Rohkema info nägemiseks:

KARLSKROONA OÜ

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 5449; jälgijaid - 91. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta KARLSKROONA OÜ kohta arvamuslugu!"

KARLSKROONA OÜ hetkeolukord

Juba 5449 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 91 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

OÜ Karlskroona kuulub 100%-lt Veikko Laine OY-le Soome Vabariigis.

OÜ Karlskroona alustas oma majandustegevust 1998 aastal. Osaühingu tegevusalaks on puu-ja köögiviljade hulgimüük ning investeerimine.

2005 aastal omandas OÜ Karlskroona tütarettevõtte Vanarik Grupp OÜ, mis on registreeritud Eestis ja asub aadressil Loovälja tee 1, Jõelähtme vald Harjumaa. Tütarettevõte kuulub 100% emaettevõttele.

Konsolideeritud grupi äritulud 2022 aastal olid 30 577 286 eurot. Käive vähenes võrreldes 2021 aastaga 4,65%.

2021 alustatud Targa maja projektiga jätkati aastal 2022, et maandada kallinevatest energiahindadest tulenevaid riske. Lisaks 2020. aastal paigaldatud päikesepaneelidele investeeriti ökonoomsematesse jahutus- ja valgustusseadmetesse. Jooksvalt on uuendatud laoseadmeid ja töövahendeid. 2022. aastal uuendati vastavalt plaanitule ka kinnistu välisvalgustust ning 2023. aastal on plaanis rajada kinnistule täiendavalt uus päikeseenergia jaam.

Raamatupidamise aastaaruande koostamise perioodil ei ole toimunud olulisi sündmusi, mis ei kajastu raamatupidamise aastaaruandes, kuid mis oluliselt mõjutavad või võivad mõjutada järgmiste majandusaastate tulemusi.

Oma konkuretsivõime säilitamiseks on ettevõtte investeerinud ökonoomsematesse energialahendustesse ja tööprotsessidesse.

Majandustegevuse planeerimisel tuleb arvestada kõikide teenuste ja ka pakkematerjali jätkuva kallinemisega lähitulevikus.

Puu- ja köögiviljade hulgimüük on hooajaline, vähenedes sügisel kui valmivad kodumaised viljad. Samuti on riskiks erinevad kliima- ja loodusnähtused, mis mõjutavad saaki.

Ettevõte investeerib pikaajalise väärtuse loomise eesmärgiga globaalselt erinevatesse varaklassidesse ja finantsinstrumentidesse. Sellest tulenevalt on ettevõtte avatud intressimäärade, valuutakursside, aktsiate ja teiste varade hindade muutumisega kaasnevatele riskidele.

2022 aasta oli investeerimistegevusele keeruline, kuna inflatsioon on maailmas olnud pikemat aega kõrgendatud tasemel, majanduse ja sissetulekute reaalkasv aeglustus, mis omakorda põhjustasid ettevõtete ja tarbijate kindlustunde vähenemise. Lisaks hakkasid maailma suurimad keskpangad inflatsiooni vastu võitlemiseks intressimäärasid tõstma, avaldades kaudselt seeläbi negatiivset survet enamike varade hindadele, mõjutades nõnda ka ettevõtte investeeringute väärtust.

2023. aastal plaanib ettevõte oma tegevust jätkata samadel tegevusaladel.

Majanduse tugevdamiseks võivad keskpangad 2023 aasta teises pooles rahapakkumist suurendada või intressimäärasid langetada.

Intressimäärade tõusu peatumine, langetamine või rahapakkumise suurenemine avaldaks tõenäoliselt positiivset mõju ettevõtte investeeringute väärtusele.

Keskmine töötajate arv oli 87.

Töötasu on töötajatele makstud 2 240 642 eurot (s.h. töötasumaksud).

Juhatuse liikmetele töötasu ei ole makstud.

2022 aasta aruandlusperioodi jooksul on juhatuses olnud tegevad Pertti Laine (juhatuse liikmena) ja Sami Laine (juhatuse liikmena).

Majandusaasta lõppes konsolideeritud kahjumiga 1 707 620 eurot, mis on tingitud finantsinvesteeringute kajastamisest. Ettevõtte ärikasum on 802 130 eurot.

2022.a. vähenes omakapital emaettevõttele tehtud reservkapitali väljamakse võrra summas 10 107 083 eurot.

Emaettevõttelt saadi laenu summas 10 000 000 eurot.

Peamised finantssuhtarvud:

Arvutuskäik 2022 2021

Müügikäibe puhasrentaablus Puhaskasum/müügitulu -5,58 16,03

Omakapitali rentaablus Puhaskasum/omakapital -8,81 16,48

Müügikäibe brutorentaablus Brutokasum/müügitulu 17 17

KARLSKROONA OÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.