Rohkema info nägemiseks:

SAARE ARENDUSKESKUS SA

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 435; jälgijaid - 2. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta SAARE ARENDUSKESKUS SA kohta arvamuslugu!"

SAARE ARENDUSKESKUS SA hetkeolukord

Juba 435 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

SA Saaremaa Arenduskeskus on asutatud 1993.a. oktoobris. Alates 2004.a. kuulub SA Saaremaa

Arenduskeskus üleriigilisse maakondlike arenduskeskuste (MAK) võrgustikku. Saaremaa

Arenduskeskuse missiooniks on olla regionaalsel tasandil toeks Eestile vajalike arengute elluviimisel ettevõtlus-, mittetulundus- ja omavalitsussektorites. SA Saaremaa Arenduskeskus on riigi poolt määramata ajaks asutatud juriidiline isik, millel ei ole liikmeid.

2017. aasta lõpus loodi Kuressaare linna ja Muhu valla poolt uus sihtasutus Saare Arenduskeskus.

Riigi poolt loodud SA Saaremaa Arenduskeskus alustas ühinemist uue kohalike omavalitsuste poolt loodud sihtasutusega. Ühinemine jõustus 2018. aasta 13.veebruaril ja kõik tegevused koos töötajatega sai üle viidud uude sihtasutusse ja täna tegutsetakse õigusjärglasena Saare

Arenduskeskuse nime all.

SA Saare Arenduskeskuse peamised finantssuhtarvud 2022.a.: 2022 2021

Tulu (eurodes) 504230 421939

Lühiajaliste kohustuste 2,05 1,47 kattekordaja

Finantssuhtarvude arvutamisel kasutatud valemid:

Lühiajaliste kohustuste kattekordaja (kordades) = käibevara / lühiajalised kohustused.

Palgaliste personali oli 2022. a. keskmiselt 6.

Juhatajale maksti brutotöötasu kokku 43357 eurot, nõukogu liikmetele 1040 eurot ja töötajatele 101290 eurot.

SA Saare Arenduskeskus tegevuste koondülevaade:

KODANIKUÜHISKOND

Kodanikuühendustele suunatud info-, kommunikatsiooni- ja nõustamisteenust maakondlikes arenduskeskustes koordineerib Kodanikuühiskonna Sihtkapital (KÜSK). 2022. aastal nõustati Saare

Arenduskeskuses 124 vabaühendust, põhiteemadeks olid tegevusvõimekuse kasvatamine, asutamistoimingud, arendustegevused, inspireerimine ja tegevusnõustamine.

Vabaühenduste esindajad osalesid aktiivselt KÜSK infopäevadel, hea koostöö on Saaremaa

Vallavalitsusega ja Saarte Koostöökoguga ning teiste maakondade konsultantidega. Samuti vabaühenduste tegevusi toetava MTÜga Vöimalus.

Arenduskeskuses on loodud maakonna MTÜde infolist, kuhu hetkel kuulub üle 300 vabaühenduse esindaja. SAK kodulehel (www.sasak.ee) on olemas eraldi alalõik „kodanikuühendustele“, kuhu on koondatud kogu vajalik info pakutavate teenuste, tegevuste, infopäevade jms. kohta, mh.

tutvustame seal infoportaali www.mtyabi.ee . Regulaarselt saadame välja infokirju.

Koostöös KÜSKiga korraldasime vabaühenduste juhtide arenguprogrammi, mis koosnes kahest koolitustest ja õppereisist.

Viisime eelnevatest aastatest kontseptsioonilt suuremas ja pidulikumas formaadis läbi vabaühenduste tunnustamise koostöös Saarte Koostöökogu ja omavalitsustega ja muutsime tunnustamiste statuuti ja kategooriaid. Samuti korraldasime Saaremaa valla tellimusel Kaunis Kodu konkurssi.

ETTEVÕTLUSVALDKOND

Ettevõtlusvaldkonna tegevusi toetati läbi ettevõtlusarengu tugiprogrammi (EVTP) ja piirkonna tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamise projekti (PATEE) kaudu. Noorte ettevõtluse edendamise tegevuste rahastamisel toetasid lisaks Leader ja Ettevõtliku kooli programmid. Projektide omafinansteeringu tagasid Saaremaa omavalitsused.

Üks olulisemaid tegevussuundi on ettevõtjate või potentsiaalsete ettevõtjate nõustamine.

Möödunud 2022. aastal toimus konsultantide poolt kokku 332 nõustamiskorda, sisaldades baasnõustamist, starditoetuse eel- ja arengunõustamist (mh. Eesti Töötukassa kliendid) ja müügiedenduse ja ning ekspordialast nõustamist (KEV nõustamine). Kogu nõustamisprotsessi rahuloluindeks (NPS skoor) oli üle 9 punkti (10-st). Ettevõtlusnädala sündmustel ning ettevõtlusteadlikkuse tõstmise tegevustel osales kokku 845 inimest.

Edukalt viisime ellu alustava ettevõtja baaskoolituse, mille läbis 14 alustavat ettevõtjat ning jätkusid ettevõtlike saare naiste ettevõtlusõhtud. Laevaehitussektori ettevõtetele korraldasime Marine

SAARE ARENDUSKESKUS SA kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.