Rohkema info nägemiseks:

KINOTEATER MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 1197; jälgijaid - 8. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta KINOTEATER MTÜ kohta arvamuslugu!"

KINOTEATER MTÜ hetkeolukord

Juba 1197 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 8 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Seoses koroona-aastate ja vahepealse üldise suunaga tegevusi laiendada, kuhjus meile 2022. aasta alguseks repertuaari kaheksa lavastust, mida on väiketeatri kohta kaugelt liiga palju.

Kuuel neist toimusid 2022 kevadel viimased etendused (“Monument” (esietendus 2018), “Gesamtkunstwerk” (2019), “vihanemees.com” (2019), “Kahekesi” (2020), “Püstijalukomöödia 2.0” (2020) ja “Niagara ületamine” (2020)). Gesamtkunstwerkiga saime enne viimast etendust Eestis anda kolm gastrolletendust Soomes, Espoon Kaupunginteatteris toimunud Eesti nädala programmis.

Nargen Festivaliga koostöös sündinud “Bäng” (2021) lõpetas teise teatrisuvega Naissaarel ning teise suvelavastuse “Haige mägra” (2021) andsime üle nende mängukohale Tartu Uuele Teatrile.

Nii saime sügiseks platsi puhtaks ja mõelda teatritegemisest edasi natuke teises vormis, mis vastab ka teisenenud rollidele Kinoteatri sees, seoses Paul Piigi järk-järgulise liikumisega produtsendist dramaturgiks. Ja ilmselt sai ka sisuliselt läbi üks Kinoteatri arenguetapp – mille jooksul liikusime kõige lähemale tavapärasele sõnateatrile.

26. oktoobril 2022 esietendus puhtalt lehelt Paavo Piigi kolmas teatriessee “Eetika”, multimediaalne lavastus koostöös Kanuti Gildi SAALiga, mis tõi kokku lauljad ja koreograafid, et otsida teeotsa moraalsuse algkoju. Lavataguse poole pealt oli see meie esimene koostöö valguskunstnik

Henry Kaschi, helilooja Doris Hallmäe, muusikalise kujundaja Miina Pärna, videokunstnik Maria Elisaveta Roosalu ja produtsent Eneli Järsiga.

Oma esimese suurema töö teatris tegi lavakunstnik Liisa Maria Lai, kes tegutses varasemalt Gesamtkunstwerkis kostüümikunstniku ja lavakunstniku abina. Laval möllasid Kinoteatrile tuttavatest jõududest Rauno Zubko ja uute koostöödena Hanna Junti, Saale Kreen, Maria Listra ja Annabel Soode. Kuni 2023. aasta suveni jääb see ainsaks lavastuseks Kinoteatri repertuaaris.

21.-28. novembril 2022 läks ETV eetrisse saatesari “Kinoteatri MM Katarsis”, mis pälvis EFTA galal parima erisaate nominatsiooni. Jalgpalli köögipoolt valgustanud ja anarhiat ETV stuudiosse toonud “Katarsis” oli meie esimene koostöö produtsent Greta Külvetiga ja režissöör Kristo

Veinbergiga. Samuti oli see meie esimene koostöö ETV sporditoimetusega ja selle juhataja Rivo Saarnaga. Saatesarja idee mõtles välja ja kirjutas kokku Kinoteatri tuumik. Saatejuhtidena lõid kaasa Henrik Kalmet, Tõnis Niinemets, Kait Kall ja Karl-Andreas Kalmet. Segmendis “Panso kool” osalesid lisaks mitmed endised ja tegevjalgpallurid.

Aasta jooksul jätkasime ettevalmistusi Tartu 2024 kultuuripealinna programmi raames toimuvateks aktsioonideks koostöös vaimse tervise spetsialistidega Peaasi.ee. Korraldusliku poole pealt hõivab see peaasjalikult (yes) Paul Piigi tähelepanu.

Samuti andis Kinoteater mitmel rindel sisendit uue Etendusasutuste seaduse väljatöötamisse ja selle skandaalse määruse loomisesse. Sinna panustasid põhiliselt aega Alari Rammo ja Paavo Piik.

Kinoteatri liikmed olid eri projektidega hõivatud ka mujal teatrites. Paavo Piik kirjutas Ugala Teatrile näidendi “Üle oma varju”. Henrik Kalmet mängis teatriühenduse R.A.A.A.M lavastuses “Audients”. Paul Piik valmistas ette 2023. aasta kevadel esietenduvat Endla Teatri dokumentaallavastust “25 °C ja päike”.

Kinoteater andis 2022. aastal 52 etendust üheksa lavastusega kokku 8579 vaatajale.

KINOTEATER MTÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.