Rohkema info nägemiseks:

RANTELON OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 3644; jälgijaid - 19. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta RANTELON OÜ kohta arvamuslugu!"

RANTELON OÜ hetkeolukord

Juba 3644 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 19 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,8 punktiga ja kommenteeritud 12 korda.

Tegevusaruanne 2023

Rantelon OÜ on asutatud 1995 aastal raadiosageduslike elektroonikaseadmete disainiks ja tootmiseks ning põhineb Eesti erakapitalil.

Rantelon OÜ on elektroonikasüsteemide looja ning tootja. Ettevõtte fookus on elektroonika-, tarkvara-, mehaanika-, ning raadio-ja mikrolainetehnoloogia põhistel lahendustel. Oma 29 tegevusaasta jooksul on Rantelonist kasvanud ligi 50 töötajaga innovaatiline ettevõte, mille töökvaliteet ja tehnoloogiline tase on võitnud tsiviil-, julgeoleku- ja tööstussektori klientide usalduse.

Rantelon OÜ põhiväärtuseks on kiire reageerimine nõudlusele, töökindlad ja kaasaegsed tehnilised lahendused. Selleks on firmal kasutada tõhusad disaini- ja prototüüpimise vahendid ning kiire koosteprotsess.

Pakume oma väljatöötatud tooteid ning suudame kiiresti ja paindlikult reageerida kliendi soovidele ja turu nõudluse muutustele. Meie peamisteks toodeteks on raadiosageduslikud ja eriotstarbelised elektroonikaseadmed. Lisaks pakume ka mitmeid teenuseid, mis moodustavad olulise osa ettevõtte ärimahust. Rantelon OÜ pakub kliendile elektroonikaseadmete väljatöötamise, arenduse, tootmise ja elutsükliteenuseid.

2019 aastal avas Rantelon Tallinnas oma uue arenduskeskuse ja tehase. Kaasaegsed tootmisvõimalused on lubanud ettevõttel järgnevatel aastatel laieneda ja kiiret kasvu jätkata. 2023. aastal on ettevõte jätkanud investeerimist uutesse tootmistehnoloogiatesse, mis on toetanud ka ettevõtte kasvu.

2023. aastal alustati 2022 aastal loodud „Digitaliseerimise teekaardi“ projekti raames uute investeeringutega tootmisseadmetesse, et teha järgmine samm tootlikkuse ja efektiivsuse kasvuks. Suurimaks investeeringuks oli SMT tootmisliini väljavahetamine ja selle edukas kasutuselevõtmine aasta lõpus ning uue tootmisliiniga kaasnevate uute tootmise- ja planeerimise digilahenduste rakendamine.

Ettevõtte jaoks oli uuenduslik ka kaasaegse 3D printimislahenduste võimekuse tekitamine kiirema ja säästlikuma prototüüpimise jaoks.

Raadiosageduslike seadmete vajadus maailmaturul on endiselt jätkuv trend. Ka rohepoliitikad toetavad laiapindsemat tarkvaraliste lahenduste kasutuselevõttu, mis eeldavad sobiva riistvara väljatöötamist ja tootmist ja pakub turul tegutsevatele tehnoloogiaettevõtetele uusi ärivõimalusi.

2023. aastal püsisid Ranteloni tellimuste mahud stabiilsed nii B2B, kui B2G turgudel.

2023 aastal töötasid ettevõtte insenerid mitmete uute julgeoleku ja militaarkasutuseks mõeldud süsteemide väljatöötamisega, mis on tänaseks edukalt tootestatud ja turule toodud.

2023. aastal ekspordi osatähtsus kogukäibes oli 92,24%.

Varasemate aastate statistika on näidanud teatavat nõudluse kasvu eritoodete järgi sügisperiooditi, eriti aasta lõpus. Uue aasta esimestel kuudel jätkub aasta lõpus tehtud tellimuste täitmine. See on tinginud ka vajaduse suurendada toormaterjali laovarusid just aasta lõpus.

Mitmete elektroonikakomponentide hankimine on muutunud keerulisemaks suurenenud ekspordikontrollinõuete tõttu, mis on tinginud varasemalt veidi suurema aruandluse- ja halduskoormuse.

2021. aastal alustas Rantelon koostööd EL projektiga „Passive Acquisition by Digital Convergence - PADIC", mille kestus on 01.12.2021-30.11.2024, mille kaasrahastajaks on ka Kaitseministeerium.

2023. aastal lõppes edukalt EAS projekt „Droonide avastus- ja tõrjesüsteemi arendus“.

2023. aastal alustas Rantelon EL projektiga „Responsive Electronic Attack for Cooperation Task - REACT2", mille kestus on 01.12.2023-30.11.2027.

Olulisi keskkonna- ja sotsiaalseid mõjusid meie majandustegevusega ei kaasne.

Valuutakursimuutustega seotud riskid ning intressiriskid ei ole mõjutanud ettevõtte üldist arengut ega avaldanud olulist mõju finantstulemusele.

2024 aasta eesmärk on säilitada ekspordi osakaalu. Teha täiendavaid investeeringuid põhivarasse kaasaegsete seadmete näol.

Laiendada tooteportfelli uute ja täiendavate seadmete ja teenustega. Plaan on kaasajastada ka ettevõtte ärikorraldust, kasutades selleks uusi tehnoloogilisi IT lahendusi, hankida ja rakendada uus kaasaegne majandustarkvara ERP.

2024. aastal on plaanis laiendada julgeolekuvaldkonna eriseadmete tootmise mahtu. Seatud on plaan töö efektiivsuse tõstmiseks kõigis ettevõtte sektorites.

2023.aastal oli OÜ Rantelon käive 9 364 305 eurot. 2023.aasta kasumiks kujunes 2 710 053 eurot.

RANTELON OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.