Rohkema info nägemiseks:

TOIDUTORN AS

2
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 2758; jälgijaid - 18. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta TOIDUTORN AS kohta arvamuslugu!"

TOIDUTORN AS hetkeolukord

Juba 2758 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 18 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,3 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Aktsiaselts Toidutorn tegevusvaldkonnaks on toitlustusteenuste osutamine erinevates valdkondades alates 1994 aastast.

AS Toidutorn osutab igapäevast toitlustusteenust Tartu Hugo Treffneri Gümnaasiumi kooliperele ja seda alates 2002 aastast.

2016 aasta septembrikuust valmistame HTG suurköögist ka igapäevast koolilõunat Tartu Kristliku Põhikooli õpilastele.

2017 aasta septembrikuust toitlustame uude hoonesse rajatud suurköögi baasil ja kolmes erinevas majas paiknevaid Tartu Lasteaed Naerumaa lapsi.

2021 aasta septembrikuust pakume toitlustusteenust kahe erineva köögi baasilTartu Lasteaias Rõõmumaa ühinenud Rõõmupesa ja Midrimaa lasteaedade hoonetes.

2022 majandusaasta kogukäibest moodustas koolide ja lasteaedade toitlustusteenus 87,3 % ja toitlustusteenuse osutamine üritustel ja cateringteenus 8,84 %. Väiksemas käibemahus osutasime ka juriidilist nõustamisteenust ja müüsime mittevajalikku põhivara.

Toitlustusteenuse kliendikeskse lähenemise ja pakutava kõrge kvaliteedi kindlustamiseks pöörame püsivalt tähelepanu töötajate ja juhtkonna erialaste oskuste tõstmisele ja kõrge motiveerituse taseme kindlustamisele.

Kõikides statsionaarsetes toitlustuskohtades on hästivarustatud suurköögid mis võimaldavad motiveeritud meeskonnal tagada väga hea toiduvalmistamise kvaliteedi. Töö tulemust iseloomustab igapäevaste püsiklientide positiivne tagasiside ja rahulolu.

2022 majandusaasta algust mõjutasid veel Covid-19 pandeemiajärgsed haiguspuhangud lasteaialaste ja kooliõpilaste hulgas. Väga oluliselt mõjutas majandustulemust 2021 aasta lõpus kõrgustesse tõusnud elektrienergia maksumus mis jäi väga kõrgeks kogu 2022 majandusaasta jooksul. Elektrienergia hinnatõus vedas endaga kaasa kõikide olulisemate kuluartiklite, eriti soojusenergia ja toidu tooraine hinnad millede edasikandmine väljamüügihindadesse on lasteaedade ja koolitoitlustamises alati olulise ajalise viivitusega. Seetõttu oli toitlustusteenuse osutamine tervikuna põhitegevusvaldkonnas tervikuna mittekasumlik.

Eesti Põllumajandus- ja Toiduameti poolt tunnustatud tegevusvaldkonnaks on Toidutorn AS-l ka tegevus välitoitlustuse ja catering valdkonnas.

Covid-19 pandeemia järelmõjudest tulenenud rahvarohkete ürituste oluline vähenemine halvas ka välitoitlustuse võimalused olulises mahus võrreldes pandeemiaeelse ajaga. Kõikide püsiklientidega säilisid töised koostöökontaktid: jätkusid Eesti Kaitseliidu Tartu Maleva Noorkotkaste ja

Kodutütarde erinevate laagrite toitlustamised, toimusid aastaringsete sariüritustena Klubi Tartu Maraton kuubiku sarja korraldusmeeskonna ning Elamustretked MTÜ poolt korraldavatel matkadel osalejate toitlustusteenust osutamine.

AS Toidutorn majandustegevuse peamised suhtarvud: 2022 2021

Müügitulu (eurodes) 473 234 351 531

Müügitulu kasv (%) 34,6 33,5

Puhaskasum / ( - ) kahjum (eurodes) 34 122 35 300

Puhasrentaablus (%) 9,7 7.5

Lühiajaliste kohustuste kattekordaja (kordades) 3,1 2,8

ROA (%) 26,1 27,8

ROE (%) 39,3 40,4

Finantssuhtarvude arvutamisel kasutatud valemid:

Müügitulu kasv (%)=((müügitulu 2022-müügitulu 2021)/müügitulu 2021)*100

Puhasrentaablus (%)= ((puhaskasum/müügitulu)*100)

Lühiajaliste kohustuste kattekordaja (kordades) = käibevara/lühiajalised kohustused

ROA (%) = ((puhaskasum/varad)*100)

ROE (%) = ((puhaskasum/omakapital)*100)

TOIDUTORN AS kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.