Rohkema info nägemiseks:

EESTI ROHETEHNOLOOGIA LIIT MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 967; jälgijaid - 5. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta EESTI ROHETEHNOLOOGIA LIIT kohta arvamuslugu!"

EESTI ROHETEHNOLOOGIA LIIT MTÜ hetkeolukord

Juba 967 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 5 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja kommenteeritud 1 kord.

Tegevusaruanne 2023

MTUn Cleantech ForEst (edaspidi CfE) eesmanrk on edendada ja kiirendada Eestis keskkonna- ja kliimatehnoloogia ning sellealase ettevõtluse arengut. Valdkonda kuuluvad lahendused, sh tehnoloogiad, tooted ja teenused, mis kasutavad ressursse efektiivsemalt, aitavad konrvaldada juba tekkinud saastet või kohaneda keskkonna- ja kliimamuutustega. Valdkonna ettevõtteid nimetatakse rohetehnoloogiateks ehk inglise keeles cleantech.

Rohetehnoloogia valdkonna areng on alates 2020. aastast kiirenenud. Ettevõtete arv kasvas 2023. aasta lõpuks 120-ni ja aasta jooksul kaasati ligikaudu 190M€. 2023 oli murranguline aasta ka MTUn Cleantech ForEst jaoks. Aasta jooksul kogusime kiirelt arenevalt valdkonna ettevõtjate ringilt sisendit tegevuste ja teenuste osas, mida nad valdkondlikult tugiorganisatsioonilt vajavad ning sellest tulenevalt valmistasime ette MTÜ Cleantech ForEst-i tegevusfookuse, skoobi ja struktuuri muudatuse.

MTÜ Cleantech ForEst loomisel 2016. aastal seati eesmärgiks toetada varase staadiumi rohetehnoloogia iduettevõtlust, kuid praeguseks on valdkonna skoop laienenud, hoomates idu- ja kasvufaasis rohetehnoloogia arendajaid, samuti ettevõtteid, mille põhiline äritegevus on rohetehnoloogiate kasutamine ja rohefonde. Lisaks varasematele tegevuste soovivad valdkonna ettevõtted ühist tugevat hääletoru ning tuge ekspordi- ja investeeringutega. Lähtuvalt neist vajadustest oleme MTUn Cleantech ForEst-i kujundanud ümber Eesti Rohetehnoloogia Liiduks.

Seoses nende muudatustega viidi 2023. aastal ellu varasemast vanhem iduettevontetele keskendunud arenguprojekte.

Aruandeaasta jooksul toimunud tegevused

Jantkuvad projektid: 2023. aastal European Institute of Innovation and Technology projektidest jantkati Cleantech

Launchpad ja Climathon elluviimist. Climathon on kliimatehnoloogia anriideede talgu-unritus, mida korraldatakse globaalselt erinevates linnades samal nandalal. Eestis toimus Climathon

Tallinnas. ClimateLaunchpad on ülemaailmne rohetehnoloogiate ideede vonistlus (edaspidi CLP).

Uudsete sananstvate tehnoloogiatega meeskonnad lanbisid 2-panevase anriarenduslaagri ja sellele janrgnevad janrelsessioonid. Tegevuste kanigus anti meeskondadele ponhilised teadmised oma idee baasil anriplaani moodustamiseks ja ka nende ideede presenteerimiseks.

Jantkus ka Breakthrough Energy Foundation toetusel Balltikumi-ülese rohetehnoloogia poliitikate koostööplatvormi Cleantech for Baltics tegevused, mille koalitsiooni on kaasatud valdkonna investorid, ettevõtjad ja tugiorganisatsioonid.

Uued projektid:

Uue projektina algas Interregi rahastatud Baltic Impact Accelerator, kus MTUn Cleantech ForEst on unheks liikmeks konsortsiumis, kuhu kuuluvad veel Lanti, Soome ja Rootsi osapooled. Tegu on skaleeruvatele iduettevontetele moneldud 2,5-aastase arenguprogrammiga. EstDev rahastuse abil viidi lanbi unhisprojekt koos KCIC-ga (Kenyan Climate Innovation Center), mille raames edendati kahe riigi cleantech kogukondade koostonond ja kompetentse.

2024. aastal naneme ette netokasumi kasvu seoses uute kaasatavate rahavoogudega ja liikmelisuse tasudega.

EESTI ROHETEHNOLOOGIA LIIT MTÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.