Rohkema info nägemiseks:

EESTI PERSONALIRENDILIIT MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 267; jälgijaid - 10. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta EESTI PERSONALIRENDILIIT MTÜ kohta arvamuslugu!"

EESTI PERSONALIRENDILIIT MTÜ hetkeolukord

Juba 267 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 10 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Tegevusaruanne 2022 majandusaasta kohta.

Liidu peamised tegevusvaldkonnad on personalirendi propageerimine ja valdkonna maine tõstmine, personalirendist saadava lisaväärtuse selgitamine tööandjatele ja avalikkusele, personalirendifirmade turu korrastamisele kaasa aitamine ja osalemine töösuhteid puudutavas seadusloomes.

Aasta peamised eesmärgid olid tõhustada EPREL-i osalemist seadusloomes läbi aktiivsema suhtlemise sotsiaalpartneritega kelleks on

Sotsiaalministeerium, Teenusmajanduskoda, Tööandjate ühendused ja teised valdkonnaga seotud organisatsioonid.

Eesmärgiks on suurendada koostööd Rahandus- ja Sotsiaalministeeriumi esindajatega seoses võimaliku renditöö reguleerimisega Eestis. Antud kohtumiste ja koostöö arendamise eesmärgiks on tagada legaalse renditöö tegemise edasine arendamine ja propageerimine Eestis.

Eesti tööjõuturul oli ka aastal 2022 üks suurimaid probleeme ja väljakutseid jätkuv kvalifitseeritud tööjõu puudus. Endiselt on Eesti tööjõuturul puudus kvalifitseeritud kutseõppeharidusega töötajatest.

Erinevate kriiside ja nendega kaasnenud majanduslanguse tingimustes muutub järjest olulisemaks ka vajadus kaasata tööjõudu suurema paindlikkusega ja suurema kuluefektiivsusega, renditööjõu kaasamine aitab ettevõtetel saavutada suuremat paindlikkust ning kuluefektiivsust.

Hinnanguliselt oleme Eestis legaalselt viibivate renditöötjate koguarvuks prognoosinud ligikaudu 5000 töötajat ja see ennustus jääb kehtima ka aastal 2023.

Eesti tööjõuturul on üheks suuremaks suureks probleemiks ka kolmandatest riikidest pärit võõrtööjõu jätkuv reegliteväline kaasamine Eesti tööjõuturule. Kasutades erinevaid poollegaalseid skeeme loovad paljud üksnes võõrtööliste impordiga tegelevad ettevõtted endale ebaausaid konkurentsieeliseid ning tihtipeale Eesti riigile ei tasuta kõiki ettenähtud tööandjamakse. Selliste skeemide ohjeldamiseks vastu võetud seadusemuudatused ei ole veel täies mahus tulemust andnud, muu hulgas kasutatakse sotsiaalmaksu maksmise asemel töötajate tervisekindlustust, mis aga üldjuhul ei ole vastavuses kehtivate sotsiaalkaitse tagamise põhimõtetega.

EPREL-i töökavas on jätkuvalt olulisematel kohtadel alljärgnevad seadusemuudatusettepanekud ja/või soovitused, mis aitaksid korrastada tööturgu ning töösuhteid kolme osapoolega lepingupartnerite vahel: 1. Tähtajaliste lepingute sõlmimiste arv ning pikendamine võiks olla litsentseeritud ja legaalselt kõiki makse maksvate rendiettevõtete puhul piiranguteta; 2. Tähtajaliste töölepingute ennetähtaegne lõpetamine: kolmepoolsetes töösuhetes ehk renditöösuhtes on töölepingu sõlmimise aluseks rendiettevõtte ning renditöötaja vahel konkreetne kasutajaettevõtte ja rendiettevõtte vaheline leping, mis peaks ka sisuliselt reguleerima töölepingu sõlmimise aluseid - tööleping peaks seega lõppema tellimuse lõppedes ja tellimuse kestus on töölepingu kestuse aluseks; 3. Tööandjate tööseadusandluse järgne vastutust töötajate ees peab olema võimalik delegeerida kasutajaettevõtjale nendes punktides, kus järelevalvet saab teostada üksnes kasutajaettevõtte juures; 4. Vastutus tööjõu seadusliku riigis viibimise ja õiguspäraste töölepingute eest peab olema jagatud solidaarselt rendiettevõtte ja kasutajaettevõtte vahel ning järelevalvet ebaseadusliku tööjõu kasutamise ning töö sisule mittevastavate töösuhete ning -lepingute üle tuleb tugevdada.

EPREL osaleb võimalusel aktiivselt võõrtööjõu kasutamise ja teistel tööturuteemalistel aktuaalsetel arutlustel, informatsiooni liikumise parendamiseks ning valdkonna teemadele suurema tähelepanu saamiseks on EPREL liitunud ka Teenusmajanduskojaga ning selle liikmed osalevad aktiivselt Teenusmajanduskoja töös.

EESTI PERSONALIRENDILIIT MTÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.