Rohkema info nägemiseks:

STAY LARSEN OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 1928; jälgijaid - 0. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta STAY LARSEN OÜ kohta arvamuslugu!"

STAY LARSEN OÜ hetkeolukord

Juba 1928 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,8 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2023

Raamatupidamiskohustuslase põhitegevuseks oli vastavalt EMTAK koodile 68201 enda või renditud kinnisvara üürile andmine ja käitlus.

Stay Larsen OÜ-l oli seisuga 31.12.2023 kaheksa tütarettevõtet (seisuga 31.12.2022 oli seitse), milles omab osalust 100%: - Liimi 1b Holding OÜ - Akadeemia 32b Holding OÜ - Õismäe tee 175 Holding OÜ - P154 OÜ - Larsen Pipeline OÜ - Ehitajate tee 140 Holding OÜ - Heli 8 Holding OÜ - Väike-Ameerika 19 Holding OÜ

Stay Larsen kontsern omab ja arendab (läbi tütarettevõtete) ning opereerib hostelite ja ühiselamute kinnisvara Tallinnas. Stay Larsen kontsern omab ja opereerib majandusaasta lõpu seisuga Tallinnas nelja hostelit, kokku 496 majutusruumiga. Nendeks on 85 majutusruumiga Rocca

House aadressil Õismäe tee 175, 111 majutusruumiga Campus House aadressil Akadeemia tee 32b, 206 majutusruumiga Eduard House aadressil Liimi 1B ja 94 majutusruumiga Stereo House aadressil Heli tn 8.

2023. aasta peamised suunad:

Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu andmetel veetsid 2023. aastal turistid Eesti majutusettevõtetes 6,37 mln ööd (8% ehk 592 000 võrra vähem kui 2019. aastal, ent 7% ehk 420 000 võrra rohkem kui 2022. aastal). Statistikaameti andmetel tõusis 2023. aastal majutus-, toitlustus- ja turismiteenuste müük võrreldes 2022. aastaga 13% ehk 250 miljoni euroni.

Euribor.eu andmetel tõusis 2023. aasta 12 kuu keskmine Euribor 3,67% tasemele 2022. aasta 12 kuu keskmisest 3,02% tasemest.

Majandusaastal jätkus ka uue ca. 250 majutusruumiga hosteli projekteerimine aadressiga Pärnu mnt 154. Seoses ehitushindade kiire kasvuga ning turismisektori jätkuva madalseisuga, mis mõjutab majutusteenuste hindasid ja nõudluse-pakkumise tasakaalu turul laiemalt, on kontsern otsustanud ehitust majandusaastal mitte alustada.

Majandusaasta keskel asutas Stay Larsen ühe uue tütarettevõtte Väike-Ameerika 19 Holding OÜ ning omandas vastaval kinnistul kinnisvaraobjekti, eesmärgiga arendada hostel antud kinnistul. Muid olulisi uurimis- ja arendustegevuse projekte ning nendega seotud väljaminekuid aruandeaastal ja järgmistel aastatel ei ole.

Olenemata käibe ja brutokasumi kasvatamisest, tõusid grupi operatiivkulud võrreldes eelmise aastaga nind ettevõte ei suutnud täita pangalaenude DSCR määrasid, millest tulenevalt tuli kajastada majandusaasta aruandes pikaajalised laenud lühiajalistena. 2024. aastal on saadud pangalt kinnitus, mille kohaselt pank ühekordselt ei rakenda rikkumisest tulenevaid sanktsioone ning juhatusel on õnnestunud pangalt saada nõusolek kohustuste muutmiseks. 2024. aasta osas usub juhatus, et suudetakse panga poolt seatud kohustused täita ning tegevuse jätkumises riski ei nähta.

2023. aasta neto kasumit mõjutas ka oluliselt EURIBORi jätkuv kasv, millest tulenevalt laenude teenindamise kulu märgatavalt kasvas. 2024.

aastal on saavutatud pangaga kokkulepe fikseeritud intressimäärade muutmiseks. Ettevõte ei ole rakendanud intressiriski maandamiseks eraldi tehinguid.

2023. aastal ei olnud muidu olulisi tegevuskeskkonna üldiseid arenguid ja nende mõju ettevõtte finantstulemusele.

Ettevõtte äritegevusel on kohati hooajaline mõju. On kliendisegmente, kelle nõudlus on suurem suvekuudel või jõulupühadel ja on kliendisegmente, kelle nõudlus on suurem sügisel. Ettevõte lähtub sesoonsusest hinnapoliitika kujundamisel ja majutusruumide mahu jaotamisel erinevate segmentide vahel.

Larsenile on omistatud rahvusvaheline ökomärgis Green Key ning ettevõte töötab aktiivselt keskkonna- ja jätkusuutlikkuse küsimustega, järgides

Green Key põhjalikke kriteeriume.

Soovime toetada neid, kellele turvaline ja mugav ruum annab võimaluse õnnelikuks ja täisväärtuslikuks eluks. Seetõttu on igas Larseni majas üks majutusüksus, mille oleme organisatsioonile tasuta kasutamiseks üle andnud: (cid:127) Eduard: MTÜ Tallinna Naiste Kriisikodu (Tallinna Naiste Kriisikeskus) (cid:127) Rocca: Tallinna Liikumispuudega Inimeste Liit (cid:127) Campus: SOS Lasteküla (cid:127) Stereo: Eesti Pagulasabi

STAY LARSEN OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Firefox laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.