Rohkema info nägemiseks:

VÄIKE-MAARJA MUUSIKASELTS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 97; jälgijaid - 2. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta VÄIKE-MAARJA MUUSIKASELTS MTÜ kohta arvamuslugu!"

VÄIKE-MAARJA MUUSIKASELTS MTÜ hetkeolukord

Juba 97 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Väike-Maarja Muusikaselts püsis aastal 2022 stabiilse liikmeskonnaga. Seisuga 31.12.2022 oli seltsil 2 liiget.

Väike-Maarja Muusikaselts on loodud 2008. aastal eesmärgiga edendada piirkonna muusikaelu, luua võimalusi muusikaliseks tegevuseks ja soodustada elanike muusikalist arengut. Nende eesmärkide saavutamiseks võib selts organiseerida koore, ansambleid, orkestreid; korraldada muusikaalaseid longuid, kontserte, laagreid, festivale, konkursse, näitusi; koostada ja kirjastada muusikaalaseid trükiseid, plaadistada.

2022. aastal toimus ühingu keskne sündmus - Vello Jürna nimeline vokalistide konkurss 23.-27. novembrini. Noorte klassikaliste lauljate erialase taseme tõstmiseks ellu kutsutud konkurss toimus kolmevoorulisena Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias ning Vello

Jürna kodukohas Väike-Maarja Seltsimajas. Konkursist võttis osa 21 lauljat vanuses 18-35 aastat ( Eesti kodanikud ja Eestis alaliselt elavad ning õppivad välismaalased).

Konkurssi korraldasid Väike-Maarja Muusikaselts ja Opera Veto koostöös Vello Jürna perekonna ning Väike-Maarja Vallavalitsusega.

2022. aasta Vello Jürna vokalistide konkursi toetajad olid Kultuuriministeerium, Eesti Kultuurkapitali helikunsti sihtkapital ja

Lääne-Virumaa ekspertgrupp, Leader-programm, Regionaalsete kultuuritegevuste programm, Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia,

Lääne-Virumaa Omavalitsuste Liit, Väike-Maarja vald ja Lääne.Virumaa kultuuritoetajad.

Lauljaid hindas kolmeliikmeline žürii: rahvusvaheliselt tuntud bass-bariton Lauri Vasar (žürii esimees); Saksamaalt pärit metsosopran ja laulupedagoog Gundula Hintz ning Monika-Evelin Liiv – 2022. aasta Eesti Kultuurkapitali helikunsti sihtkapitali aastapreemia pälvinud rahvusvaheliselt tuntud metsosopran.

I koht – Yixuan Wang – 1500 eurot

II koht – Kadri Kõrvek – 1000 eurot

III koht – Kadi Jürgens 250 eurot ja Annabel Soode – 250 eurot

Lisaks Väike-Maarja Vallavalitsuse ja Lääne-Virumaa kultuuritoetajate välja pandud rahalistele põhipreemiatele anti välja rohkelt eriauhindu.

Täpsemalt saab lugeda konkursi pressiteadetest: https://muusikafestival.ee/meedia/

Žürii otsuse tegemise ajal esitles Rahvusvahelise Eduard Tubina Ühingu esimees Kerri Kotta vastilmunud Tubina soololaulude kogumikku ning vaadata sai Eesti Rahvusringhäälingu arhiivi saadet „Rändavate vete ääres”, kus noor Vello Jürna laulab Eduard

Tubina laule, klaveril Piia Paemurru.

Sündmuse toimumisel oli 2022. aastal juba oluliselt rohkem valdkondlikku mõju. Vello Jürna nimeline vokalistide konkurss tõstis noorte muusikute erialast taset ja tõusis ka vabariiklike vokalistide konkursside korraldustase ning maine nii klassikaliste lauljate kui ka õppejõudude-mentorite hulgas Eestis ja maailmas. Lauljatele loodi läbi Youtube otseülekannete võimalus olla nähtav nii Eesti kui ka välismaa agentuuridele ja tööandjatele. Konkursil osalejad said enda esitlemiseks täienduse portfooliosse kvaliteetsete fotode ja videosalvestiste näol.

Osalejaid oli Eesti eri paigust ja nad omandasid uue kogemuse, said juurde julgust osalemiseks rahvusvahelistel konkurssidel. Žürii liikmed andsid noortele lauljatele erapooletut ja otsest väärtuslikku tagasisidet.

Väike-Maarja Muusikaseltsi jaoks kindlasti tugevnes koostöö erinevate kultuuriorganisatsioonidega ning seltsi maine kultuurisündmuste korraldamisel. Senisesse Väike- Maarja Muusikafestivali ja Vello Jürna nimelise vokalistide konkursi korraldusse lisandus uut hingamist ja sünergiat. Tegevused olid mõtestatud ning Lääne-Virumaa ja Väike-Maarja valla mainet tugevdavad ja tuntust loovad.

Vello Jürna nim. vokalistide konkursi olulisemate meediakajastuste lingid:

Postimees. 22.11.2022. Sel nädalal toimub Vello Jürna nimeline vokalistide konkurss https://kultuur.postimees.ee/7653514/sel-nadalal-toimub-vello-jurna-nimeline-vokalistide-konkurss

Klassikaraadio. 23.11.2022 Delta. Bassbariton Lauri Vasar on esimest korda noori lauljaid hindamas

Virumaa Teataja. 30.11.2022. Sopranist bassini. Inimhäälte võluvõistlus

Klassikaraadio. 06.12.2022. Delta. Erki Pehk

Klassikaraadio. 03.12.2022. Resonants. Helen Lepalaan

VÄIKE-MAARJA MUUSIKASELTS MTÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.