Rohkema info nägemiseks:

RANTELON OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 3454; jälgijaid - 19. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta RANTELON OÜ kohta arvamuslugu!"

RANTELON OÜ hetkeolukord

Juba 3454 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 19 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,8 punktiga ja kommenteeritud 12 korda.

Tegevusaruanne 2022

Rantelon OÜ on asutatud 1995 aastal raadiosageduslike elektroonikaseadmete disainiks ja tootmiseks ning põhineb Eesti erakapitalil.

Rantelon OÜ on elektroonikasüsteemide looja ning tootja. Ettevõtte fookus on elektroonika-, tarkvara-, mehaanika-, ning raadio-ja mikrolainetehnoloogia põhistel lahendustel. Oma 28 tegevusaasta jooksul on Rantelonist kasvanud ligi 50 töötajaga innovaatiline ettevõte, mille töökvaliteet ja tehnoloogiline tase on võitnud tsiviil-, julgeoleku- ja tööstussektori klientide usalduse.

Rantelon OÜ põhiväärtuseks on kiire reageerimine nõudlusele, töökindlad ja kaasaegsed tehnilised lahendused. Selleks on firmal kasutada tõhusad disaini- ja prototüüpimise vahendid ning kiire koosteprotsess.

Pakume oma väljatöötatud tooteid ning suudame kiiresti ja paindlikult reageerida kliendi soovidele ja turu nõudluse muutustele. Meie peamisteks toodeteks on raadiosageduslikud ja eriotstarbelised elektroonikaseadmed. Lisaks pakume ka mitmeid teenuseid, mis moodustavad olulise osa ettevõtte ärimahust. Rantelon OÜ pakub kliendile elektroonikaseadmete väljatöötamise, arenduse, tootmise ja elutsükliteenuseid.

2019 aastal avas Rantelon Tallinnas oma uue arenduskeskuse ja tehase. Kaasaegsed tootmisvõimalused on lubanud ettevõttel järgnevatel aastatel laieneda ja kiiret kasvu jätkata.

2022. aastal on ettevõte jätkanud investeerimist uutesse tootmistehnoloogiatesse, mis on toetanud ka ettevõtte kasvu.

2022.aastal alustati ettevõttes digitaliseerimise teekaardi koostamist, et analüüsida hetkeolukorda ja astuda järgmine samm tootlikkuse- ja efektiivsuse kasvuks. Toetudes 2023 alguses valminud teekaardile on juba 2022 aastal alustatud uute investeeringutega, milleks esimene on olemasoleva SMT tootmisliini väljavahetamine 2022-2023 aasta jooksul ja uute tootmise- ja planeerimise digilahenduste rakendamine.

Raadiosageduslike seadmete vajadus maailmaturul on endiselt jätkuv trend. Ka rohepoliitikad toetavad laiapindsemat tarkvaraliste lahenduste kasutuselevõttu, mis eeldavad sobiva riistvara väljatöötamist ja tootmist ja pakub turul tegutsevatele tehnoloogiaettevõtetele uusi ärivõimalusi.

2022. aastal kasvasid Ranteloni tellimuste mahud nii B2B kui B2G turgudel. Seoses sõjaga Ukrainas ületas Ranteloni droonituvastussüsteemide müük 2022. aastal kõikide varasemate aastate müüke nimetatud toote puhul ning see püsib kõrge ka 2023 aastal. Samuti on sõda käivitanud ka mitmeid uusi arendusprojekte, mis jõuavad turule 2023 aastal.

2022. aastal ekspordi osatähtsus kogukäibes oli 96,60%.

Varasemate aastate statistika on näidanud teatavat nõudluse kasvu eritoodete järgi sügisperiooditi, eriti aasta lõpus. Uue aasta esimestel kuudel jätkub aasta lõpus tehtud tellimuste täitmine. See on tinginud ka vajaduse suurendada toormaterjali laovarusid just aasta lõpus.

Mitmete elektroonikakomponentide suure nõudluse tõttu maailmaturul on viimasel ajal oluliselt pikenenud komponentide tarneajad, mis omakorda on tinginud vajaduse suurendada laovarusid.

Ka tootmissisendite suur hinnatõus on suurendanud vajadust komponentide ja toormaterjalide laovarusid kasvatada, et tagada kliendile suurem lõpphinna stabiilsus.

2021. aastal alustas Rantelon koostööd EL projektiga „Passive Acquisition by Digital Convergence - PADIC", mille kestus on 01.12.2021-30.11.2024

Olulisi keskkonna- ja sotsiaalseid mõjusid meie majandustegevusega ei kaasne.

2023 aasta eesmärk on säilitada ekspordi osakaalu. Teha täiendavaid investeeringuid põhivarasse kaasaegsete seadmete näol. Laiendada tooteportfelli uute ja täiendavate seadmete ja teenustega. Plaan on kaasajastada ka ettevõtte ärikorraldust, kasutades selleks uusi tehnoloogilisi

IT lahendusi.

2023. aastal on plaanis taasalustada arendustegevust ka kosmose sidesüsteemide valdkonnas. Seatud on plaan töö efektiivsuse tõstmiseks kõigis ettevõtte sektorites.

2022.aastal oli OÜ Rantelon käive 10 229 495 eurot. 2022.aasta kasumiks kujunes 2 778 837 eurot.

2022.aastal oli Rantelon OÜ keskmine töötajate arv 47 töötajat ning palgakulu moodustas 1 113 356 eurot.

Juhatuse liikmetele juhatuse töös osalemise eest tasu ei makstud.

Peamised finantssuhtarvud ja nende arvutamise metoodika:

Käibe kasv/ kahanemine (%) =(müügitulu 2022-müügitulu 2021)/ müügitulu 2021*100 =132,26% (2021: 10,41%)

Kasumi kasv/ kahanemine (%) = (puhaskasum 2022- puhaskasum 2021)/puhaskasum 2021*100 = 196,06% (2021: 5,62%)

RANTELON OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.