Rohkema info nägemiseks:

FOLKUNIVERSITETET ESTONIA MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 500; jälgijaid - 3. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta FOLKUNIVERSITETET ESTONIA MTÜ kohta arvamuslugu!"

FOLKUNIVERSITETET ESTONIA MTÜ hetkeolukord

Juba 500 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 3 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,8 punktiga ja kommenteeritud 6 korda.

Tegevusaruanne 2023

2023. aastal tähistas Folkuniversitetet oma 30. Eestis tegutsemise aastat. 1993. aastal asutati Folkuniversitetet visiooniga pakkude keeleõppe võimalusi Tartu elanikele, avamaks uksi, mis ilma piisava keeleoskuseta ei oleks avanenud. Kolmkümmend aastat hiljem on meie väljakutsed muutunud. Fookus on liikunud eesti keele õpetamisele. Tegeleme valdavalt erinevatel põhjustel Eestisse saabunud inimestega, aitamaks neil hakkama saada ja integreeruda Eesti ühiskonda. Kolmkümmend aastat on tähelepanuväärne saavutus iga organisatsiooni jaoks, rääkimata väikesest mittetulundusühingust, millel on neli kuni viis administratiivtöötajat. Me usume, et võime kohanduda koolitusvaldkonnas toimuvate muudatustega, tehnoloogia arengust tulenevate väljakutsete ja keeruliste hanketingimustega on aidanud Folkuniversitetetil kasvada ja saavutada suurim õppijate arv läbi aastate. 2023. aastal osales Folkuniversiteteti keelekoolitustel 3025 õppijat: 711 inimest osales avatud kursustel; 140 inimest osales individuaalõppes ja asutuste poolt tellitud koolitustel; 117 inimest osales töötutele mõeldud tasuta koolituskursustel; 1560 inimest osales sõjapõgenikele mõeldud tasuta eesti keele kursustel; 497 inimest osales uusimmigrantidele ja mitte-eestlastest kohalikele püsielanikele mõeldud tasuta eesti keele kursustel.

Folkuniversiteteti käive oli 2023. aastal rekordiline 700 511 eurot ja majandusaasta tulem 82 430 eurot. Tegevusvaldkondade kaupa moodustasid INSA ja Kultuuriministeeriumi finantseeritud projektide raames pakutud tasuta eesti keele kursused 68% käibest. Koolitused töötutele moodustasid 9%, avatud kursused 19% ning kursused asutustele 4% käibest. Stabiilne eelarve saavutati väga kokkuhoidliku eelarvestamise, hoolika projektijuhtimise ja infosüsteemist tuleneva efektiivsuse tulemusena. Sellele vaatamata peame tänu kasvanud administratiivsele koormusele, juurde looma vähemalt ühe andmete administratiivtöökoha.

Eesti keele õppe eestkõnelejatena tõstsime möödunud aastal Ukraina sõjapõgenike ja uusimmigrantide teadlikkust eesti keele õppe olulisusest sotsiaalmeedia kampaaniate kaudu. Lisaks oleme esinenud meedias ja haridusüritustel, toetamaks poliitikaid, mis ei tegele üksnes eesti keele õppe võimalustega, vaid ka eesti keele kasutuse laiendamisega.

Eelmisel aastal õppis 80% kõigist meie õppijates veebikursustel. Me jätkasime oma mobiilisõbraliku e-õppevara arendamist, mis muudab õppeprotsessi paindlikuks, andes õppijatele juurdepääsu kogu kursuse sisule igal ajal ja igas kohas. Peame väga oluliseks, et 95% küsitletud õppijatest andis oma veebiõppe kogemuse kvaliteedile Folkuniversitetetis väga hea (75%) või hea (20%) hinde. Leidsime eelmisel aastal ka sobiva koolituspinna Tallinnas, mis tegi võimalikuks osalemise uusimmigrantide hankes, mille raames pakume eesti keele veebikursusi ja kursusi Tallinnas.

Riigi poolt finantseeritud eesti keele õppe projektid 2023. aastal jätkas Folkuniversitetet koostööd Integratsiooni Sihtasutusega tasuta eesti keele koolituste pakkumisel. Aasta suurim saavutus oli 2022. aastal alanud Ukraina sõjapõgenike projekti lõpetamine, mille raames pakkusime A1-taseme eesti keele koolitust sajas õppegrupis Tartus ja veebikursustel. Koolitust alustas 1928 õppijat, kellest edukalt (osales vähemalt 80% õppetöös ja sooritas lõputesti) lõpetas kursuse 90% (1730) õppijatest.

Sügisel alustas Folkuniversitetet koostöös Settle in Estonia programmiga projekti uusimmigrantidele. Projekt on suunatud ELi ja kolmandate riikida kodanikele, kes on Eestisse saabunud tavarände korras. Aasta esimeses pooles võitsime hanke, organiseerimaks 15 A1-taseme ja 15

A2-taseme kursust veebis ja Tallinnas 2024. a suveks. Projekti algus oli keeruline tänu süsteemi muutumisele. Uusimmigrantidele oli enne, kui

INSA projekti korraldamise üle võttis, pakutud keeleõpet teistsugustel alustel. Aastalõpuks saime korraldusliku poole tänu inimeste põhjalikule informeerimisele korda, mistõttu osalesime ka järgnevas uusimmigrantidele mõeldud hankes ja võitsime mahuka lepingu, mis kestab kuni 2025.

aasta sügiseni.

Keelekoolitus töötutele 2023. aastal osales Töötukassa hankegruppides 117 õppijat. Koolituste maht suurenes 79% võrreldes eelmise aastaga, jõudes tagasi tavapärasele tasemele pärast 2022. aasta madalseisu. Folkuniversitetet jätkas vene ja inglise keele koolituste pakkumist töötutele Tartus. Lisaks viisime läbi kaks eesti keele kursust Jõgeval ja neli eesti keele kursust Tartus. Kuna Töötukassa organiseerib valdavalt klassiruumi kursusi ja on pidevalt hädas gruppide komplekteerimisega, siis osaleme hangetes ainult juhul, kui muu töö ja hanketingimused seda võimaldavad.

Asutusegrupid ja individuaalõpe

Asutusegrupid ja individuaalõppe vähenes ka 2023. aastal märkimisväärselt. 2022. aastal võtsime vastu otsuse mitte pakkuda eesti keele õpet individuaalõppe vormis, et mitte raisata ressursse tegevusele, millest saavad kasu ainult üksikud inimesed. Seda otsust 2023. aastal ei muudetud. Ka Töötukassa lõpetas vahendite puudusel igasuguse individuaalõppe finantseerimise, millel oli suur mõju individuaalõppijate arvu vähenemisele. Jätkasime inglise keele kursuste pakkumist Tartu Ülikooli töötajatele ja koostööd HKScaniga.

Avatud grupid

Avatud koolitustel oleme me keskendunud veebiõppijate kogukonna ehitamisele. Avatud gruppides suurenes 2023. aastal õppijate arv 25% ja koolituste maht 37%, tõustes tasemele, mida me ei ole kaua näinud. Järgides trende täiskasvanukoolituses, suurendasime oma veebikursuste pakkumust ja parandamise kursuste kvaliteeti, laiendades e-õppevara, mida õppijad saavad paindlikult kasutada kontakttundide vahele jääval ajal. Kuna õpilaste arv avatud gruppides kasvas, võimaldas see jätta koolituse hinna mõistlikule tasemele ja see omakorda suurendas kursuste populaarsust.

Kokkuvõtteks, 2023. a. jätkas Folkuniversitetet tegutsemist avalikes huvides, otsides võimalusi pakkuda tasuta või taskukohast keelekoolitust ning parimat kvaliteeti nii paljudele sihtgruppidele kui võimalik ning järgides Folkuniversiteteti põhiprintsiipe.

FOLKUNIVERSITETET ESTONIA MTÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.