Rohkema info nägemiseks:

EESTI NÄITLEJATE LIIT MTÜ

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 945; jälgijaid - 26. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta EESTI NÄITLEJATE LIIT kohta arvamuslugu!"

EESTI NÄITLEJATE LIIT MTÜ hetkeolukord

Juba 945 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 26 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Juhatus: Tõnn Lamp (esimees), Ernst Lillemets (aseesimees), Liisa Pulk (aseesimees), Jüri Tiidus, Karmen Puis, Laura Kukk, Nero Urke,

Ott-Henrik Raidmets, Reimo Sagor, Tanel Saar, Tarvo Sõmer, Indrek Ojari, Anna Sergejeva. Estonia esindaja Juuli Lill-Kösteri vahetas juhatuses välja Helen Lokuta ning Ugala esindaja Vilma Luige asemele valiti Vallo Kirs.

Seoses Venemaa kallaletungiga Ukrainale kuulutas Eesti Näitlejate Liit välja boikoti Venemaa ja Valgevene teatri- ja filmitegijatele, kes pole avalikult hukka mõistnud Venemaa sõda Ukraina vastu. Uute liikmete vastuvõtmisel soovib Liit oma meelde tuletada, et Liidu liikmena ei ole aktsepteeritud ühelgi viisil koostöö - film, televisioon või teatrietendus vms - Vene Föderatsiooni ja Valgevene kultuuritegelaste, teatri- või filmitegijatega, kes pole avalikult hukka mõistnud sõda suveräänse Ukraina riigi vastu. Uued liikmed allkirjastavad deklaratsiooni, millega kinnitavad, et nad on teadlikud, et koostöö korral arvatakse nad Liidu liikmeskonnast välja.

2022 valiti auliikmeiks Kalju Orro, Tatjana Manevskaja, Külliki Saldre.

Eesti Teatri 2022 raames auhinnati näitlejaid peaosades Erki Laur – Markus lavastuses „Fundamentalist“ (Von Krahli Teater ja EMTA lavakunstikool) ja Külliki Saldre – Loviisa lavastuses „Niskamäe naised“ (Teater Vanemuine), kõrvalosades Alo Kõrve – Treener lavastuses „Ujuja“ (Skene Katus Kunstile) ja Bror Skoog lavastuses „Muusikale“ (Tallinna Linnateater) ning Anu Lamp – Ara lavastuses „Balti tragöödia“ (Tallinna Linnateater).

Andsime oma panuse keeruliste olukordade märkamiseks ja lahendamiseks teatritundides ning koostöös teiste loomeliitude, Levila ja

Sotsiaalkindlustusametiga töötasime välja infoplakati „Teeme proovi!“, mis on mõeldud jagamiseks noortega tegelevates teatriõppeasutustes.

Plakatit tutvustati kevadel kooliteatrite festivalil, selle valmimist toetas Eesti Kultuurkapital ning see on tasuta kättesaadav kõigile noortega tegelevatele teatriorganisatsioonidele.

Taastasime Eesti ja Soome näitlejate maavõistluse jalgpallis.

2022 detsembris kinnitati Liidu arengukava järgmiseks kolmeks aastaks, 2023 – 2025. Arengukava olulisemad punktid on oma liikmete kollektiivse esindamise osa arendamine: - Varaliste õiguste kaitse ja vääriline tasu - Koostöö ja partnerlus erinevate organisatsioonidega, kellega koos seista näitekunsti arengu ja laiemalt kultuurivaldkonna eest.

- Huvikaitse läbi Liidu juhatuse ja liikmeskonna esindajate, muutes Liidust kuvand kui näitekunsti valdkonna juhtivühendusest ning tagada võrdväärsed sotsiaalsed garantiid vabakutselistele ja palgalistele näitlejatele.

- Liikmete osavõtt ja aktiivsus ning liikmetele pakutavate teenuste osakaalu suurendamine

Alustamise ka kodulehe kaasajastamist ning uue näitlejate andmebaasi (EADB) loomist.

EESTI NÄITLEJATE LIIT MTÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.