Rohkema info nägemiseks:

TAMMER OÜ

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 11060; jälgijaid - 127. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta TAMMER OÜ kohta arvamuslugu!"

TAMMER OÜ hetkeolukord

Juba 11 060 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 127 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,3 punktiga ja kommenteeritud 54 korda.

Tegevusaruanne 2022

Sissejuhatus

Tammer OÜ on asutatud 1995. aastal. Ettevõtte põhitegevusalaks on terasprofiilidest uste, metall-tuletõkkeuste ja laevauste tootmine ning paigaldamine.

Ettevõte tegeleb ka Stalprofil AB ja RP Technik GmbHmterasprofiili süsteemi importimisega Rootsist ja Saksast ja selle edasimüümisega Eestis, Lätis ja

Leedus. Tammer OÜ suuremateks klientideks on ehitusfirmad, uksetootjad ja edasimüüjad Eestis, Rootsis, Taanis, Soomes, Leedus ja Norras.

Tammer OÜ olulised sündmused aruandeaastal 2022. aasta oli taaskord aasta täis väljakutseid, mis said positiivselt lahendatud. 2022. aastal tegime ajaloo parima aasta nii tootmismahu, müügitulu ja kasumi osas. Seoses jätkuva COVID-19 viiruse levikuga oli osad sektorid ebastabiilsed, Tammer OÜ majandustulemustele see viirus olulist mõju ei avaldanud.

Tervise asetamine esikohale, kiire reageerimine tekkinud olukordadele ja selge kommunikatsioon, hoidsid ära tagasilöögi.

Tootmises tegime palju erinevaid protsessi produktiivsust tõstvaid investeeringuid/parendusi. See on aidanud tõsta tootlikust tootmises. Fookuses on ka kogu ettevõtte protsesside parem analüütika ja digitaliseerimine. Oleme täiendanud oluliselt ka oma tooteportfelli uute toodet arendamisega, katsetamisega ja sertifitseerimisega.

Tammer OÜ tugevuseks on olnud järjekindel töö eksporditurgudel, kus on leitud stabiilsed kliendid, mis tagavad vajaliku tootmismahu. 2022. aastal oli müügitulu eksporditurgudele 26,1 miljonit eurot (2021: 20,4 miljonit eurot).

Tammer OÜ tegeleb pidevalt nii toodete kui protsesside arendamisega ning on viimasel kahe majandusaastal investeerinud teadus- ja arendustegevustesse üle 3% müügitulust. Samas suurusjärgus plaanime panustada ka järgnevatel aastatel. Seeläbi saame pakkuda oma klientidele mitmekesist, kvaliteetset ning kaasaegset sertifitseeritud tootevalikut.

Üks olulisemaid edu võtmeid on olnud kindlasti meeskonnatööle pühendunud positiivne kollektiiv, kelleta ei oleks olnud võimalik püstitatud eesmärke saavutada ja ületada.

Suuremad tööd 2022. aastal olid: (cid:127) Nordecon AS – IKEA, Kurna küla; (cid:127) Merko Ehitus Eesti AS – PERH, Mustamäe meditsiinilinnaku 3.arendus, Y korpus, Tallinn; (cid:127) Nordecon Betoon OÜ – Porto Franco Hoone 4, Kai tn 4, Tallinn; (cid:127) Nordecon AS – Büroohoone Kvartal, Tallinn;

Olulisemad arengusuunad järgmiseks majandusaastaks 2023. aastal on plaanis jätkuvalt täiendada tooteportfelli ja investeerida lehtmetalli ning terasprofiili tootmisseadmete ja protsesside automatiseerimisse.

Jätkame sisemiste protsesside efektiivistamisega.

Tootmisseadmete investeeringuna on kavas automatiseerida painutusprotsesse, parendada värvimise protsessi ja uuendada ning täiendada tootmisseadmeid.

Lisaks on eesmärgiks parendada toote defineerimist kasutatavates süsteemides, mis kiirendaks ja parandaks andmete liikumist ning efektiivistaks vastavaid protsesse.

Valuutakursside ja intressimääradega seotud riskid

Eksporttehingud toimuvad valdavalt eurodes, seega on valuutakursside riskid minimaliseeritud. Kõik võetud ja antud laenud on europõhised ning olulist intressimäärade tõusu riski hindab juhatus madalaks.

Personal ja töötasu

Keskmine töötajate arv oli 2022. aastal 197 inimest (2021: 182 inimest) ning neile arvestatud tasud koos maksudega olid 8,09 mln eurot (2021: 7,15 mln eurot). Juhatuse liikmetele arvestati tasusid 380 586 eurot (2021: 308 117 eurot). Juhatuse liikmete suhtes ei ole potentsiaalseid kohustusi.

Tammer OÜ põhilised finantsnäitajad

Müügitulu: 32,72 mln eurot (2021: 26,56 mln eurot)

Kasum: 2,20 mln eurot (2021: 1,71 mln eurot)

Bilansimaht: 16,99 mln eurot (2021: 15,03 mln eurot)

TAMMER OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.