Rohkema info nägemiseks:

ÄÄSMÄE KÜLAKOGU MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 505; jälgijaid - 4. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta ÄÄSMÄE KÜLAKOGU MTÜ kohta arvamuslugu!"

ÄÄSMÄE KÜLAKOGU MTÜ hetkeolukord

Juba 505 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 4 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,7 punktiga ja kommenteeritud 75 korda.

Tegevusaruanne 2022

MTÜ Ääsmäe Külakogu loodi märtsil 1997. aastal eesmärgiga Ääsmäe külaelu edendamine, sh kaasaaitamine sotsiaalsete probleemide lahendamisele, infrastruktuuri korrashoiule ja arendamisele ning kultuurielu elavdamisele. Pärast 2000.a Külakogu tegevus soikus, kuna paljud selle liikmed lahkusid Ääsmäelt või ei soovinud enam liikmed olla. Külakogu praegused liikmed taaselustasid Külakogu maikuus 2006. Külakogu on 10 liikmeline.Ääsmäe Külakogu eesmärgid on Ääsmäe külaelu edendamine, sealhulgas kaasaaitamine sotsiaalsete probleemide lahendamisele, kogukonnateenuste väljaarendamisele eelkõige kogukonna hüvanguks, infrastruktuuri korrashoiule ja arendamisele, külade üldilme parandamisele ning kultuurielu elavdamisele.

Külakogu koostöös Saue vallaga otsib jätkuvalt ka lahendusi heakorra ja küla üldkasutavate objektide hoidmise eest, tehakse koostööd kergliiklustee rajamiseks Ääsmäele. Oluliselt on paranenud avalike maade võsalõikamine, niitmine ja tänavaprügikastide tühjendamine.

Kodanike aktiivsusel on loodud kaks Naabrivalve piirkonda Ääsmäele, Minu Eesti 2009 mõttetalgute raames taastati Ääsmäe mänguväljakul rannavolle väljak. Ääsmäe küla on Saue valla lõunapiirkonna tõmbekeskus ning pärast Saue valla ühinemist Kernu valla, Nissi valla ja

Saue linnaga omab järjest suuremat osatähtsust ühena Saue valla tõmbekeskusest. 2020.a valmis Ääsmäe Külakeskus. Külakeskus on sisutatud ja selles toimuvad erinevad üritused.

Ruume on võimalik rentida. Külakeskuses on võimalik tutvustada küla ajalugu, tutvustada ja propageerida kohalikku toitu, annab oluliselt juurde võimalusi piirkonna elanikele vabaaja veetmiseks, sh sportimiseks. Külakeskuse ehituseks eraldati Saue valla eelarvelistest vahenditest osaline rahastus, Leader 2017.a sügisvoorust saime rahastuse külakeskuse valgus- helitehnika ja sisustuse soetamiseks. Koos külakeskuse valmimisega on oluliselt parendatud külaplatsi- paigaldatud kiikpingid, asfaldimängud, planeeritud on KOP rahastuse toel ka seikluspargi viimase osa väljaehitus 2023 suvel ning külakeskuse juurde multifunktsionaalse terrasi ja rõdu ehitus. Vabatahtlike abiga on Ääsmäele terviserada pikkusega ligikaudu 3 km, kus talviti on sissesõidetud suusarajad ja suvel on võimalik harrastada kepikõndi ja jooksmist ning ka niisamuti jalutada. Leader projektide raames on teostatud piirkonna arengu jaoks kaks väga olulist projekti „Muinasküla“ projekt ja „Ääsmäe ajaloolise kiviaia taastamise” projekt, millega on parandatud juurdepääs muinsuskaitse objektidele, on tähistatud küla tähtsamad objektid ja arendatud seeläbi ka kogukonna teenuse pakkumise võimalusi (võimaluse viia läbi ekskursioone, matku, teemapäevi, jms). 2015.a kevadel avati Siseministeeriumi osalise toetuse toel Ääsmäe külaplatsil seikluspark ja Saue vallavalitsuse toel grillmaja. Pidevalt on arendatud

Ääsmäe külaplatsi (platsile on ehitatud pingid talgute käigus, lõkkease, parandatud pinnast, ehitatud elektriühendus, ehitatud on grillmaja, tantsuplats).2017.a on Ääsmäe Külakogu EV100 projekti raames rajamas Ääsmäele 100 kirsiparki. Ääsmäe Külakogu eestvedamisel on 2015 aastal läbiviimisel ülevallaline üritus „Saue valla avatud külaväravad“, mille eestvedamise eest pälvisime „Harjumaa Aasta tegu 2015“ tiitli. Ääsmäe külaplats on küla kõige populaarsem ajaveetmise koht ning 2015 aastal pälvis külaplatsile rajatud seikluspark ka „Saue valla aasta parima noorteteo“ tiitli. Ääsmäe Külakogu on aktiivselt 2014, 2015.a, 2016.a, 2017.a osalenud turismimessil ning reklaaminud külas läbiviidavaid tegevusi ning läbi erinevate ürituste ja küla tutvustamise on loodud uusi hooajalisi töökohti (giidid, matkajuhid, koristajad, haljastajad, kokad, kondiitrid jpt) ning tagatud kogukonnale ilusam ja arenev roheline küla.Ääsmäe küla on tutvustatud läbi meedia (televisioonis, ajakirjanduses) ka laiemale ringkonnale kui tegusat rohelist ja loodussäästlikut küla.

ÄÄSMÄE KÜLAKOGU MTÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.