Rohkema info nägemiseks:

BROADEN OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 2299; jälgijaid - 2. Arvustusi - 4; Artikleid 4+ "Kirjuta BROADEN OÜ kohta arvamuslugu!"

Meie ettevõtte lugu

?

Ettevōtte juhtkond, meeskond ja kontaktid

Ettevõtte lugu

Broaden OÜ usub, et iga õitsva organisatsiooni nurgakivi on selle inimeste pidev arendamine. Maailmas, kus muutus on ainus konstant, on meeskonna varustamine kriitiliste oskustega, mida nad vajavad kohanemiseks ja silmapaistmiseks, mitte ainult valik - see on vajadus.

Meie missioon on selge: Me spetsialiseerume õppeprotsesside auditeerimisele ja täiustamisele, et tagada kriitiliste oskuste omandamine. Mõistame, et suurepärasuse teekond on iga organisatsiooni jaoks ainulaadne, mistõttu pakume lahendusi, mis on kooskõlas teie konkreetsete vajadustega.

Oma veebipõhiste õppeplatvormide ja interaktiivsete veebiseminaride kaudu toome teieni kogenud professionaalide, nagu tuntud õpikogemuse disainer Tuuli Perolainen, teadmised. Meie sessioonid on loodud mõtlemise provotseerimiseks, tegevusele inspireerimiseks ja tulemuste saavutamiseks. Me käsitleme küsimusi nagu:

  • Mida tähendab oskus teie töö kontekstis?
  • Miks on oskuste kiire omandamine üha olulisem?
  • Kuidas saate oma ettevõttes kaardistada kriitilisi oskusi, et toetada nii õppimist kui ka hindamist?

Meie lähenemine põhineb põhjalikul õppeprotsessi auditil, ülesannete ja oskuste analüüsil ning lahenduse kujundamisel, mis kõrvaldab teie töö- ja õppeprotsessi pudelikaelad. Me ei piirdu ainult lünkade tuvastamisega; aitame teil need ületada efektiivsete õppelahendustega, mis on mõõdetavad ja mõjusad.

Liituge meiega meie missioonil muuta teie organisatsiooni õppimis- ja kasvuteed. Broaden OÜ-ga on see rohkem kui lihtsalt koolitus - see on pideva parendamise ja tipptaseme kultuuri loomine. Omaks võtke meie filosoofia Õpi, Kasva, Saavuta! ja astuge esimene samm oma ettevõtte tuleviku kindlustamiseks pidevalt arenevas ärimaastikul.

Valmis oma silmaringi laiendama? 

Uuri lisaks!

BROADEN OÜ kontaktid

Mida kliendid arvavad?
?

Ettevõtte klientide arvamused

- Mari K.

Mulle meeldis kuidas inimesed said kokku ja võtsid selle aja, et arutada, katsetada ja kirjeldada oma soovi midagi koolituse abil parandada ning kui palju on sarnaseid valukohti. Et kuidas väga palju suuri murekohti võib tegelikkuses pulkadeks võetuna olla nii lihtsad. Oma töökoormuse vähendamiseks ja teadlikkuse tõstmiseks loodav koolitus omab tegelikult väga otsest mõju ärilistele eesmärkidele.

- Saara L.

Mulle väga meeldis, et koolitaja on ise väga põhjalikult valdkonda tundma õppinud ja teab seda nii teoreetilise kui praktilise poole pealt. See oli tõeliselt innustav ja ka usaldust tekitav.

- Teele L.

Kursus annab Sulle küsimused, mitte vastused, nagu Kubricku looming. Mis on väga hea, midagi ei nämmutata valmis, näri ise ja seedi mõnuga (või oled halvasti, ebapiisava väiksusega oma asja omadused tükkideks võtnud). Mõtlemapanek oma asjadele, fokuseeritult ja süsteemselt (läbi õigete küsimuste "õhus").

5 märki, et sinu õppeprotsess vajab auditit

Tänapäeva kiiresti arenevas ärimaastikul on õppimis- ja kohanemisvõime ülioluline. Siiski, isegi kõige parema tahtmise juures võivad õppeprotsessid jääda lühikeseks ilma regulaarsete audititeta, et tagada nende vastavus teie tööjõu ja organisatsiooni vajadustele. Siin on viis märki, mis viitavad sellele, et teie õppeprotsess võib vajada põhjalikku ülevaatust. Märk 1: Töötajate sooritusvõime stagnatsioon Kui töötajad ei näita oma rollides paranemist või kasvu, on see selge märk, et õppeprotsess ei pruugi olla efektiivne. Regulaarsed sooritusülevaated aitavad tuvastada neid platood ja kutsuvad

Dropdown

kõik artiklid

Kriitiliste oskuste kaardistamise kunst teie organisatsioonis

Oskuste kaardistamine on strateegiline protsess, mis hõlmab organisatsiooni edukuse jaoks kriitiliste oskuste ja kompetentside tuvastamist. See toimib sinu tööj
ssb.ee
Oskuste kaardistamine on strateegiline protsess, mis hõlmab organisatsiooni edukuse jaoks kriitiliste oskuste ja kompetentside tuvastamist. See toimib sinu tööjõu praeguste võimete ja tulevikuks vajalike oskuste mõistmise plaanina. Oskuste kaardistamise abil saavad organisatsioonid oma talentide arendamise strateegiad ärieesmärkidega joondada. Pidevalt arenevas ärimaastikul konkurentsivõimeliseks jäämine tähendab tööjõu omamist, mis suudab muutustega kohaneda ja kasvada. Oskuste kaardistamine ei tähenda ainult olemasolevate oskuste mõistmist; see on ka tulevikus vajalike oskuste prognoosimine

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Pildid ja fotod

Ettevõtte referentsid ja brändipildid

?
image
image
image
image

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.