Rohkema info nägemiseks:

EESTI KURTIDE LIIT MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 455; jälgijaid - 20. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta EESTI KURTIDE LIIT kohta arvamuslugu!"

EESTI KURTIDE LIIT MTÜ hetkeolukord

Juba 455 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 20 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,0 punktiga ja kommenteeritud 5 korda.

Tegevusaruanne 2022

Eesti Kurtide Liidu tegevuste ülevaade 2022. aastal

MTÜ Eesti Kurtide Liit (edaspidi EKL) on asutatud 1922. aastal. EKL on katusorganisatsiooniks 9-le piirkondlikule kurtide ühingule ning 3-le üleeestilisele organisatsioonile: Eesti Kurtide Noorte Organisatsioonile, Eesti Viipekeeletõlkide Kutseühingule ja Eesti Viipekeele Seltsile.

Makstud üksikliikmete arv neis ühingutes ja organisatsoonides jäi põhimõtteliselt püsima: 848-lt 881-le. Mõned ühingud heitsid maksejõuetud liikmed ridadest välja. Samuti ei saa märkimata jätta, et mitmed staažikad liikmed on manalateele läinud. Kurtide koguarv Eestis on ca 1500 inimest ja viipekeelt valdavaid ca 2000 inimest (viimastel andmetel oli välja toodud kuni 4 500 viipekeele valdajate näitajat).

Eesti Kurtide Liidu tööd korraldab juhatus, mis on praegu 6-liikmeline. Juhatuse tööd juhib juhatuse esimees. Juhatuse koosolekud toimusid 2022. aastal 7 korda (4 juhatuse koosolekut ja 3 juubeli töögrupi koosolekut) aastas Zoomis. Peale seda toimusid juhatuse liikmetega regulaarsed videosillad Facebooki juhatuse privaatses grupis või muudel video platvormidel (Messenger, Whatsap, FaceTime, Skype) kiiret lahendamist vajavate ja/või jooksvate tööde teemal.

Kuna Eesti Kurtide Liit on mittetulunduslik liit, siis on meile andnud Eesti Puuetega Inimeste Fondi poolt sihtrahastatud projekt „Eesti Kurtide

Liidu ja tema liikmesorganisatsioonide tegevuse arendamine 2022“ võimaluse läbi viia erinevaid projekte toetamaks kurtide ja viipekeelsete vaegkuuljate kaasatust tavaühiskonda.

Liidu eesmärgiks on liikmesühingute huvide kaitsmine ja esindamine, tegevuse arendamine läbi koolituste, ühisürituste, rahvusvaheliste sidemete laiendamise, ühtse eesti viipekeele ja kultuuri arendamine, koostöö edendamine avaliku, mittetulundus- ja erasektori vahel kurtide inimeste võrdsete võimaluste loomisel kohalikul ja riiklikul tasandil.

EKL tegevussuunad jaotuvad järgnevalt: (cid:127) Kurtide inimeste huvide esindamine ja kaitsmine kohalikul ja riiklikul tasandil (cid:127) Liikmesorganisatsioonide toetamine ja informatsiooni edastamine (cid:127) Eesti Kurtide Liidu keskuse ja ettevõtete haldamine (cid:127) Liikmesorganisatsioonide liikmetele suunatud erinevad projektid ja teenused

Sotsiaal- ja kultuuripoliitika kohalikul ja riiklikul tasandil

EKL on teinud tihedat koostööd Eesti Puuetega Inimeste Koja, Sotsiaalministeeriumi, Koostöökogu, Tallinna Linnavalitsuse, Eesti

Rahvusringhäälingu ja Töötukassaga. Mainimata ei saa jätta ka Viipekeeletõlkide OÜ-d, Eesti Viipekeeletõlkide Kutseühingut, Eesti Kutsekoda,

Euroopa Kurtide Liitu ja teisi.

Jätkuvalt on peatatud liikmelisus Maailma Kurtide Föderatsiooniga. Viimasel aastal muutis Euroopa Kurtide Liit liikmemaksu meile jõukohaseks.

Koostöö nendega jätkub konstruktiivses vaimus.

Kõigepealt tuleb ära mainida, et Eesti Kurtide Liidu tegevust korraldati arengukava ja aasta tegevuskava alusel. Töö põhirõhk tuli üle viia meediasse ja kaugtööle. Kurtide kogukonna mobiliseerimine ja teavitamine oli jätkuvalt väga keeruline ja aeganõudev.

Eesti Kurtide Liit ja kurtide kogukond on tänu juhatuse liikmete ühistele jõupingutustele väga tänulik vabariigi valitsusele, riigikogule, ministeeriumitele, terviseametile, et kõik otseülekanded ja videod tehti eesti viipekeeles kättesaadavaks. 2022. aastale tagasi vaadates jääb kahjuks halvaendeline tendents, et otseülekanded on varasemate aastatega võrreldes jäänud vähemaks.

EKL korraldab kurte toetavate teenuste osutamist, millede rahastamiseks esitati projekttaotlusi: (cid:127) Viipekeele tõlketeenust osutatakse tõlkekeskuste kaudu Tallinnas (2011. aastast koordineerib EKL Tallinna viipekeele tõlketeenust), Tartus,

Pärnus, Kuresaares. Teenust rahastavad omavalitsused. Viljandis ja teistes maakondades osutatakse tõlketeenust juhtumipõhiselt.

(cid:127) Nõustamisteenus Tallinnas elavatele kurtidele ja vaegkuuljatele – teenust osutab EKL ja rahastab Tallinna Linnavalitsus meie projekti alusel.

Viimaste aastate projekti tulemusena valminud IT arendused viipekeelne videoportaal https://videoportaal.ead.ee, Facebook https://www.facebook.com/kurtideliit ja rahvusvahelise viiplemise e-sõnastik https://sonastik.ead.ee on kurtide kogukonnale ja huvilistele kättesaadavad.

2022. aasta jooksul käsitleti EPIK-s, Sotsiaalministeeriumis, Sotsiaalkindlustusametis, Häirekeskuses, Töötukassas, Tallinna linnaga järgmisi teemasid koolitused ja kuulmispuudega inimeste tagasitoomine tööturule, töövõime reform, ligipääsetavus kommunikatsioonile, teenustele ja haridusele jms.

EKL osaleb 2013. aasta teisest poolest Eesti Viipekeeletõlkide Kutseühingu kui kutseandja kutsekomisjonis ja ümarlaudadel.

EESTI KURTIDE LIIT MTÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.