Rohkema info nägemiseks:

DSV ESTONIA AS

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 14984; jälgijaid - 237. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta DSV ESTONIA AS kohta arvamuslugu!"

DSV ESTONIA AS hetkeolukord

Juba 14 984 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 237 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga ja kommenteeritud 300 korda.

Tegevusaruanne 2022

Sissejuhatus

DSV Estonia AS-i põhitegevusalaks on rahvusvaheliste kaubavedude ekspedeerimine. DSV Estonia AS kuulub rahvusvahelisse kontserni DSV

A/S (DK), mis on noteeritud Kopenhaageni börsil. 2021. aasta andmetel oli DSV kontsern suuruselt maailma TOP3 logistika- ja transpordiettevõte.

DSV Estonia AS on jaganud oma tegevuse erinevateks divisjonideks, et saaks keskenduda paremini erinevatele teenustele : maanteetransport, õhutransport, meretransport ja laologistika. Teenuseid pidevalt arendatakse ja kohandatakse vastavalt klientide kasvavatele nõudmistele.

Aasta 2022 2022 aastat ilmestavad maanteevedude poolelt 4 peamist tegurit: 1. 2022. aasta alguses vahetati välja logistikatarkvara kogu Baltikumi regioonis. Tegemist oli piloodiga kogu DSV Grupi vaates. Projekt loeti peamistes punktides õnnestunuks. Vaatamata mõningatele stardiraskustele säilis kontroll nii kauba kui ka finantsvoogude üle.

Arendustegevus on olnud läbiv teema kogu 2022. aasta jooksul.

2. Veebruaris algas Vene Föderatsiooni sõda Ukraina Vabariigi vastu. Alates 24.02.2022. a peatas DSV Grupp kõik veod ja muud teenuste osutamised, mis olid seotud Veenemaa, Valgevene ja Ukrainaga. Seda tegi ka DSV Estonia AS. Täielikult kadus teenuste käive Venemaa ja

Valgevenega seotud suundadelt. Ukraina osas taastus mõningane tegevus aasta teises pooles, aga ainult väga väheses mahus. Ühtlasi põhjustas sõda veoressursi ümberpaiknemise Euroopa siseselt. Veovahendid, mis läbisid Eestit seni transiidina ja olid osaliselt kasutatavad ka Eesti kaubamahtude teenindamiseks, lahkusid siit regioonist EU-Venemaa kaubavahetuse peaaegu täieliku lakkamise tõttu. Tulemuseks veovahendite nappus Balti regioonis laiemalt.

3. Veebruarist rakendus EU uus vedajadirektiiv - mobiilsuspakett, mis muutis Euroopas töötavate autojuhtide tasustamise korda, sundis veoettevõtteid viima veovahendeid perioodiliselt tagasi oma asukohariiki jpm. See tõstis veoteenuse tootmise sisendkulusid ja viis osa veoressursist aktiivsest kasutusest kõrvale. Teises ja kolmandas kvartalis tekkis täiendav veoressursi nappus ja tõusid teenuste hinnad.

4. Sõja tõttu tõusnud energiahinnad, surve palkadele ja turgude uue tasakaalu otsingud viisid lähiregiooni majandused aasta viimases kvartalis langusele. Aasta viimastel kuudel oli märgata veomahtude kahanemist.

Ülaltoodu kokkuvõttena jäid 2022. aastaks püstitatud finantseesmärgid täitmata. Seejuures loeb ettevõtte juhatus aastat siiski kordaläinuks ja näeb tehtud investeeringute tasuvust juba järgmistel majandusaastatel.

Merevedudes jätkus aasta esimene pool suuresti 2021. aasta teise poole tekitatud rütmis, kus võtmenäitajaks olid konteinerite nappus, väljumiste tühistamised, kaubaummikud erinevates sadamates ja erakordselt kõrged veohinnad. Aasta lõppu ilmestas aga mereveohindade jõuline ja veomahtude mõningane langus. Aastaeesmärgid said täidetud ja ka ületatud. Langevate turgude tingimustes oli edu võtmeks eelkõige kvaliteetne teenus ja suurepärane klienditeenindus.

Olulisemad finantsnäitajad 2022.a 2021.a Muutus (%)

Netokäive 122 996 237 129 461 719 -5,0%

Ärikasum 3 114 119 4 141 669 -24,8%

Rentaablus 2,5% 3,2% -0,7%

Saadetiste arv 367 884 406 987 -10%

Suhtarvude arvutamisel kasutatud valemid:

Rentaablus (%) = Ärikasum / Netokäive * 100

Kokkuvõtvalt vähenes müügikäive 5% võrreldes 2021. aastaga (2021. a võrreldes 2020. a: +38,3%). Aruandeaasta kokku lõppes 3,1 MEUR ärikasumiga, mis on vähem 24,8% 2021. aasta tulemusest (2021. a võrreldes 2020. a: +43,3%).

Valuutariskid

Maanteetranspordis on kaubaveolepingud nii klientide kui ka allhankijatega sõlmitud eurodes. Sellest tulenevalt on ettevõtte peamises tegevusvaldkonnas valuutarisk olematu. Meretranspordis on lepingud laevaagentidega sõlmitud Ameerika dollarites ja valuutariski minimeerimise eesmärgil on merevedude hinnakokkulepped ka klientidega sõlminud Ameerika dollarites.

DSV ESTONIA AS kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.