Rohkema info nägemiseks:

EESTI LASTE JA NOORTE DIABEEDI ÜHING MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 672; jälgijaid - 5. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta EESTI LASTE JA kohta arvamuslugu!"

EESTI LASTE JA NOORTE DIABEEDI ÜHING MTÜ hetkeolukord

Juba 672 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 5 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

MTÜ Eesti Laste ja Noorte Diabeedi Ühing (ELDÜ) on asutatud 09.09.2009 eesmärgiga esindada ja kaitsta diabeediga laste ja noorte õigusi ja huve.

ELDÜl oli 2022.a. lõpu seisuga 534 liiget. ELDÜ eesmärgiks on diabeedialane teavitustöö ühiskonnas, tugivõrgustiku arendamine, ravitarvikute kättesaadavuse parandamine ja patsiendihariduse edendamine. ELDÜ tegutseb üle Eesti, kontoritega Tallinnas ja Tartus. 2022. a oli organisatsioonil aastaringselt 30 täis- või osalise tööajaga töötajat, suveperioodil lisandub sellele veel 35 inimest.

ELDÜ järgib oma tegevuses vabaühenduste eetikakoodeksi põhimõtteid, mis sätestavad vabaühenduste väärika tegutsemise põhimõtteid ja kuulub tulumaksusoodustusega mittetulundusühingute nimekirja.

Teavitustöö ja huvikaitse

Diabeedialase teadlikkuse tõstmine ühiskonnas on olnud pidevalt ELDÜ üks eesmärkidest. Oma koolituste, meediasuhtluse ja annetuskampaaniate käigus püüame alati anda diabeeti põdevate inimeste elust adekvaatse pildi, kuidas diabeeti põdev inimene tegelikult elab ja mida ta täisväärtuslikuks eluks vajab.

2022.a. huvikaitsetöös jätkasime diabeediga laste, noorte ja täiskasvanute huvide eest seismist, mis olid seotud nii puude kui töövõime hindamise ning nendega seotud sotsiaalteenuste kättesaadavusega.

Tugivõrgustiku arendamine

Lapse diabeediravi hea tulemuse tagamisel ja haigusväsimuse tekke vältimisel on oluline roll last ümbritsevatel täiskasvanutel – pereliikmetel, vanavanematel, õpetajatel, treeneritel jt, kes moodustavad lapsele vajaliku tugivõrgustiku. Tugivõrgustik peab oskama diabeeti põdevat last diabeeditoimingutes ööpäevaringselt aidata ja toetada. Selleks pakume rehabilitatsiooniteenuse raames kõikvõimalikku abi, sh nii kogemusnõustamist, psühholoogilist tuge, loovteraapiat kui ka koolitusi peredele ja võrgustikule. Lasteaeda ja kooli on koolitus võimalik tellida nii lapse raviarstil kohe peale diagnoosi saamist, lapse perel ja ka haridusasutusel endal, et personal oskaks vastavalt lapse individuaalsele raviplaanile last turvalise lasteaia- ja koolipäeva tagamiseks abistada. Meie meeskonna õde või kogemusnõustaja nõustab selleks soovi korral kogu haridusasutuse personali, et tagada diabeeti põdeva lapse hea tervis, hariduses osalemise võime ja võrdne kohtlemine teiste lastega.

Nii laste, noorte kui ka diabeeti põdevate laste perede jaoks on üheks tugivõrgustiku osaks sõbrad, kes samuti põevad 1. tüüpi diabeeti. Nii lapsed kui pered vajavad igal aastal lapsehoiuteenust. See on ühest küljest puhkuseteenus lapse perele, kes saab korraks diabeedist puhata kuid sama oluline on see diabeeti põdejatele endile, kes tunnevad end teistega koos, et nad ei ole oma keerulise eluga üksi. Teenust vajas 2022. aastal 205 last.

Ravitarvikute kättesaadavus 2022.a. alguses toimus meie algatusel väga oluline muudatus diabeeditarvikute hüvitamises

Haigekassa poolt. Alustati kõigile 1. tüüpi diabeeti põdevatele täiskasvanutele veresuhkrusensorite hüvitamist. Samas jätkasime läbirääkimisi Haigekassaga nii laste pumbaravi kättesaadavuse parandamiseks omaosaluse vähendamiseks kui ka pumbaravi kättesaadavuse laiendamiseks noortele täiskasvanutele. On rõõm tõdeda, et meie töö kandis vilja ja alates 01.01.2023 laienes pumbaravi kättesaadavus kuni noore 26.a. saamiseni, mis on väga suur samm kaasaegse ravi laienemise teel.

Et diabeeti põdeva inimese ravikvaliteet ei sõltuks tema või ta pere rahakotist, siis on ELDÜ püüdnud pidevalt leida võimalusi insuliinipumpade ostu toetamiseks. Aastal 2022 on pere omaosalus kaasaegse insuliinipumba ostmisel 932€, mida kahjuks enamus peredel endal

EESTI LASTE JA NOORTE DIABEEDI ÜHING MTÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.