Rohkema info nägemiseks:

ANGLA TUULIKUMÄGI MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 363; jälgijaid - 9. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta ANGLA TUULIKUMÄGI MTÜ kohta arvamuslugu!"

ANGLA TUULIKUMÄGI MTÜ hetkeolukord

Juba 363 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 9 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,4 punktiga ja kommenteeritud 300 korda.

Tegevusaruanne 2022

2022. aastal jätkas MTÜ Angla Tuulikumägi oma põhikirjaliste tegevuste elluviimist: arendas Angla tuulikumäel ajalooliste tuulikute säilitamist ja eksponeerimist ning jätkas vabaõhumuuseumi arendamist ja pärandvara eksponeerimist.

2020.a. ja ka 2021.a olid COVID-19 leviku tõttu keerulised. MTÜ tegevus oli peatunud mitmeid kuid. Külastajatele olid tuulikumägi ja pärandkultuurikeskus avatud tavakorras suveperioodil. Ära pidime jätma kõik traditsioonilised üritused k.a.

pärimuspäev.

Angla Pärandkultuurikeskuses on võimalik osaleda ja käsitööoskusi omandada erinevates käsitöötubades: dolomiidikojas, villa- ja viltimisetöökojas, maitsta leivatoas perenaise valmistatud rahvuslikke sööke ja ahjus küpsetatud leiba, vanavara näituse toas tutvuda esivanemate käsitöömasinate ja -riistadega, nautida rahvakultuuri tantsu-, sõna-, pillimängu- ja laulutoas, vesta muinasjutte ja muistendeid laste käelise tegevuse kambrinurgakeses. Keskuses töötavad õpitoad, korraldatakse käsitööpäevi ja kursusi, kultuuriüritusi, klubiõhtuid meie rahva pärandkultuuri säilitamiseks.

2010. aastal restaureeriti Angla tuulikumäel 4 pukktuulikut ja hollandi tuuleveski. Projekti "Karja Põllumajanduse ja

Pärandkultuurikeskuse väljaarendamine piirkonna konkurentsivõime tugevdamiseks" valmimist toetati Euroopa

Regionaalarengu Fondist regionaalvaldkonna piirkondade konkurentsivõime tugevdamise meetme raames. Renoveeriti tuulikumäe kõik 5 tuulikut, ehitati parkla ja veevõtukoht ning valmistati ja paigaldati ekspositsioon Hollandi tuulikus.

Püsiekspositsioon tutvustab tuulikute ehitust, töid ja tegemisi tuulikutes fotomaterjalide ja vanaaegsete töövahendite abil.

Projekti elluviimise tulemusena on Angla tuulikumägi muutunud atraktiivseks ja vaatamisväärseks. Ta on rahvusvaheliselt tunutud eesti kultuuriväärtusi eksponeeriv objekt. Külastatavus on aastatega kasvanud . Külaliste huvi

Angla tuulikumäe vastu on elavdanud külaelu ja mõjunud soodsalt Leisi valla majanduslikule, kultuurilisele ja sotsiaalsele arengule.

Osalesime aastatel 2012/2013 rahvusvahelises koostööprojektis INTERREG IV Kesk-Läänemere “Heritage Tourism”.

Nõustamisprogramm aitas tõsta meie konkurentsivõimet tootearenduse ja teenuste disaini osas eeskätt kasutades selleks rahvuslikku kultuuripärandit. Arendame seda edasi.

2013. aastal valgustasime PRIA projekti raames tuulikumäe tuulikud. See on muutnud koha väga atraktiivseks pimedal ajal ja on väga muljetavaldav.

2014. aastal tegime investeeringuid vanavara eksponaatidesse ja nende hoiuhoonesse 39,7 tuh euro eest. PRIA toetusel ehitasime rehepeksumasinate hoidmiseks katusealuse.

2015. aastal tegime investeeringuid vanavarasse, uuendasime muuseumi eksponaate, soetasime maad ja Hollandi tuuliku juurde kuuluva kuivati ja muuseum-möldri elumaja.

2022. aastal oli avatud jõulutraditsioone tutvustav Jõulumaa, sügisel viisime läbi leivanädala, korraldasime käsitöökursusi ja õpetasime pärandkultuurikeskuse töötubades iidseid käsitööoskusi ja valmistasime saaremaisest toorainest leivakõrvast. Osalesime rahvusvahelistes koostööprojektides, et tuvustada saarte pärimuskultuuri välismaal.

Seda kindlalt 12 kuud aastas. Kesksel kohal on meil leivaküpsetamine.

2023. aastal jätkame kõigi alustatud kultuuriliste pärimusürituste korraldamist, muutes neid ajaliselt kestvateks traditsioonilisteks sündmusteks laiendades nende ulatust. Olulisel kohal on noorele põlvkonnale näidata ja tutvustada meie saarelist talukultuuri, traditsioone ja käsitööoskusi. Jätkame möldri elumaja korrastamist, et seal eksponeerida ajastutruud pere elu-olu ja alustame kuivati restaureerimist.

Alver Sagur

MTÜ Angla Tuulikumägi juhatuse esimees

ANGLA TUULIKUMÄGI MTÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.