Rohkema info nägemiseks:

THERMOARENA OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 5690; jälgijaid - 42. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta THERMOARENA OÜ kohta arvamuslugu!"

THERMOARENA OÜ hetkeolukord

Juba 5690 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 42 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2023

OÜ Thermoarena (registrikood 12360784) registreeriti Harju Maakohtu registriosakonnas 2012.aastal ja alustas tegevust samast ajast.

Ettevõtte tegevusalaks on puitmaterjali termotöötlemine ja müük.

2023. aastal tehti investeeringuid põhivara soetamisse ja parendustesse 702 796 (2022.aastal 4 366 391) euro eest.

Olulisi uurimis- ja arendustegevuse projekte ning nendega seotud väljaminekuid 2022 ja 2023 majandusaastatel ei olnud, ning ei ole plaanis ka järgnevatel aastatel. Thermoarena OÜ tegevusega ei kaasne olulisi keskkonna- ja sotsiaalseid mõjusid.

OÜ Thermoarena omab 100 % osalust tütarettevõtjas Burnshied OÜ, kes tegutseb puidu töötlemisega, muutes seda tulekindlamaks.

Majanduskeskkonna ülevaade; 2023 ja 2024 tegevuse ja investeeringute plaanid

Ettevõtte äritegevusega seotud riskide juhtimine on oluline osa meie igapäevatööst. Vaaamata keskonna järsule halvenemisele olime ilmselt üks vähestest puidusektori ettevõtetest kes suutis 2023 aasta lõpetada positiivse tulemiga. Suutsime piisavalt operatiivselt juhtida nii kulusid kui marginaale.

2023. aasta majanduskeskkond oli Eesti puidutööstuse ettevõtetele ebasoodne. Kui 2023.aasta esimeses pooles veel nõudlus püsis siis teine poolaasta näitas puiduturul selget langust. 2023. aasta käive vähenes sellele eelneva majandusaastaga võrreldes ligi poole võrra.

Skandinaavia riikidesse puitmaju tootnud ettevõtete kriis meid ei mõjutanud. Suutsime oma müügi edukalt hajutada erinevate turgude vahel.

Samas võib väita, et termopuidu populaarsus arenenud turgudel suurenes, mis võimaldas meil koos soodsa majanduskliimaga ka ise rohkem müüa.

2024. aastal näeme puiduturul selget kasvu aeglustumist samas on eelnevad aastad võimaldanud edukatel tööstustel koguda piisavalt varusid, et mõõnaperiood üle elada. Thermoarena usub, et meie senini tehtud investeerinud on rentaabluse ja efektiivsuse osas hästi ajastatud ning võimaldavad meil vaadata lootusrikkalt turu taastumise suunas. Samas hoiame hetkel oma kasvu osas 2024. aastal konservatiivsemat joont.

Kuna oleme viimastel aastatel edukalt investeerinud oma tootmise laiendamisse ja kaasajastamisse ning meie kliendid on meid aina rohkem usaldanud siis usume, et 2024 aastal jätkub meie edukas eksport. Samuti plaanime 2024.aastal jätkata investeeringutega põhitegevusse.

Jätkame seni võetud suunda ja püüame mitmekesistada nii kliendiportfelli kui erinevaid geograafilisi turgusid, et minimiseerida võimalikke tururiske. Samas oleme hoidmas konservatiivset krediidipoliitikat ning püüame kasutada erinevaid riskijuhtimise meetodeid oma partnerpankade abiga.

Valuutakursside, intressimäärade ja börsikursside muutumise risk

Tehingud tarnijatega toimuvad ebaolulises osas valuutades (GBP, SEK ja USD). Nende tehingute valuutakursi muutustest tulenev mõju ei ole ettevõtte jaoks oluline risk. Valdav osa meie müügist toimub Eurodes.

Ettevõtte pikaajaliste laenude sh kapitalirendi intressimäär on seotud EURIBORiga, mis avaldab olulist mõju ettevõtte intressikuludele. Euribor tõusis oluliselt 2022 II poolaastal, mille põhjustas kiire inflatsioon euroalal. 2023.aastal Euribor stabiliseerus.

Thermoarena OÜ ei ole teinud tehinguid börsil, mistõttu börsikursside muutumise risk puudub.

Sündmused peale bilanispäeva

Sõda Ukrainas on 2024.aastal jätkunud. Oleme analüüsinud sellest tulenevat mõju ettevõtte majandustegevusele. Thermoarena OÜ ei ole viimastel aastatel müünud Venemaa, Ukraina ega Valgevene klientidele oma toodangut, ning me ei ole nimetatud riikidest ostnud ka toorainet.

Tooraine hinnad on 2024 aastal pisut tõusnud ning võimaliku majnduskeskonna taastumisel peame olema valmis hinnaliikumisteks. Seda eelkõige arvestades veel pikaks ajak suletuks jääva Vene tooraineturu mõjudega.

Juhatus on riske kriitiliselt hinnanud senise olemasoleva informatsiooni põhjal ja hindab ettevõtte tegevust jätkuvaks.

Jätkusuutlikkus ja keskkond

Thermoarena peab oluliseks oma tegevuse negatiivse keskkonnamõju minimeerimist ning positiivse keskkonnamõju suurendamist. Meie jaoks on tähtis vähendada ökoloogilist jalajälge ning panustada loodussäästlikku eluviisi.

Kasutame tootmisel materjalina puitu. Puit on taastuv loodusvara, mis jätab ehituses võrreldes betooni ning terasega väiksema jalajälje, on taaskasutatav ning ei tekita ohtlikke jäätmeid.

Meie puit on hangitud ilma vihmametsi või muid aeglaselt kasvavaid metsi hävitamata. Hangime vaid parima kvaliteediga enamlevinud ja suhteliselt kiiresti kasvavat puitmaterjali ning seda kestlikult majandatud metsadest üle maailma. Valdav osa okaspuu materjalidest hankisime

Skandinaavia puidutööstustelt. Me ei kasutanud Venemaalt ja Valgevenest toodud puitmaterjali. Enamus meie poolt ostetud okaspuidust ja

THERMOARENA OÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.