Rohkema info nägemiseks:

ÕHTULEHT KIRJASTUS AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 7720; jälgijaid - 167. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta ÕHTULEHT KIRJASTUS AS kohta arvamuslugu!"

ÕHTULEHT KIRJASTUS AS hetkeolukord

Juba 7720 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 167 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,2 punktiga ja kommenteeritud 9 korda.

Tegevusaruanne 2023

AS Õhtuleht Kirjastus on meediaettevõte, mille fookuses on veebiportaalide ning perioodika väljaandmine.

Õhtuleht Kirjastuse portfelli kuuluvad Eesti suurima tiraažiga päevaleht Õhtuleht, 432 tuhande kuise kasutajaga (12.2023, Gemius, real users) arvult kolmandal kohal paiknev veebiportaal, sh suurim retseptiveeb toidutare.ee ning mitmed lugejate poolt hinnatud ajakirjad paberil ja veebis, nagu Naisteleht (ja tema väljaanded), Tiiu, Kalale! Looduses, Teleleht, Eesti Mets ja kümnest väljaandest koosnev ristsõna-ajakirjade portfell.

Õhtuleht Kirjastuse väärtused on vabadus (oleme vabad esitama oma mõtteid ja arvamusi), ausameelsus (räägime asjadest nii, nagu nad tegelikult on), inimlikkus (seisame nende eest, kelle hääl muidu ei kostu) ja tänapäevasus (toome asjakohase info lugejani kiirelt ja mugavalt).

Äritegevuse hooajalisus

Õhtuleht Kirjastuse reklaamimüügi tulud sõltuvad olulistest hooajalistest kõikumistest. Müügitulu tase on kõrgeim teises ja neljandas kvartalis (jõulueelne periood) ning madalaimal tasemel kolmandas kvartalis (väiksem tarbimisaktiivsus suvel ning sellest ka väiksem reklaamimüük).

Ajakirjandusväljaannete tellimis- ning jaemüügitulu ei ole nii sesoonne kui reklaamitulu. Vaiksem periood jääb samuti suvekuudele ning aktiivsemaks muutub müük taas sügisel.

Äritegevuse tsüklilisus ja üldine tegevuskeskkonna areng

Õhtuleht Kirjastuse tegevusvaldkond on mõjutatud riigi majanduse tsüklilisusest ja kõikumisest. Ettevõtte tulud liiguvad korrelatsioonis üldiste majandusarengu näitajatega. Kui majandus areneb kiiremini, suurenevad kiiremini ka ettevõtte tulud ning vastupidi. Samuti mõjutab tulusid jaetarbijate tarbimisharjumuste muutumine.

2023. aastal suurenes THI Eestis eelmise aastaga võrreldes 9,2%. Õhtuleht Kirjastuse jaoks väljendus see eelkõige suurenenud sisendhindades, seda eriti trükisegmendis kojukandekuludes ning tunnetuslikult ka oodatust madalamas digitellimuste vormistamise aktiivsuses tarbijate madalama kindlustunde tõttu.

Investeeringute ja kulude kasvu aasta 2023. aastal langesid Õhtuleht Kirjastuse tulud 4,3%, EBITDA langes 38% ja puhaskasum 81%.

Eeltoodud tulemuste taga on 2022. aasta võrdlusbaasis teenitud erakorralised tulud Kodukirja, Käsitöö ja Nipiraamatu müügist ning 2023. aastal aset leidnud peamiselt trükisegmenti puudutanud kulude kasv, üleüldine palgasurve ning varasemast suurem investeeringute maht, millel oli mõju 2023. aasta kulubaasile, kuid mitte veel tuludele. 2023. a EBITDA oli 745 644 eurot.

2023. aastal tegime mitu suurt investeeringut, näiteks panustasime Kliendilehed.ee portaali arendusse ning sõlmisime mitmeaastase koostöö digitellimuste haldust ja analüütikat võimaldava platvormiga Piano (Piano.io).

Trükisegmenti raputasid aasta jooksul kaks suuremat muutust: jaanuari alguses kadus perioodika esmaspäevane ilmumispäev ning aasta keskel toimus kojukandemahtude üleminek Express Postist

Omnivasse. Esimene muudatus läks rahulikult, teine tõi kaasa suure klientide (tellijate) pöördumiste

ÕHTULEHT KIRJASTUS AS kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Safari laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.