Rohkema info nägemiseks:

KÄBLIKU PRUULIKODA OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 1863; jälgijaid - 2. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta KÄBLIKU PRUULIKODA OÜ kohta arvamuslugu!"

KÄBLIKU PRUULIKODA OÜ hetkeolukord

Juba 1863 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,3 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2023

Käbliku Pruulikoda OÜ on asutatud 2015 aastal. Ettevõtte peamiseks tegevusalaks on õlletootmine.

Ettevõtte tegevust juhib juhatus, mis on kolmeliikmeline.

2023. aastal oli ettevõtte müügitulu 289 454 eurot, puhaskasum 6 616 eurot (2022 : müügitulu 281 339 eurot , kasum 25 387 eurot).

2023. aastal lepingulisi töötajaid oli ettevõttel 4. Töötasusid maksti kokku 40 713 eurot, sotsiaalmaksu kulu oli 14 271 eurot (2022: palgakulu 45 119, sots.maks 15 591 eurot).

2023 aasta nägi mitmete klientide kadumist majandusraskuste tõttu ning selle tõttu vähenes natukene müük. Samas on aasta-aastalt aga suurenenud toorme ja teenuste hinnad. Oleme vältinud hindade tõstmist, et olla klientidele meelejärgi, kuid see on põhjustanud palju madalama kasumi kui oleks võinud loota.

Lisaks on vaja olnud teha mitmeid ehitus- ja remonditöid juba peaaegu rohkem kui 8 aastat vanal pruulikojal, mis on suurendanud kulusid. Näha on, et seda on veel vaja teha ka 2024 aastal.

2023 aasta lõpuks oli kogunenud meil mitmeid ettevõtteid, kes olid meile võlgu kauba eest. Seetõttu sõlmisime lepingu inkassoga, et proovida saada mingeidki rahasid võlglastelt kätte. Meie suurima võlgniku, Tanker OÜ-ga otsustasime tegeleda mitme pruulikojaga koos, kellele ta võlgu on, ning selle tulemus peaks selguma 2024 aastal.

Nagu ka eelnevatel aastatel jätkasime mustlaspruulide teenuse pakkumist, baari pidamist ning festivali korraldamist, mis aitavad kaupa turustada ning pakuvad lisasissetuleku. Seda teeme ka 2024.

Arvestades 2023 kasumiaruannet, on kindel vajadus hindade tõstmiseks 2024ndal aastal.

Kuna on näha, et pruulikoja ruumides on kerge amortisatsioon, näeme vajadust 2024 aastal panustada remonti ja ümberehitusse – nimelt oleks vaja jahvatamisruum likvideerida ning asendada kinnise jahvatussüsteemiga mis automaatselt jahvatatud linnase meskitünnini transpordib. See vabastab mitu ruutmeetrit laopinda ning muudab jahvatamise lihtsamaks ja kiiremaks. Samuti vähendab see võimalikkust et teraviljatolmuga lenduv metsik pärm ja bakterid satuvad õllesse ning põhjustavad selle riknemist.

Ka on vaja välja vahetada osa pruulimise atribuutikast, nagu voolikuid, tihendeid, klambreid ja muid detaile, mis 8+ aastaga näitavad juba kulumismärke ning mille desinfitseerimine ei pruugi olla enam effektiivne ning see võib suurendada toodangu riknemisohtu.

Eraldi on vaja keskenduda tõsisemalt müügitööle, kuna on näha, et oleks vaja vähemalt kümmet lisa müügikohta, et müügitulu kataks ära kulud.

Kindlate suurenenud kulude tõttu 2024 aastal ning pigem ebakindlamate kasumivõimaluste tõttu leiame et destilleerimisvarustuse ost ei ole tõenäoliselt võimalik ning tuleb lükata järgmisesse või ülejärgmisesse aastasse.

KÄBLIKU PRUULIKODA OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.