Rohkema info nägemiseks:

VILJANDI ÕHUMEISTER OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 4587; jälgijaid - 68. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta VILJANDI ÕHUMEISTER OÜ kohta arvamuslugu!"

VILJANDI ÕHUMEISTER OÜ hetkeolukord

Juba 4587 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 68 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,7 punktiga ja kommenteeritud 14 korda.

Tegevusaruanne 2023

Sissejuhatus

Viljandi Õhumeister OÜ on 1998. aastal asutatud ventilatsiooni- ja kliimaseadmete ehitusega tegelev ettevõte, mis pakub ka nimetatud tegevusalaga seotud sidusteenuseid (projekteerimine, hooldus, puhastus jmt.) nii Eesti kui Soome turul.

2023. a. algas ehitusturu langus. Meie käive küll kasvas veel inertsist, jõudes ajaloo kõrgemale tasemele, kuid kasum langes 5% piirimaile, mis ajaloolises vaates on siiski ka hea tulemus. Suures osas jätkus varasemate lepingute täitmine. Uued lepingud kujunesid ebasoodsamaks turul leviva kärsahaisu tõttu. Turg veel soosis alltöövõtjaid ning suutsime ka peatöövõtu objektid edukalt läbida.

Peatöövõtuna viisime läbi Rakvere arhiivi, Lasnamäe Gümnaasiumi ujula ja Kitzbergi Gümnaasiumi tehnosüsteemide renoveerimised.

Ehitasime kliimaseadmed mitmel objektil, mida ei peaks nimetama, ja panustasime ka kodulinnas lasteaia ja pritsumaja ehitusel.

Vaheldust pakkus kiriku, teaduslabori, haigla isolatsioonipalatite ning õlitehase ehitus. Teenuste (hooldus, puhastus) valdkonnas oli turg volatiilne ja kõiki soovitud hankeid ei õnnestunud võita, kuid tööd siiki jätkus endises mahus. Hoogu sai juurde ka meie tegevus Soome laevatehastes. Tähtsamate tellijatena tooksin esile Riigi Kinnisvara AS ja Tallinna linna, erafirmadest Merko ja Embachi ehitajad.

Finantstervis on endiselt hea, kuigi kandsime maha palju Evikost saamata jäänud raha. Tõstsime ka palkasid ning tegime mõõdukalt investeeringuid põhivarasse. Valuutakursside, intressimäärade ja börsikursside muutumisega seonduvad riskid puuduvad, kuna arveldamine toimub eurodes ja finantseerime oma tegevust ise.

Ettevõtte tegevus ei ole hooajaline ega majandustegevus tsükliline.

Raamatupidamise aastaaruande koostamisperioodil ei ilmnenud täiendavalt selliseid sündmusi, mis võivad mõjutada oluliselt järgmiste majandusaastate tulemusi.

Ettevõtte tegevusega kaasneb oluline hoonete energiatõhususe paranemine ja sellega seoses keskkonna saastamise vähenemine.

Ventilatsioonisüsteemide väljaehitamine on oluline meede rahva tervise parandamisel.

Grupi struktuur

OÜ Viljandi Õhumeister omab 100%-lise osalusega tütarettevõtet Soomes - 3 Air Oy. 2024. aastal grupi struktuuri plaanis muuta ei ole.

2023. aastal 3 Air Oy-s majandustegevust ei toimunud.

Tulud, kulud ja kasum 2023 2022

Viljandi Õhumeister OÜ müügitulu oli 7 732 7 041 tuh.eurot

Müügitulust moodustas ventilatsiooniseadmete paigaldus 89 88 % ja kütte- ja kliimaseadmete paigaldus 1 2 %

Viljandi Õhumeister OÜ müügitulust moodustas müük Eestisse 96 97 % ja müük teistesse EU riikidesse 4 3 %

Müügi peamine sihtriik väljapoole Eestit oli Soome

Vabariik.

Puhaskasum / -kahjum 366 690 tuh.eurot

Peamised finantssuhtarvud 2023 2022

Puhasrentaablus % 4,7 9,8 %

Lühiajaliste kohustuste kattekordaja 2,8 2,8 korda

Varade tootlus ROA % 12,8 24,6 %

Omakapitali tootlus ROE % 18,1 35,2 %

Suhtarvude arvutamisel kasutatud valemid:

VILJANDI ÕHUMEISTER OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Firefox laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.