis seovad kaubanduskeskustega büroo, teenindus- ja elamispinnad ning moodustavad ühtse terviku.

Cityconile kuulub kokku 33 kaubanduskeskust ja üks muu kommertskinnisvara objekt. Tegutsetakse Soomes, Eestis, Norras, Rootsis ja Taanis.

Soomes omab Citycon OYj kaubanduskeskuste valdkonnas turuliidri positsiooni. Eesti portfelli moodustavad Kristiine Keskus ja Rocca al Mare

Kaubanduskeskus.

ROCCA AL MARE KAUBANDUSKESKUS

Rocca al Mare Kaubanduskeskuse väljaüüritav pind kokku on 57 800 ruutmeetrit. Keskus on osa Rocca al Mare vaba aja veetmise piirkonnast, millesse kuuluvad ka Tallinna Loomaaed, Saku Suurhall, Eesti Vabaõhumuuseum ja mitmed spordirajatised. Seega töötab Rocca al Mare

Kaubanduskeskus Haabersti piirkonna keskusena, kuid omab ka laiemat mõjujõudu Tallinna linnas. Tulevikus soovib keskus muutuda veelgi mitmekülgsemaks ja linlikumaks Haabersti südameks.

Keskuse külastatavus suurenes 2022 aastal võrreldes 2021 aastaga 4%, mis tähendas ca 170 000 külastajat rohkem. Samas suurenes ka üürnike kogukäive eelneva aastaga võrdluses 10%. See tulenes vähenenud COVID-19 pandeemia mõjust jaekaubandusele. Vastavalt tõusis ka keskuse üüritulu 2%.

Suurimaks investeeringuks üürnikega seotud muudatustesse oli jalatsite ala kaupluste laienemine ning uue kontseptsiooniga I.L.U. kaupluse avamine. Samuti muudatused pea-aatriumi üürnike koosluses, mille käigus lisandus muuhulgas Apple esinduskauplus iDeal.

Rocca al Mare keskus pöörab suurt tähelepanu jätkusuutlikkusele ja energia säästmise meetmetele. 2022 viidi kogu keskuse üldalade valgustus üle LED tehnoloogiale. Keskus julgustab ka üürnikke oma valgustust uuendama, mida on ka paljud üürnikud enda kontseptsiooniuuenduste käigus teinud. 2022 aastal viidi koostöös ettevõttega R8 Technologies keskuse ventilatsiooni ja kütte juhtimine üle tehisintellekti poolt hallatavale tarkvarale, mis muudab süsteemide seadeid reaalajas vastavalt välistemperatuurile, inimeste hulgale, elektri hinnale ja teistele parameetritele.

Antud koostöö on andnud juba märkimisväärselt kokkuhoidu energiatarbimises ja vähendanud CO2 emissiooni. Cityconi kontserni eesmärgiks on saavutada süsinikneutraalsus 2030 aastaks. Juba täna ostab Rocca al Mare keskus kogu tarbitava elektri roheenergiana.

Rocca al Mare Kaubanduskeskuse AS-i edasistes plaanides on keskuse välis- ja siseilme uuendamine ning üürnike koosluse mitmekesistamine, suurendades lähiaastatel igapäevakaupade, toitlustuse ja erinevate teenuste osakaalu. Keskuse uuendamise eesmärgiks on tugevdada oma turupositsiooni Lääne-Tallinna olulisima igapäevase ostukohana ning samas suurendada külastatavust ka nädalasiseselt. Need muutused tehakse olemasoleva hoone mahus.

Lisaks tegeleb keskus ka tulevikuarenduse ettevalmistamisega, mille eelduseks on detailplaneeringu kehtestamine. Tulevikuarenduse käigus planeeritakse uue hoonestuse lisamist ja uute funktsioonide arendamist, milleks võivad olla bürood, korterid, vaba aja teenused vms. Praegune keskuse-esine parkla planeeritakse osaliselt hoonestada ja autod paigutada parkimismajja.

Rocca al Mare Kaubanduskeskuse AS’i juhatuses kaks liiget - Helen Metsvaht ja Claes Patrik Johannes Molander.

Nõukogusse kuulub kolm liiget – Henrica Ginström, Bret McLeod ja Sanna Yliniemi.

Rocca al Mare Kaubanduskeskuse AS-i töötajate keskmine arv oli aruandeaastal 10. Töötajate palgakulu koos sotsiaalmaksudega oli 386,4 tuhat eurot (2021 aastal 389,1 tuhat eurot) ning juhtkonna tasu koos sotsiaalmaksudega 136,8 tuhat eurot (2021 aastal 136,6 tuhat eurot).

Alljärgnevas on toodud 2022.a. aruandeaasta ning sellele eelnenud majandusaasta peamised finantssuhtarvud.

ROCCA AL MARE KAUBANDUSKESKUSE AS kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.