Rohkema info nägemiseks:

PARANDUSKELDER MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 265; jälgijaid - 2. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta PARANDUSKELDER MTÜ kohta arvamuslugu!"

PARANDUSKELDER MTÜ hetkeolukord

Juba 265 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

MTÜ Paranduskelder (edaspidi nimetatud ka MTÜ) asutati 23.05.2019.aastal.

MTÜ Paranduskelder on tarbeesemete taaskasutusele, parandamisele ning jäätmete väärindamisele suunatud kogukondlik töökoda.

Paranduskelderi visiooniks on luua oskuslikku, loomingulist ja tasakaalukat inimvõrgustikku, kes on eeskujuks ühiskonna rajamisel, mis on terve ning kus jäätmed on taaskasutatavad. Järgmisel majandusaastal on planeeritud jätkata tegevust põhitegevusaladel.

Soovime jõuda Tartu inimesteni ning muuta nende tarbimisharjumusi kestvaid tooteid eelistatavaks ning võimestada inimesi enda esemeid ise parandama. Sellise tegevuse läbi kasvatame inimestes enesekindlust ning eneseväärtustamist, sest nad on õppinud iseseisvamalt tegutsema ning hätta sattumisel ennast usaldama.

Põhilise projektina pakume oma töökojas Paranduspunkti teenust. Paranduspunkti projekt on toetatud Keskkonnainvesteeringute Keskuse poolt ning selle projekti käigus on Tartu elanikel ja külalistel võimalus külastada kolm korda nädalas (T-N 17–21) Paranduskeldrit (Kastani 42,

Aparaaditehas) ning annetuse põhiselt saada kohapealsete parandusmeistrite abi oma katkiste esemete parandamisel.

„Paranduspunkt 2.0“ projektis on päevad temaatiliselt jaotatud: teisipäeviti abistavad külastajaid kaks õmblusmeistrit, kolmapäeviti keskenduvad kaks elektroonikameistrit erinevatele seadmetele ning neljapäeviti saavad külastajad abi üldparandus- ja jalgrattameistrilt. Meie põhieesmärk on kodanike kaasamine ja võimestamine. Inimene tuleb mitte ainult asja parandama, vaid ka õppima. Seega, kui ese osutub liiga keerukaks parandamiseks ilma spetsialisti abita, siis meister võtab ülesande enda kanda, kaasates eseme omanikku parandusprotsessi käigus. Projekti lõpuks oli meie meistritel 1006 juhendatavat.

Meie tegevuse otsesed ja kaudsemad kontaktid kaasavad ka teisigi võtma aktiivsemat rolli oma tarbimisharjumuste parandamises. Otsene kogemus tarbeeseme parandamisega mõjutab positiivselt paranduspunkti külastajate säästlike tarbimise harjumusi. Läbi esmakäelise kogemuse saadakse aru tarbeesemete disainist tingituid tüüpvigasid ning hoolduse vajalikkusest. Samuti antakse paranduspunkti külastamise ajal soovitusi, milliste tunnuste järgi tarbeesemeid valida. Kõike seda teevad üks-ühele sessioonil koos meistriga. Sedasi saab paranduspunkti osaleja nii teoreetilisi kui praktilisi teadmisi, mis soodustavad edaspidist säästliku tarbimist käitumist, mille mõju mõõtmist otseselt teha ei saa.

2023. oktoobris vähendasime oma ruumide pindala poole võrra, et jooksvate kulude vähendamiseks. Vähesemal pinnal on väljakutsed esemete hoiustamisele ja jalgrataste parandamiseks on ruumipuudus, kuid samas on kogu töökoda aktiivsemalt kasutuses kõikide meistrite poolt ning on lihtsamini hallatav.

Oma tegevuste elluviimiseks ja organisatsiooni arenemiseks oleme loonud mitmeid lisatuluallikaid. Oleme avanud aktiivse müügikanali teise ringi elektroonikatarvetele ja komponentidele läbi osta.ee platvormi. Esimese kolme kuuga jõudsime üle 220 tehinguni. Esemed on kogutud läbi annetuste ning nende kvaliteet on kontrollitud meie tehnikute poolt.

Avasime ka veebipoe, kus müüme parandamiseks vajalikke tarvikuid. Esimesel aastal täitsime 49 tellimust brutosummas 1503€. Järgnevatel aastatel on eesmärk laiendada toodete valikut ja suurendada läbimüügi mahtusid.

Jätkuvalt pakume võimalust ruumide rentimiseks. Aruandeperioodi aastal võõrustasime ruumides häkatone, konverentse, sünnipäevasid, pulmasid ning muid ettevõtete üritusi. Vähendatud ruumides enam konverentse läbi viia ei saa, kuid jätkuvalt on võimalikul kuni 30’le inimesele pakkuda võimalust koosviibimiseks inspireerivas keskkonnas.

Paranduskelder kaasab kogukonda, suurendades selle liikmete vahelist sidusust ja solidaarsust. Inimesed tunnevad, et nad kuuluvad millessegi suuremasse ja et nende panus on oluline. Paranduspunkti kaudu kujunevad või tugevnevad kogukonna ühised väärtused, näiteks keskkonnateadlikkus, säästlikkus või koostöö väärtustamine. Inimesed tunnevad, et nad on suutelised panustama ja mõjutama positiivseid muutusi, mis suurendab nende enesekindlust ja usku oma võimetesse. Teades, et on olemas võrgustik ja ressursid kriisiolukordadeks, kasvab inimeste üldine turvatunne. Kuigi harjumuste muutumist on raske mõõta, on projekti eesmärk mõjutada inimesi käituma säästlikumalt, keskkonnateadlikumalt või koostööaltimalt.

Kes on valmis panustama Eestis paranduskultuuri levikule on oodatud liituma meie liikmeskonnaga ning asuma aktiivselt tegutsema.

Osaühingu tegevust juhib 2-liikmeline juhatus. Aruandeaastal maksti juhatuse liikmetele tasu 6969 (2022.a 7921) eurot. MTÜ-l olid osalise ajaga töötajad, kelle palgafond koos lisatasude kokku oli 28420 (2022.a 27486) eurot.

PARANDUSKELDER MTÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.