Rohkema info nägemiseks:

TALLINNA PEREARSTIKESKUS OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 2139; jälgijaid - 34. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta TALLINNA PEREARSTIKESKUS OÜ kohta arvamuslugu!"

TALLINNA PEREARSTIKESKUS OÜ hetkeolukord

Juba 2139 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 34 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,4 punktiga ja kommenteeritud 15 korda.

Tegevusaruanne 2023

Osaühing Tallinna Perearstikeskus asutati Tallinna Linnavolikogu 16. detsembri 2010 otsuse nr. 296 alusel. Osaühingu põhitegevusalaks on üldarstiabi osutamine. Osaühing registreeriti äriregistris 12. jaanuaril 2011. Seisuga 31. detsember 2023 oli osaühingu äriregistris registreeritud osakapital 2500 eurot. Osaühingu ainuomanikuks on Tallinna linn.

Põhitegevust alustas osaühing 2. mail 2011 Nõmme tervisekeskuse ruumides Jaama tn 11. Ettevõtte laienemisega avati vastuvõtte Haabersti tervisekeskuses aadressil Õismäe tee 179, Mustamäe tervisekeskuses aadressil Ehitajate tee 27 ja Kesklinna Lastepolikliiniku ruumides, aadressil Ravi tn 27.

Alates 2019. aasta detsembrist osutab OÜ Tallinna Perearstikeskus esmatasandi tervishoiuteenust tervisekeskuse mudeliga kahes tervisekeskuses: Haaberstis ja Mustamäel ning Mustamäe keskuse filiaalis, Jaama 11.

2023. aastal jätkas osaühing esmatasandi tervishoiuteenuse pakkumist vastavalt tervisekeskuse mudelile, tagades kohustuslike lisateenuste osutamise. Perearstikeskuse põhieesmärgiks on kvaliteetse esmatasandi arstiabi osutamine Tervisekassaga sõlmitud lepingu põhiselt, personali koolitamine kõrgkvaliteetse, tänapäeva teadmistest lähtuva teaduspõhise teenuse osutamiseks ja ennetustegevuse teostamise tagamine.

Rõhuasetus on aidata kaasa perearstide, õendusabi ja tugispetsialistidega koostöös inimeste tervisetulemi paranemisele, tõhustades ennetavat nõustamist ja diagnostikat. Samuti pakkuda laiemat valikut kaasaegseid teenuseid läbi parema ravikvaliteedi meie keskustes, mis on avatud tööpäeviti kella 8.00 – 18.00.

OÜ Tallinna Perearstikeskuse üksustes on võimalik anda vereanalüüse, teha kardiogramme, 24 tunni vererõhu mõõtmist, esmatasandi uneuuringut Apnea Link aparaadiga uneapnoe jm patoloogia selgitamiseks, eriti autojuhi meditsiiniliste tõendite väljastamisel, alates 6. elukuust teha tümpanomeetrilisi uuringuid, selgitada sinusiite UH-sinusscan aparaadiga. Kohapeal kiirdiagnostikaks on võimalik sõrmeotsast määrata

CRP, Hgb, Glyhgb, kolesterooli, teha gripi,- streptokokk A kiirteste ja uriini analüüse koos albuminuuriaga. Vajadusel saadetakse patsient samades majades asuvatesse röntgenitesse või eriarstide vastuvõtule. Koostöölepe nii funktsionaaldiagnostika- kui labori osas on Lääne -Tallinna Keskhaiglaga ja SYNLab Eesti OÜ-ga.

OÜ Tallinna Perearstikeskus alustas 2023 majandusaastat kaheksa nimistuga ja oktoobris liitus uus nimistu. Aasta lõpu seisuga oli ettevõttel üheksa nimistut milles oli kokku 14 760 patsienti, nendest 12 140 kindlustatud patsiendid, 1151 kindlustamata patsiendid. Vabade kohtade arv aasta lõpus oli 3240. Ettevõtte koosseisus oli 2023. aasta lõpul töölepingu alusel töötajaid 48, kellest 5 töötajat on lapsehoolduspuhkusel.

Samuti on töötajaid, kes osutavad teenust käsunduslepingu alusel.

Aasta 2023 tegevuse eesmärk oli hoida ettevõte jätkusuutlik. Oleme saanud jätkuvalt pakkuda patsientidele lisaks esmatasandi tervishoiuteenusele ka tugiteenuseid, lühendades sellega patsiendi raviteekonda. Aasta lõpul toimusid läbirääkimised vaimse tervise õe kandidaadiga, kes nõustus meie ettevõttega ühinema alates 01.01.2024. Selle teenuse avamine on ettevõttele suureks lisaväärtuseks.

Jätkasime vaktsineerimistega, koduvisiitidega voodihaigetele, väikelastele, pereõdede patronaažidega 2. elunädalal vastsündinutele, samuti vastavalt sotsiaalsetele vajadustele ka puuetega ja vanemas eas inimestele ning väikelastega peredes tihedas koostöös linnaosade lastekaitse töötajatega. Aasta lõpus sõlmisime lepingu kahe koduõega, kuna koduõendusteenuse vajadus oli märkimisväärselt suurenendud.

Oleme alates aastast 2012 Tartu Ülikooli residentuuri baasiks ja õdede praktikabaasiks Tallinna Tervishoiukõrgkoolile. Aastal 2023 pakkusime praktika läbiviimise võimalust kümnele õele nii Tallinna Tervishoiukõrgkoolist kui ka Tartu Tervishoiukõrgkoolist.

2023. aasta suvekuudel andsime kolmele Tartu Ülikooli V kursuse arstitudengile ja ühele VI kursuse arstitudengile võimaluse töötada meie keskustes abiarstidena perearstide juhendamisel. Abiarsti tööd said nad teha vastavalt hetke pädevusele. Nende töötasu finantseerimine oli ettevõtte kanda.

Alustasime tööprotsessi, et viia ettevõttes küberturvalisus vastavusse seadusest tulenevate nõuetega. Riiklik Infoagentuur algatas meie ettevõttes menetluse info- ja küberturbe kaitse tagamiseks ettevõttes. Tegemist on olulise, kuid spetsiifilise ja aega ning ressurssi nõudva protsessiga. Tööprotsessi oleme kaasanud konsulteeriva ettevõtte, kes on antud valdkonnas pädev. Dokumentatsioon ja IT-d puudutavad nõuded peavad olema ettevõttes seadusega vastavusse viidud tähtajaks 31.05.2024.

2023. aasta eelarve prognoositi tavakohaselt konservatiivne. Aasta lõpu seisuga moodustasid tulud kokku 3 033 421 eurot (lisa 8, 9) ja kulud kokku 2 707 774 eurot (lisa 10, 11, 12), millest tegevuskulud olid 859 577 eurot (lisa 10), arvestatud ja välja makstud tööjõukulud 1 798 946 eurot (lisa 11) ning muud ärikulud 49 251 eurot (lisa 12). Juhtimis- ja kontrollorgani liikmetele on arvestatud ja välja makstud tasud summas 74 198 eurot (lisa 13). Ettevõtte juhatuse liikmele täiendavaid hüvitisi tagasikutsumise korral ette nähtud ei ole. Ettevõtte nõukogu oli 2023.

aastal nelja liikmeline. Detsembris 2023 vahetus nõukogu esimees.

Aasta 2023 majandusaasta tulemit mõjutas tulu poolelt Tervisekassa rahastus- ja kulumudeli muutus. Rahastus suurenes prognoositust ligi 5% ja suuremad oli ka ühekordsed ja muud tulud.

Kulude poolelt osutusid ruumide kommunaalkulud ja elekter prognoositust väiksemaks. 2023. aasta esimesel poolel tõsteti töötasusid keskmiselt 6% ja planeeritud teine osa töötasu tõusust jäi 2024. aasta jaanuarisse.

TALLINNA PEREARSTIKESKUS OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.