Rohkema info nägemiseks:

PUUMARKET AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 12901; jälgijaid - 112. Arvustusi - 2; Artikleid 1+ "Kirjuta PUUMARKET AS kohta arvamuslugu!"

PUUMARKET AS hetkeolukord

Juba 12 901 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 112 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,4 punktiga ja kommenteeritud 103 korda.

Tegevusaruanne 2023

Puumarket AS-i majandustegevust mõjutab otseselt ümbritsev majanduskeskkond.

Statistikaameti andmetel 2023. aasta kokkuvõttes langes SKP möödunud aastal 3%.

Positiivselt panustanud tegevusalasid oli vähe ja majanduses suuremat rolli omanud tegevusalad kogesid pigem langust. Aasta arvestuses tulid suurimad positiivsed panused kaubandusest ja kinnisvaraalasest tegevusest, negatiivsed info ja side tegevusalalt. Ehitussektori panus oli samuti negatiivne, jätkates poolteist aastat kestnud trendi 2023. aastal vähenes eratarbimine 1,5%. Enim vähenesid lõppenud aastal inimeste kulutused muudele kaupadele ja teenustele, kodusisustusele ja vabale ajale. Enim kasvasid aga väljaminekud sidele, eluasemele, restoranidele ja hotellidele. Tervikuna vähenesid kodumajapidamiste kulutused 2023. aastal kaupadele 3,1%. Väljaminekud teenustele jäid enam-vähem eelmise aasta tasemele, kasvades 0,3%.

Statistikaameti andmetel ehitasid ehitusettevõtted 2023. aastal Eestis ja välisriikides kokku 6% vähem kui aasta varem. Ainult kohalikku ehitusturgu arvestades vähenes ehitusmaht 7%.

Ehitusettevõtted ehitasid kokku 4,1 miljardi euro eest: hooneid 2,6 miljardi ja rajatisi 1,5 miljardi euro eest.

Võrreldes 2022. aastaga ehitati hooneid 11% vähem ja rajatisi (teed, sillad, sadamad, magistraaltorustikud, side- ja elektriliinid, spordiväljakud jms) 4% rohkem.

Ehitusturgu mõjutas jätkuvalt ehituskulude kasv, intressimäärade tõus kui ka tarbija kindlustunde vähenemine.

Kohalikku ehitusturgu mõjutas enim hoonete ehitusmahtude kahanemine. Vähem ehitati uusi hooneid ja tehti remondi- ja rekonstrueerimistöid. Rajatiste puhul aga kasvas ehitusmaht eelkõige remondi- ja rekonstrueerimistööde tõttu.

Välisriikides tegutsevate Eesti ehitusettevõtete mahud suurenesid 2023. aastal aasta varasemaga võrreldes 18%.

Seal ehitati rohkem nii hooneid kui ka rajatisi. Välisriikides tehtud ehitustööde osatähtsus kogu ehitusmahust oli 7%, aasta varem 5%.

Ehitisregistri andmetel lubati eelmisel aastal kasutusse 8424 uut eluruumi ehk 29% rohkem kui aasta varem.

Suurem osa (68%) uutest eluruumidest asub korterelamutes, millest populaarseim oli jätkuvalt kolme- kuni viiekorruseline korterelamu. Enamik valminud eluruumidest asuvad Tallinnas, järgnevad Tallinna lähiümbruse vallad ja Tartumaa.

Nõudlus uute eluruumide järele vähenes kolmandat aastat järjest. Ehitusluba väljastati 5612 eluruumi ehitamiseks, mida on ligi viiendiku võrra vähem kui aasta varem. Endiselt oli eelistatuim elamutüüp korterelamu.

Eelmisel aastal lubati kasutusse 1036 mitteelamut, kus on kasulikku pinda 818 600 ruutmeetrit.

Puumarketi 2023. aasta majandustegevust iseloomustavad endiselt positiivsed ja jätkusuutlikud arengud.

Müügitulu kahanes võrreldes 2022. aastaga. Puumarketi 2023. aastat saab kokkuvõtvalt lugeda kordaläinuks, kuid üldine majandussituatsioon ja tarbijate kindlustunde vähenemine mõjutasid siiski tulemust. Puumarketi äritegevus jätkus traditsioonilistes valdkondades, pakkudes meie klientidele võimalikult laia puit- ning üldehitusmaterjalide

PUUMARKET AS kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.