Rohkema info nägemiseks:

EESTI KÄSITÖÖÕPETAJATE SELTS AITA MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 123; jälgijaid - 5. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta EESTI KÄSITÖÖÕPETAJATE SELTS kohta arvamuslugu!"

EESTI KÄSITÖÖÕPETAJATE SELTS AITA MTÜ hetkeolukord

Juba 123 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 5 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Eesti Käsitööõpetajate Seltsis on 148 liiget. Aasta jooksul lisandus seltsi 19 uut liiget ja nimekirjast kustutati 6 liiget.

2022. aasta suvekursus korraldati taaskord Eesti Tööõpetajate Seltsiga ning see toimus Rakvere Ametikoolis, mille teemaks oli „Tervisliku keskkonna kujundamine ja heaolu saavutamine õpilaste paremaks toimetulekuks valdkonna ainetundides.“ Suvekursuse fookuses oli õpetajate ja õpilaste vaimne tervis, tutvuti lähemalt gluteenitalumatusega ning iga õpetaja sai osaleda ka ühes või kahes töötoas. Sügiskonverents toimus sel korral Tartus, teemal „Millised muutused on sisse viidud tehnoloogiavaldkonna õppekavasse“. Konverentsil sai sügavamalt arutleda ja analüüsida järgmise käsitöö ja kodunduse õppekava üle, samuti tutvustati seda, kuidas Peetri koolis on käsitöö ja kodunduse tundidele ning tundides käsitletavatele teemadele lähenetud.

Aasta jooksul tehti koostööd Õpetajate Koostöökoja kui ka Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liiduga.

Toimunud koosolekud, nõupidamised ja üritused

EKS „Aita“ ja ETS-i laiendatud juhatuse nõupidamised 15. jaanuaril Tallinnas. Teemaks oli ühine suvekursus 2022.a 28. juunil Rakvere

Ametikoolis. Arutleti teemal, kus toimub 2023. aasta suvekursus. Lepiti kokku, et 2023. aasta suvekursus toimub Valgamaal.

EKS „Aita“ eestseisuse ja juhatuse nõupidamised 26. jaanuaril virtuaalne eestseisuse koosolek, mille teemaks oli Suvekursus Rakveres, Aasta Aita valimine, 2022. aasta I poolaasta juubilaride nimekirja tutvustamine, 10, 15 ja 20 aastat seltsis liikmete tutvustamine, arutletakse, kus võiksid toimuda 2022. aasta sügiskonverents, tutvustati

Haridusühenduste juhtide programmi, mille keskseks teemaks 2022. aastal on Seltsi jaoks “Ämblikust meritäheks” ning tutvustati 2022. aasta

Seltsi poolt korraldatavat virtuaalnäituse ideed “Loovalt käsitöö- ja kokakunstist 2”.

23. märtsil virtuaalne eestseisuse koosolek 27. aprillil virtuaalne eestseisuse koosolek 25. mail virtuaalne eestseisuse koosolek, kus Anu Pink tutvustas seltsi eestseisusele uut kudumise õpikut, mis nägi ilmavalgust juunis 2022.

Kadi Inno tutvustas suvekursuse 2022 päevakava ning jagas majutamise infot, Saima Tõigast edastas palve, et Seltsi liikmed tutvuksid uue õppekava tööversiooniga ning annaksid sellele enda hinnangu.

6. juunil virtuaalne eestseisuse koosolek, kus toodi välja Seltsi liikmete hinnang ning tagasiside uue õppekava tööversioonile.

29. juunil toimus eestseisuse koosolek Rakvere Ametikoolis.

22. oktoobril toimus eestseisuse koosolek Tartus Hansa Tallis.

Üldkoosolekud

Aasta jooksul toimus kaks üldkoosolekut.

29. juunil toimus üldkoosolek Rakvere Ametikoolis.

25. novembril toimus üldkoosolek Tartu Ülikooli Haridusteaduste Instituudis. Teemadeks olid 2022. aasta suvekursuse tulude ja kulude aruande tutvustamine, EKS Aita esindamine Soome Tekstiiliõpetajate sügikonvetentsil, ERKLi üleskutse noortele käsitöösõpradele. Samuti räägiti koostööst Tallinna Ülikooli tudengitega. Saima Tõigast ja Marje Peedisson tutvustasid projekti „Ämblikust meritäheks“. Millega seoses tehti ka muudatusettepanekuid Seltsi põhikirjas ja kodukorras. Kodukorraga seoses tõsteti Seltsi liikmemaks, alates 1. jaanuarist 2023 20-le eurole aastas. Toodi välja ka seltsi nimekirjast kustutatud liikmed. Koosolekul õnnitleti nii uusi seltsi liikmeid kui ka juubilaride ning peeti meeles ka 10, 15, 20 ja 30. aastat seltsis olnuid. Liivi Orav rääkis lühidalt 2023. aasta suvekursusest. Oluline on märkida ka, et Seltsi liikmed panustasid Ukrainasse ise kootud villaste sokkide saatmisega, ka see toodi koosolekul välja.

Eesti Käsitööõpetajate Selts “Aita” virtuaalsed käsitöönäitused

Alates 2021. aastast korraldab Eesti Käsitööõpetajate Selts “Aita” virtuaalset käsitöönäitust „Loovalt käsitöö- ja kokakunstist“. 2022. aastal toimus näitus teist korda ning selle pealkirjaks oli „Loovalt käsitöö- ja kokakunstist 2".

Koostöö

Eesti Käsitööõpetajate Selts „Aita” liikmeskond on kasvav. Läbi seltsitegevuse oleme nähtavamad. Käsitöö edendamisel on veel meie headeks koostööpartneriteks Tallinna Ülikool, Tartu Ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia, Soome Tekstiiliõpetajate Liit, Eesti Õpetajate Koostöökoda ja

Eesti Tööõpetajate Selts.

EESTI KÄSITÖÖÕPETAJATE SELTS AITA MTÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.