Rohkema info nägemiseks:

PARANDUSKELDER MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 265; jälgijaid - 2. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta PARANDUSKELDER MTÜ kohta arvamuslugu!"

PARANDUSKELDER MTÜ hetkeolukord

Juba 265 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

MTÜ Paranduskelder (edaspidi nimetatud ka MTÜ) asutati 23.05.2019.aastal.

MTÜ Paranduskelder on tarbeesemete taaskasutusele, parandamisele ning jäätmete väärindamisele suunatud kogukondlik töökoda.

Paranduskelderi visiooniks on luua oskuslikku, loomingulist ja tasakaalukat inimvõrgustikku, kes on eeskujuks ühiskonna rajamisel, mis on terve ning kus jäätmed on taaskasutatavad. Järgmisel majandusaastal on planeeritud jätkata tegevust põhitegevusaladel.

Soovime jõuda Tartu inimesteni ning muuta nende tarbimisharjumusi kestvaid tooteid eelistatavaks ning võimestada inimesi enda esemeid ise parandama. Sellise tegevuse läbi kasvatame inimestes enesekindlust ning eneseväärtustamist, sest nad on õppinud iseseisvamalt tegutsema ning hätta sattumisel ennast usaldama.

2022. aasta algusest korraldame Keskkonnainvesteeringute Keskuse toetuse abil avaliku paranduspunkti tööd. See on projekt, mille raames inimesed saavad koos meistri juhendamisega käia oma tarbeesemeid parandamas. Siiani oleme korraldanud meistreid enda organisatsiooni vabatahtlike seast, kuid nüüd on meil palgal kuus meistrit, kes katavad ära valdkonnad riided, elektroonika ja jalgrattad. Paranduspunkti teenus on annetuse põhine ehk abisaajad ise valivad oma panuse vastavalt võimalustele ja saadud abile. Meister jagab teavet ning õpetusi koos õigete töövõtetega ning külastaja teeb enamiku jõukohasest tööst ise ära. Projekti eesmärk on kahe aasta jooksul jõuda kontakti 1000 unikaalse inimesega ning nende võimestada neid oma tarbeesemeid ise parandama.

Avatud töökoda - jätkuvalt on liikmete avatud töökoja formaat, kus nad saavad kasutada töökoja ruume oma soovitud projektide elluviimiseks.

Suurim muutus avatud töökoja juures on see, et kolisime 2022. aasta alguses Aparaaditehase põhikorrusele, kus oleme suurelt möödakäijate ja sõitjate silmade all. Uus ruum võimaldab oluliselt edukamalt oma eesmärke täita ning soovitud tulemusteni jõuda. Kolimisel tekkis ka oluliselt väljaminekuid töökoja ruumide väljaehitamisel. Liikmed saavad kasutada ruume, tööriistu ja kokkuleppel ka olemasolevaid materjale. Lisaks loome ka toetajaliikme võimaluse, kellel on mõned lisahüved tavaliikmega võrreldes.

MTÜ Mondo 1planet4all projekti raames algab perioodil september - november 2022 ringmajanduseteemalise haridusprogrammi arendus põhikoolide ning gümnaasiumitele. Novembrist lähevad haridusprogrammid avalikuks ning viime neid Paranduskeldris läbi partnerkoolidega.

Haridusprogrammide läbiviimine pole ühekordne ja kandub edasi järgmistesse aastatesse. Eesmärk on igakuiselt vastu võtta 2 - 4 õppeklassi.

Paranda Youtube kanal on jätkuvalt meie põhiliseks turunduse meetodiks, mille abil püsime jälgijate huviorbiidis ehitades sildade alla kontoripindu või korraldades välkparandusi Tartu linnaruumis. ("Välkparandus" - ootamatu parandustöö avalikus ruumis anonüümse osapoole poolt - toim.)

Osaühingu tegevust juhib 2-liikmeline juhatus. Aruandeaastal maksti juhatuse liikmetele tasu 7921 (2021.a 4395) eurot. MTÜ-l olid osalise ajaga töötajad, kelle palgafond koos lisatasude kokku oli 27486 (2021.a 10177) eurot.

PARANDUSKELDER MTÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.